Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2011 11:53 am 
Аватар

Здравейте молодци!! Както обещах вчера, пускам фотките на трите убавини, които пристигнаха от Япония!! Почваме по ред, основан на личната ми преценка на прътите 8) 8) :

1. "Ивнинг кастър", 7.6 фута, 3/4 клас, 4 части. Умопомрачителните ми издирвания в нет-а показаха, че пръчката е от малкия производител на такъми Сузуми, пускащ продукция под абревиатурата "SZM". За съжаление нищичко повече не успях да открия за серията....Първи впечатления - лека и стегната въдица, наподобяваща в акцията си Сциерата Пико. Дръжка тип цигара, рингове на корков спейсър / въобще японцата изобщо не се притесняват да ползват този вид държачи масово и при всякакви пръти - виждал съм седми и осми класове с такива държачи :shock: /. Приятен бургунди цвят на бланката, същата е халфсандед, ако мога така да я нарека, връзването е с интересен златисто-жълт конец, ползван е един от най-култовите стари видове стрипери - изцяло метален. Ето и фотки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

2. МакЛене, 7 фута, 4 клас, 2 части. Всичките ми усилия да открия нещо за производителя и марката останаха безрезултатни :-s :-s :-s . Независимо от това пръчлето е изключително приятно като изработка и цялостно усещане. С една идея по-бавно от Сузумито, даунлокинг алуминиев водач, много красива синьо-зелена бланка с отчетливо видима "мрежичка" в основата, което ми подсказва, че това е относително стар, най-вероятно ИМ6 графит. Ето и фотките:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

3. "Кен Крафт", модел "Елнор", 8.7 фута, 3 клас, 2 части.....Черешката на тортата....Изключително елегантна пръчка, черен алуминиев ъплокинг ринг и скрит под корк втори такъв, хубави кафяви бланки, изпълнени безупречно къси, петитни заливки и бавна акция / Веско, донякъде се доближава до Шиманата /. Ето и снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Еми момци...това е засега от братската македонска японска земя :D :D :D :D . Но, както казва май френд Муня - останаха ни няколко мечти по-малко :( :( :( :( . Как се утешавам от тая мъка - с преглед на строя всяка вечер 8) 8) 8) :

Изображение

Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2011 12:55 pm 

EEEEEEE Батка,честити ти убавини!Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2011 6:56 pm 
Аватар

Супер са!!!! Поздравления!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2011 9:38 pm 
Аватар

Честито! Фотките са трепач, пък тая последната ми взе тока :lol:
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2011 9:53 pm 
Аватар

Бате Райко, със страхотни прътлета си се здобил.Ти направо ни уби.
За колекцията ти мога да кажа само Браво <winers

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2011 10:01 pm 

Бате Райко, ти си луТ, :D :D \:D/ , във добрия смисъл на думата :D :D .Донес да се порадваме на муховръза, моля те!!
Братче, ти не остави мазе непреровено на планетата...
Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2011 10:14 pm 
Аватар

Батето ни Райко кърти кочината ОТСЕКЪДЕ. Браво :shock: :shock: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 17, 2011 7:27 am 
Аватар

Данчо, нема тън-мън сичкото кеч требе да се изтараши :D :D :D :D !! На муховръза ще ги донеса! Жоро, това е пол,вината баце...другият куп е в бачкането :wink: :wink: :wink: !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 17, 2011 9:29 am 
Аватар

Батка , к'во пра'иш ти, бе? :shock: :shock: :shock:
За теб няма ли Световна Криза - 24/5 броя въдици????!!!!???? :shock:

Кат' зная какви ги колекционираш с продажбата им може да финансираш изплащането на външния ни дълг... :lol:
Бравос, Бравос!!! Хвала на таквиз кат' теб! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 17, 2011 11:16 am 
Аватар

Леле, леле "Колко "мъка"(радост) има по този свят (у Бате Райко :wink: )!". Завиждам :oops:. Къде съм тръгнал и аз да се титулувам мухар??!! :cry:

Последна промяна stflyfisher на Пон Яну 17, 2011 1:41 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 17, 2011 12:30 pm 
Аватар

Стефанаки...жа са наказваме баце :-s :-s :D :D !! Парче мухар си откъде и да те погледне человек......Ся верно, не си Истински мухар, ма знаеш, че тая титла не е за всеки \:D/ \:D/ \:D/ !! Поздрави!!
П.С.: Ловиш с един от най-култовите модели на Харди, така че не возприемам ник,фи такива моабети!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 17, 2011 7:04 pm 

Впечатлен съм...ако това са само половината експонати...
Дали има някой у нас с по-богата колекция!?
Райко здравей! Интересно ми е да разбера какъв ти е критерия за подбор на въдиците. Във всеки случай се получава нещо доста интересно.Направи ми впечетление единият коментар,че предварително си нямал никакава информация за въдицата.Някакви безизвестни имена,поне за мен,в пълна противоположност с приетите у нас "норми и стандарти за класна пръчка".
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 17, 2011 7:45 pm 
Аватар

Тони, здрасти бате и на първо място честит ти имен ден \:D/ \:D/ !!! Сега по реда - наистина това е около половината колекция - обектите в работата са даже повечко май :D :D :D .
Интересен въпрос поставяш - основните "сигнализатори", които активират интереса ми спрямо определена пръчка са два - на първо място предпочитам въдици с възможно най-бавна акция. Обективно това са фибростъклени пръти / изключвам бамбука - нещо като муховръза той не можа да ми грабне сърцето...малеее...Веско ся ще ме попилей :oops: :oops: :D :D / и графити от края на 70-те и 80-те години. В този смисъл повечето от съвременните топ марки ги подминавам като експрес селска гара :wink: :wink: !!
На следващо място идва неизвестността - страхотна тръпка е да се ровиш в нет-а, да не откриваш нищо, а същевременно убавинята си стои материализирана в Ибейката и очаква новия си стопанин :D :D :D !! Разбира се, втория "сигнализатор" действа на принципа на пробата и грешката - възможно е да попиташ продавача да опише поведението на пръта, но в крайна сметка става въпрос за персонални възприятия и докато не пипнеш пръчката никога няма да разбереш дали е бърза или бавна......
Никога не съм си позволявал да държа менторски тон / в добрия смисъл на думата /, но сега ще си го позволя - бате, нормите и стандартите за класна пръчка ги прати смело по дяволите!! Имате достатъчно умни глави на раменете си - пробвайте и експериментирайте смело, без да робувате на марки и имена!! Най-важното е пръта да ви допадне, пък ако ще да е направен в Долно Уйно!! Знам, че мнозина няма да се съгласят с казаното от мен, затова веднага правя уточнението, че обикновено големите имена в индустрията знаят как се правят класни пръти, но не винаги това се получава. Ако се развие темата нататък съм готов да дам и примери за неуспешни модели на големите имена.
В тази връзка ми идва на акъла следния пример - от тоя пич, дето сега отнесох трите пръчки, преди около година и половина-две спечелих една Дайва - чист Лохмор, правен в Шотландия и едно уникално Шимано Фрийстоун. След последния муховръз, когато размахахме една Дайва Лохмор Зет, правена в Тайван, се присетих за шотландския Лохмор / той е в бачкането /. Сглобих го и останах потресен - разликата между двете пръчки е от земята до небето, и то в полза на тайванската изработка! Ако открия отново "тайванец", то задължително ще го отнеса отново!!
В общи линии - това са основните неща, които ме "водят" в необятното море на убавините!! Поздрави и наздраве!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 17, 2011 8:08 pm 

Супер е ,че си имаш свой критерий и се придържаш към него.Ако беше родбилдър ,може би щеше да правиш някакви уникални за марката си въдици.
Надявам се някой ден да мога да ги разгледам наживо, или поне някои от тях.
Поздрави!

Благодаря за пожеланието!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 17, 2011 10:38 pm 
Аватар

Братко Райко,
Никога,ама никога не казвай силни думи!!! \:D/
Какво имам в предвид- допреди две-три години твоя милост беше фен на "бръзите тояжки",с които ако рече човек може и да дръпне некой закъсал трабант... :lol: :lol: :lol: После взе да ти увира акъла и рязко зави към стъкла и бавни ИМ 6-ци.
Ако продължаваш да се развиваш с тези темпове в скоро време ще отнесеш някое "евтино дръво" и......тогава може и да стигнеш и до некой грийн хърт от 19 век. :shock:
И накрая само ще добавя,че ще се радвам да застанем рано до рамо в лехичката на оная бързорастяща трева, дет после съхне 60- 70 години,за да попадне в ръцете на твоя билдър и оживее отново завинаги/ако има късмет да попадне в грижовни ръце :wink: /
Наздраве!
Веско
П.С. Хора!!!Вервайте ми, в бачкането на брата има доста повечко убавкини!!! :shock: :shock: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа