Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Фев 18, 2010 7:30 pm 
Аватар

Та взех и се сдобих с тази пръчица на светиите, ей така малко като на шега. Отдавна си търсех петокласник около 9 те стъпки, но се получи така, че той ме намери! Така се получава когато се окажеш в магазина на вносителя в момент на зверска прИмоция :D
Мотивите ми за покупката бяха, че има доста ситуации в които все не ми достигаше, къде дължина, къде мощност в лицето на 8 стъпковия 4 клас. Общо взето за езерен риболов и за по-големи реки.
По отношение на външния вид нямам някакви особенни забележки освен това, че е с два стипера (и какво по-точно значи тва ? и защо?:D ) и това, че няма срещуположни точки на двете парчета за съосие, предвид сравнително високопоставеното и място в йерархията на фирмата. Иначе много красиво зелена бланка, еднокраки Hard chrome водачи и удивително лека. Най-леката и финна пръчка в този клас и дължина която съм хващал!
И така още на следващият ден се изтипосахме на заснежения стадион за полеви проби. Тестовете бяха с няколко шнура от 4WF та до 6 WF, включително DT 4, 5, 6. Скромното ми мнение е, че пръчката е с един клас нагоре. Същевременно много ми хареса, че има доста голям запас от мощност, който се освобождава много леко и постепенно! В описанието на сайта на производителя пише, че е Fast, но според мен си е Moderate или поне Mod. fast. Има некаква интрига в това, че долната и горната секции са изработени от материал с различно съдържание на карбон, което не ми е много ясно.
И понеже усещането ми е за нещо стредно между DT6 и WF6 вероятно би ми свършил работа някой WF6 с по-къса глава. Мисля си, че това се дължи на факта, че е на две части, което всъщност за малко не ме отказа заради транспорта. Но определено не съжалявам. Показаното от нея до момента ми харесва, въпреки много краткия тест и почти петмесечното непипане на мухарка.
Остана обаче да виси една въпросителна, каква точно да бъде макарата за нея. Като че ли най-пасна един Pflueger President #3-4, което не знам как да го разбирам. При тегло от 115 гр.на пръчката значи ли, че трябва да търся #3-4 макара? Всеки който има мнение по този въпрос, да не се колебае да го сподели! - пък и не само по-този...
Така или иначе тестовете ще продължат. Надявам се скоро да е и на вода! Пък ако и рибки има...ехеееее...

Поздрави
Веселин

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 18, 2010 7:39 pm 
Аватар

Веско, айде хаирлия да е Кроа-то!!! Пожелавам ти много, много радости край водата с нея!!!
П.С.: Не знам дали има друга марка под слънцето, която толкова драстично да се различава като описание от производител и реално поведение!! Това, разбира се, въобще не е минус за Кроа!! Поздрави!!!
П.С.2: Между другото, Мунчо продава неговото Кроа, 7.9 фута, 3 клас , на 4 части....Не се чудете що пръчката я няма в "Продавам.....", предполагам не сте забравили, че след последните простотии във форума спря да пише човека :? :? :? :x :x !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 18, 2010 7:50 pm 
Аватар

Колега , здрасти! Имам същата пръчка, наскоро си я купих! Наистина добра пръчка. Пробвах я с 5 дт шнур, но и е лек! И аз ще се ориентирам към вф6 или някоя 5ца, специално за нимфи! Не знам защо казваш , че е 115 грама - пръчката по каталог е 99.7 грама! Сега ще я оборудвам с една лека макара, няма да и пречи , по мое скромно мнение! дори и с този лек шнур, обръщах 2 тежки нимфи без никакъв проблем до дистанции 12 - 13 метра! Мисля , че е напълно достатъчно!
П.С. забравих да ти кажа - ЧЕСТИТО! \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 12:50 am 
Аватар

Веско честита ти пръчка! Много риби и радостни емоции със светията.

Поздрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 8:27 am 
Аватар

На всички фаст въдици ще ви се струва че са за един клас шнур отгоре.
Но това не е така - точно за това е фаст за да вдига по голяма скорост и да са по твърди бланките - обикновенно тези въдици като ги натовариш с клас шнур отгоре на дълги дистанции увисват.
На всички фаст и екстра фаст въдици с които съм ловил усещането за тежеста на шнура е по слабо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 10:33 am 

Честито за Кроато !
За моята взех една макаричка Vision Koma - тежи 177 гр. и се получи много добър баланс...
LA,резервна шпула,около 60 паунда с шипинга...изглежда кадърно направена.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 3:01 pm 
Аватар

Адаш честито и добре дошъл в отбора!!! :D
Мисля си,че в скоро време доста люде ще си променят мнението за "Светиите". \:D.Сега за макарата.Според мен ще е добре да е в порядъка 135-150 грама.Колкото до това кой клас е сопата-пети си е.Сложи един потъваш пети и похвърляй до максимума си...Тогава ще разбереш кой клас е прътлето.То не е създадено единствено и само за плаващи шнурове.Да не говорим за главите и другите специални профили шнурове.А за близък бой/до 20м/ можеш да ползваш и шестици,но плаващи.Не избързвай с макарата пръчката е доста класна и ще и приляга нещо по така и с поне една резервна шпула.
А Мунчо веднага си оттегли обявата щото прицени,че ще сбърка.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 7:40 pm 
Аватар

Благодаря на всички за пожеланията!

Бате Райко, както винаги си абслютно прав!
Има разминаване и в каталожните данни за теглото. Там е отбелязано 3.5 унции, което според моя конвертор е 99.22 гр, но при замерване на ел. везна в магазина показа 115 гр.!? Ама мен тва не ме притеснява щом в ръката ми стои лека...и ми дреме за разминаванията, щото за сега са в положителна посока! 8)
За шнуровете проблема може да е по-сериозен. Мята добре и WF 5, но не се зарежда добре някакси. Пак казвам може да е от профила на главата. Или от това че долното парче е с по-ниско съдържание на карбон и се огъва приблизително в средата при снадката, както на бате Райко му харесва, а май вече и на мен...:shock:... А да не забравяме все пак, че не съм кой знае какъв каст-експерт!
Освен това споменавате потъващи шнурове, а аз смятам да я ползвам само с плаващи, защото нимфовия риболов не ме привлича.
Адаш наистина тази пръчка промени мнението ми за тази марка! Пипах няколко мухарки пък и блеснарки и определено нещо не бях доволен. Разбира се мнението ми е субективно, но се радвам, че към тази не подходих с предубеждение. Даже това е може би първото нещо, което купувам просто след като съм пипнал и харесал. Обикновенно правя доста обстоен маркетинг, тези които ме познават знаят какво имам предвид :D
Все пак окончателното ми мнение може би ще се формира чак когато увисене некой рибок на нея!
За макарата може би наистина трябва да се поогледам повечко. Комата на Вижън наистина изглежда добре и като пари става.
Пробите предстоят, само да се изпролетее!!!

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 8:46 pm 
Аватар

daniel написа:
На всички фаст въдици ще ви се струва че са за един клас шнур отгоре.
Но това не е така - точно за това е фаст за да вдига по голяма скорост и да са по твърди бланките - обикновенно тези въдици като ги натовариш с клас шнур отгоре на дълги дистанции увисват.
На всички фаст и екстра фаст въдици с които съм ловил усещането за тежеста на шнура е по слабо.

И аз от личен опит съм на същото мнение.На бившия ми Байрън Профешънъл 5-ти клас,който го дават медиум-фаст,но си е чисто бърза пръчка,му бях сложил 6-ти клас шнур,защото ми се стори,че 5-тия не го натоварва достатъчно.И да - на късо шнура направо "стреляше" :lol: ,но на дълга дистанция пръчката наистина омаляваше и направо се чувстваше огромна тежест от шнура.Като си му върнах 5-тия клас шнур и като се понаучих да хвърлям,нещата си дойдоха на мястото.
Иначе,принципно съм на мнение,че всяка пръчка си иска шнура и е най-добре да се пробва.

Веско,честито за новата пръчка.Много да те радва и ти пожелавам да е поредната :wink: ....

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 9:03 pm 
Аватар

waterman написа:
Благодаря на всички за пожеланията!

Бате Райко, както винаги си абслютно прав!
Има разминаване и в каталожните данни за теглото. Там е отбелязано 3.5 унции, което според моя конвертор е 99.22 гр, но при замерване на ел. везна в магазина показа 115 гр.!? .................

Абе к'ъв е тоя производител на класни и скъпи пръчки дет не може да си примери въдиците точно колко тежат!?!
Толкова ли не са спечелили за един по-прецизен Сарториус?!?

Или пък Ватерман, да земеш да спреш да пазаруваш от този магазин ли !?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 9:47 pm 
Аватар

Де бре молодци :D :D !! Веско, всъщност говорех за разликата между обявената от производителя акция и реално поведение на пръчката, а не за теглото.....Апропо..... това е интересна тема за размисъл и домашно - я бързо да си мернете тояжките :lol: :lol: и да проверите дали данните на производителя отговарят на реалностите :roll: :roll: :roll: .
Кроа имат едно от най-странните разбирания за фаст акция, както междувпрочем и Скот по отношение на медиум-фаст-а. Както и Веско е усетил, в най-добрия случай Кроа-то може да се определи като медиум фаст, поне според мен даже повечко към медиума!! Като хванете един медиум фаст Скот, то спокойно можете да пребиете с него детето на съседите, дето тропа по цял ден из апартамента, без въобще да повредите вудичката :lol: :lol: :lol:!!
Ама най-много ми хареса следното: "...и се огъва приблизително в средата при снадката, както на бате Райко му харесва, а май вече и на мен..." . С тия темпове скоро ще стигнеш и до стъклото 8) 8) 8) .....Не се съмнявай и на йота, че усещането от въдицата с рибка накрая ще е кат пол,вин йебанье \:D/ \:D/ \:D/ . Още веднъж - желая ти много радост със "Светията" :wink: :wink: :wink: !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 20, 2010 12:23 am 
Аватар

Дали няма презастраховка от производителите за здравината на гегите...
-----------------
Бате G2'ката е баят мазна на усещане, клас в клас си идва май точно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 20, 2010 7:19 am 
Аватар

Док, здрасти!! Наистина, пропуснах да уточня, че изключвам от туй Скот-ово описание Джи серията и, по подразбиране, Еф-серията им / стъклото /. Всъщност цялата слава на Скот тръгва именно от този модел графитна пръчка с ънсандед графитни бланки, по-късно наречена Джи, и уникатните им фибростъкла...С този модел Скот така "уцелват" ваксата и печелят обичта на мухарите, че не смеят да направят никакви "чупки в кръста" спрямо модела, освен в хардуера :D :D . Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 20, 2010 6:53 pm 
Аватар

Йо, мен!
Айде честито!!
Сега разбирам, че добре че съм имал работа онзи ден, та да ти остане време да пазаруваш убавини :) А не само кафета да сърбаме :)
Със здраве да си я ползваш!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 22, 2010 11:03 am 
Аватар

Благодаря ти Краси!

Няма лошо и в кафенцата :D , та нали точно на маса ни "идват" добрите идеи...

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа