Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:07 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 8:45 pm 
Аватар

Мили приятели и другари, не знам дали сте забелязали, но моите приятели от ВFС са пуснали много готина бюджетна гега за чешка и френска нимфа - 10 фута, 3/4 клас за никакви пари! Аз случайно се натъкнах на този артикул и умрях от кеф! Изгорях, да знаете! :D

п.с. Моля поста ми да не се разглежда като рекламен! Просто въдиците с подобни параметри са дефицит в каталозите на повечето фирми, без да говорим за цените им, та предложението е отлично само по себе си.

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 9:36 pm 
Аватар

Еххх Ице, виждам те как ще провлачиш отново леки нимфички в оня готин участък, които пречуркахме на път за Орешак..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
А за BFC е супер радостно, че продължава да се развива, май няма да е поредната нашенска еднодневка... Успех, колеги!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 18, 2010 10:54 pm 

Привет, Христо!

Не само че видяхме, ами успяхме и да пипнем даже, а не се спряхме и дотам в попълзновенията си,
ами се обърнахме към тъмната страна, и извършихме еретични ритуали с монети :D .
Майтапа настрана, единственото нещо, което ме спря да заприходя една пръчка BFC 10' 3/4wt след като
я поразклатих в магазина, е факта че вече имам едно 10-футово Airflo в гардероба, пазарувано за същите цели.
Действително за ценовия клас и качеството си тази пръчка просто няма конкуренция, поне на нашия пазар.

П.П. Друго нещо което ме изненада приятно и развълнува силно в същия магазин, е друг нов модел на BFC -
9-футовата им "щукарка", пак невероятна за цената си. И въпреки че имам и една подобна пръчка в гардероба,
тя вече ми изглежда малко груба и недодялана, след като разклатих тази на BFC :( .
Като се замисли човек, BFC имат вече в арсенала си доста голямо разнообразие от пръчки с различни дължини и класове,
и като притежател на два от моделите им (и "здрависал се" с част от останалите), у мен все повече се затвърждава
впечатлението, че продуктите им могат най-точно да бъдат описани с английското словосъчетание "no-frills", или
ако перифразирам на български: "простота и ефективност"; а това може само да ме радва като потребител.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 6:34 am 
Аватар

Ах Ице, ахххххх.......отново в душата ти гори муарски огин \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ !!! Бръже да сменяш аватара мискинино :D :D :D :D ..
П.С.: Пропуснал съм да се запозная с тая новина :oops: :oops: :oops: ...Ще се поправя...Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 7:50 am 
Аватар

Ха, Венци, я кажи какво хоротуваха монетите? :D Не, че няма да си взема една тези дни така или иначе. :D
Както казах, много ме радва цялостното отношение към потребителя(не просто като такъв) и далновидния поглед на БФЦ към развитието на мухарството като цяло, защото то, както и всяка друга човешка дейност, не стои на едно място, а се развива постоянно. И точно разнообразието в продуктовата им гама го доказва най-добре.

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 10:26 am 

Направо към данните:

Бързото замерване по Системата на Монетите показа, че необходимото натоварване на пръчката се постига с почти 41 монети ("почти", защото я отклоняват мъничко повече от нужното, а 40 са недостатъчни), което отговаря на 4/5 клас; Ъгъл на Акция не измервах точно, че не си намерих транспортира :oops: , но преценено на око е около или над 70 градуса; физическото тегло измерих около 122 грама (отварям една скоба, за да уточня, че метода ми разчита на една саморъчно направена лостова везна, и затова измерването не бива да се счита 100% достоверно, поне до сравняване на моята везна със друга такава, надлежно стандартизирана и тарирана!); дължината е 3030мм.

Не съм мятал с пръчката, поради факта че все пак е мостра (ползвам случая да благодаря на Иван Пигов за предоставената ми възможност да извърша горните замервания), и затова не мога да твърдя какво е поведението й в "бойни условия".
Ще спомена впечатленията си от моята подобна пръчка (Airflo, също 10 фута, 3/4 клас), доколкото е възможно да се сравняват двете като сходни модели.
Замерванията по системата на Монетите показаха че Airflo-то е точно 5 клас (44 монети), а ъгъла на акция е подобаващо голям.
След пробите на вода, с три различни шнура (съответно 3,4 и 5 клас, с WF профил), стана ясно следното:
с 5 клас шнур мята прилично на близки до средни дистанции, за по-големи вече идва малко тежък;
с 4 клас шнур мята може би най-добре, на всякакви дистанции (на няколко пъти ми се удаде да изстрелям целия шнур, същия е дълъг 26.4 метра);
с 3 клас шнур също се мята доста добре, действително не чак на такива далечни дистанции, поради това че е по-лек (малко подухваше), но има добро усещане за шнура, независимо от ниското му тегло;
По предназначение - нимфене, още не съм пробвал пръчката, и не мога да кажа как ще се държи, но при един риболов на бъзери доста добре предаваше нежните почуквания на червеноперките.
Пак подчертавам - това са субективните ми впечатления от Airflo-то, доколко ще си приличат по поведение с BFC-то, не мога да твърдя.

Дано са от полза данните.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 11:06 am 
Аватар

Мерси, мерси! Твой роб на чашка съм при удобен случай! Поздрави и по-здрави! :lol:
Изгорял съм вече, при това не само аз, но и моя верен другар Робко. :lol: :lol: :lol:

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 21, 2010 5:31 pm 
Аватар

http://www.bfcflyfishing.com

Хаирлия да е, и да им върви по вода!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 22, 2010 10:22 am 
Аватар

D-r Misho написа:
http://www.bfcflyfishing.com

Хаирлия да е, и да им върви по вода!

Е браво, май само това им липсваше.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 03, 2010 8:42 pm 
Аватар

Tъй като полових с пръчката на БФЦ няколко пъти, ще си позволя да споделя впечатленията си с вас.
Въдицата е съвсем прилична - изработена семпло, но качествено. Въпреки относително по-голямата дължина, спрямо "стандартните" мухарки, не може да се каже, че е груба. Бланката е с малък(за габаритите) диаметър в основата, снадките влизат плътно и дълбоко, без почуквания и разхлабване по време на риболова. Корка е съвсем приличен, а макародържача е относително тежък, което добре се отразява на общата балансировка. Като цяло макародържача плюс дръжката са около 26 см, което създава усещане за компактност. По субективно усещане въдицата не "тежи" - мисля, че колегата Венци с известна условност бе определил теглото й на 120 г, което е отлично за въдица от 3 метра в този ценови сегмент, а и по-нагоре. Бланката има пренебрежимо провисване - виждал съм скъпи въдици с несравнимо по-уродлив строй в спокойно състояние. Това мога да споделя за въдицата в "статика".
В "динамика" също съм доволен. Реалния строй е модерейт, но в никакъв случай тя не може да бъде характеризирана като бавна. При работа с повече шнур бланката работи плавно, като кривата започва някъде от средата, като долната част е твърда и стегната, без да се усеща поддаване и подобие макаронени усещания. С лекота се постигат дистанции над двадесет метра, като Росен без проблеми с неговата изхвърляше целия шнур. това определено ме изненада, тъй като очаквах да е "скопена" в кастингово отношение, като пръчка за нимфинг. Аз лично пробвах два шнура четвърти клас - "3М Сюприйм2" ДТ и "Кортланд 444 СЛ" ВФ, както и трети "Рио Класик" ДТ. Определено трети клас идва лек, като въпреки че се хвърля, няма добро усещане за линията, особено на близка и средна дистанция - нещо съвсем естествено. С четвърти клас нещата си идват на мястото - хвърля се комфортно и с усещане практически на всякакви разстояния и с всякакви мухи. Пробвах и с пети клас "Рио УиндКътър 2" ВФ, но се чувства прекомерно натоварване на бланката и не съм се занимавал излишно. Кръговите замятания също не са проблем, практически без проблем се хвърлят леки и утежнени нимфи. Положения на водата шнур се отлепя леко и без излишни пляскания, дори и на големи дистанции.
На късо разстояние - риболов на "чешка нимфа", съм впечатлен от усещането, което пръчката предоставя в момента на кълване и при ваденето на рибите. Отчетливо се долавят подръпванията, както и съпротивата на уловените рибки, дори и дребни(аз лично екземпляри над 25 см не съм хващал до момента).
Това е казано кратко - според мен е отлична покупка в този ценови диапазон и доста по-нагоре, поради липсата на пръчки с подобни показатели като цяло. Който има някакви сърбежи по въпроса, няма какво да умува твърде, защото алтернативи няма. Може само да се адмирира отношението на БФЦ към потребителите, погледа им към пазара и отговаряне на модерните тенденции в риболова.

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 03, 2010 8:59 pm 
Аватар

Брехх, Ицеее, аз ако знаех, че ще излезе такава пръчка в тоя ценови клас , щях да си взема Кроато 7.6 , а не 9ка :lol:
Мерси за отзивите! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 04, 2010 2:50 pm 
Аватар

Жоро Стоянов написа:
Брехх, Ицеее, аз ако знаех, че ще излезе такава пръчка в тоя ценови клас , щях да си взема Кроато 7.6 , а не 9ка :lol:
Мерси за отзивите! :wink:

Не разбирам какво те спира :)
Buy it now, mister! :)

Тъй като рядко имам време за хобито, а и за чекване в нета за последните събития ми е убегнало и това за тази пръчка. Аз като цяло нали уж съм малко против нимфовия риболов,но сега се замислям сериозно за покупката на подобно прътле.
Похвално BFC!

Поздрави на `сички :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа