Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Ное 29, 2010 9:29 pm 

Здравейте от Бургас.Пиша ви с мъка на лицето,защото ми се случи най-лошото.Потроших си мухарката .Това се случи в началото на един обещаващ кефалов излет.Причината -моя или моята припрямост.Сега ми трябва съвет дали и как мога да поправя стореното.Поздрави от Бургас.Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 29, 2010 11:01 pm 

Темата вече е дъвкана. Виж тук: http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=5750

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 30, 2010 7:45 am 
Аватар

Мдаааа......тука хавата ще е малко по-сложна от гледна точка на това, че счупването е в основната, а не връхната секция. Преди време ви разправях за един" Пезон и Мишел". Дойде строшен именно в тоя участък, даже по-надолу към дръжката...За да стане добре шпиготната връзка, то тя трябва да се направи по подобие на секциите при директните телескопи - шпигота трябва да "влезе" в бланката. В тоя случай трябва да се "отвори" подход от към макародържача....При Пезон-а стана безпроблемно, защото е с даун локинг и корк, но тук вероятно говорим за класически ъп локинг с дървен спейсър.....Ще има врътня определено :-s :-s :-s , но мерака прави чудеса!! Ако не можеш да се справиш с такава задача, минаваш на втория вариант - външна връзка, т.е. двете парчета да "влязат" и залепят в тръбичка и отгоре вече да се направи заливката. Имам и прът, направен по този начин и не е мръднал досега:

Изображение

П.С.: Лично аз съм ползвал "фасчета", направени от връх на фибростъклен директен телескоп....струва 10-тина лева. Ще свърши работа и за направата на подходящата тръбичка... Поздрави и успех в ремонта!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 30, 2010 10:59 pm 
Аватар

:-k Определено ще има доста връткане. Все пак ще му е за първи път на колегата valkatar , но пък и удоволствието ще е несравнимо. А в основата натоварването не е ли най - голямо или се лъжа?
Успех !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 01, 2010 6:11 pm 

Здравейте от бургас.Определено дъвкането по темата е за счупен връх,но моето е в основата.Благодаря на Бате Райко за за съвета и мисля да се пробвам да си я поправя,като използвам вътрешна втулка ,а отвън с капрон и смола.Дано се получи,ако не ще търся майстор да помага.Поздрави от Бургас.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 02, 2010 9:34 pm 
Аватар

Колега , ако не се получи, няма смисъл да търсиш помощ, защотона едно и също място едва ли е възможно да се ремонтира два пъти .
Аз съм го правил на две счупвания без да съм чел нищо по темата . И двете пръчки си работят без проблеми . Първата ми мухарка Burgundy Trawel 3 клас се счупи на 10см от най-горната снадка . Толкова се притесних, че до вечерта вече бях я поправил , даже не се сетих да се конултирам във форума . Направо си купих един връх за телескоп ,от тези дето ги продават на снопчета, с много ситна шкурка свалих лака
след това нанизах долната част от счупената секция и отбелязах мястото на счупването. Отрязах вложката около 3см нагоре и 3см надолу, залепих частите ,,капчица,,- това дето го продават и в хранителните магазини . Като втвърди почистих лака от бланката около счупеното и навих конец върху мястото , като промазвах със същото лепило .
Това беше , както се казва - step by step . Предполагам , че за професионалисте в този форум написаното от мен е доста дилетанско, но да знеш,че става . Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 02, 2010 10:02 pm 
Аватар

Стефане, обяснението ти въобще не е дилетантско - описал си възможно най-качественото ремонтиране при ползването на шпиготна връзка! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа