Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:57 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2005 7:26 pm 
Аватар

Чета си аз из форума каквото намеря за полезно и попивам като гъба ... ама не ме свърта и искам да пробвам вече да замятам

Светлославе, недей да псуваш във форума, думи като "дее*а" са недопустими!!!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2005 9:03 am 
Аватар

Можеш да започнеш като мене. Отиваш на една полянка с трева, връзваш на края на шнура някакъв конец за да го виждаш и замяташ докато ти омалее раката. В началото не се опитвай да постигнеш дистанция, мисли само за това, че китката трябва да е неподвижна (движението става от лакътя и рамото) и пръчката да не се отклонява на повече от 60 градуса (според мен и това е много) от зенита. Трябва да усещаш как шнура натоварва върха на пръчката, което се постига с достатъчно изчакване след замаха. Целта е при замаха назад да изчакаш толкова, че шнура почти да се опъне назад и след това с рязко движение го изстрелваш напред. Пробвай го на сухо за да може да си съсредочоен върху тези прости правила и да ги отработиш дотолкова, че без да се замисляш ръката сама да ги прави. След това вече може да се преместиш на вода като отново не бързаш да ловиш а да си концентриран в движенията.

Аз така се учих сам, само че нямаше откъде да чета на български и беше доста трудно.

Наслука!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2005 10:05 am 
Аватар

Maverik, метах аз на една полянка... ама знаеш ли какъв проблем се появи.... :oops: лидера не се опъва а се нагърчва към края на шнура! :twisted: на по-близки растояния се разпъва много добре ! ( аааа лидера аз си го правих :oops: )

Какъв съвет можеш да ми дадеш? Мерси!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2005 10:27 am 
Аватар

Щом се нагъва на по големите разстояния значи не натоварваш достатъчно пръчката със шнура. Иначе казано не изчакваш достатъчно дълго да се разпъне зад теб ако е така би трябвало и да чуваш изплющяване зад гърба си. Друга възможност е да изчакваш прекалено дълго тогава трябва да чуваш провлачването на шнура в тревата. Третата възможност е да чупиш китката в последния момент от замаха назад това обаче трябва да ти го каже някой защото не се усеща при този вариант шнура просто ляга целия на земата близо зад теб и като направиш замахването напред по същия начил ляга пред теб, нагърчен. В зависимост от степента на движение на китката е и степента на нагърчване. Опитай с по малко сила и по точни, и резки движения. Ще помогне.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 25, 2005 5:51 pm 

Пиленце батка всичко с времето си знаеш че в наи скоро време ще си накупиме всичко ! Аз искам да попитам като напълно начинаещи за избора на прът ! влизаме с пилето в 1 магазин --- > продавача ни предлага 6-7 клас прът казва ни това е за начинаещи с по дълъг прът по лесно се замятало ! Влизаме в друг магазин предлагат ни прът 5-6 Клас като ни обясняват че това е Универсален прът за начинаещи ! мен лично ме интерсува - Прът за начинаещи които предимно да не кажа изцяло да лова на Река !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 26, 2005 1:45 am 
Аватар

Maverick, благодаря ти за подробното обяснение от сърце:).Ще го пробвам не един път повярвай ми.Ама треа ли да си сложа лидер пред шнура като праа сухите тренировки или само шнур и нищо повече?И другото което е ... значи никога не треа да прааа движение в китката така ли ? Щото аз си мислех че целата работа праи китката ... добре че ме светна.Е, благодаря много отново.

П.С. - Извинявам се за псувните г-н Модератор, няма повече да се повтаря ! Но ти честно ти казвам че съм го написал съвсем неволно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа