Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 02, 2007 10:45 pm 
Аватар

Алекс няма никакъв контрол с дългата гега само ще си цопкаш нимфата :) на повечето места по малките рекици нямаш нито бряг нито реката ти е широка 3 метра какъв контрол отгоре дървета и кво правиш ? аз на места съм разглабял 8 цата и сам хвърлял само с горните 2 снадки (мухарката ми е на 4 ри ) за да излъжа петнистите. Според мене е ненужна по дълга от 2,55 а и това е много

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 03, 2007 12:12 am 

значи батко Дани прав си но явно аз съм се объркал, щото там където ловя на Искрецка и аз ловя с 2,55м мухарка, та ми е добре, щото преди години имаще едно предаване- 'Свъдица и Пушка вие сте на мушка' по Центрум Груп го даваха та имаше едно предаване специално за муха и шнур на което беше гост самия Иван Иванов доколкото си спомням той показваше как се прави заешка нимфа та този голям човек беше направил едно филмче как се лови с тази нимфа на Малък Искър река той каза, че е пуснал преди риба там та мисълта ми беше че той ловеше с 3м мухарка та той каза че с по голяма въдица по лесно се лови специално за нимфа тоест много близко :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 03, 2007 8:04 am 
Аватар

Алекс чакай сега Искрецка е много голяма река 9 фута за там става и с по дълга ще се оправиш. Малки рекици аз си представям около 1м ширина :)
Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 03, 2007 8:36 am 
Forum Admin
Аватар

robko1 написа:
Здрасти ,Радо.На поточетата на които ходим с Мунчо е абсурд с пръчка 3м ,най-малкото ,че не можеш да се провреш с нея между храстите.А на едно от тях буквално над главата ти е плетеница от клони.Иначе за подаването е така, не ти трябва кастинг никакъв,но когато доближиш вирче тип"мивка" дълго два метра и широко един с прът 3м трябва да се дръпнеш пет назад ,а с късата пръчка клякаш на метър от вирчето зад някой камък и пускаш два метра шнур да изтече.

Здрасти, Роска,

От това което пишеш се сетих за едни две статии:

http://www.akulata.com/art07.html
http://www.akulata.com/art08.html

Radi Palazov написа:
Изобщо не мога да се съглася с това което казва Радо (Акулата), защото това с подаването и задържането няма връзка изобщо с мухарския риболов... Ако ще ловим по този начин предлагам да вържем мухите на директните телескопи и за такъв начин на риболов бихме се чувствали далеч по-добре на малките реки.

Здрасти, Адаш,

Правилно си ме разбрал, и добре го каза, затова ви дадох и примера с директния телескоп.
Palazov написа:
4. Обръщения : пичове, пички и други подобни лигавения и пускането на нередактирани постове, ако обичаш тези неща в къщи, не на масата /сайта/.
Въобразяващ си, че форума е твой, той е на форумците, ако не твоя форум има други, както и повечето колеги са и там.
Но без него нямаш посещения, нямаш спонсори и аут, това е положението.
Алтруизма го остави някаде другаде! Не на нас./прегледай си писанията/ А пък виж и Пепи Илиев какви зъбки е показал/, но винаги е така, големата риба изяжда малката. Ние можем да отидем и там ...

Здрасти, пич,

Благодаря ти за съветите. Уморих се да обеснявам на хората какви са целите на сайта и форума, ако имаш още интересни прозрения за сайта, заповядай в "За форума", ще се опитам да обърна внимание и на теб.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 04, 2007 7:51 pm 
Аватар

Както написах че съм разглабял 8 футовата днеска реших да тествам колко може да се метне с Байрон 8 фута 5 клас без последната снадка и така макарата в джоба въдицата стана 1,80 (махнах корковата снадка да не стане объркване :) ) нямах много място на тераската, брех 15 метра без ядове та замислих се как ще се държи 2,13 и смятам че въдица с тази дължина ще е номер едно при положение че с моя блед опит нямаш дръжка и оразмеряването на водачите е неподходящо.
Поздрави и успех :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2007 8:13 pm 

GL3 6'6'' #3
:!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2007 8:41 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
GL3 6'6'' #3

Oхо, охо! Който разбира, тук се спира!:D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2007 7:41 pm 

Мунчо написа:
Ivan VP написа:
GL3 6'6'' #3

Oхо, охо! Който разбира, тук се спира!:D

Здрасти Христо!
Ей туке и Я едно мнение за протокола. Обаче вече бланките "кацнаха".
Обща дължина 198 см. Там където ще се подава бланката от корка е дебело 0.6 санта. Долната част при втулката е 0.38 санта. Така, че това е няква "игла". Теглото, цветът и "строят"/ като в казармата "строй"/ са без коментар. Щя видим, какво точно ще стане. Нямам търпение да я подкарам. Другите ми фаворити за малка река са Rainshadow RX7 7'6'' 3# и Sage VT2 7'3''#3. Намислил съм и едно RX6 #2 6'6'' на 4-ри части. Нали с един приятел ще ставаме Траут Бум-ове.
:D Последното ще обръща шнур на половин метър. Или кръгово замятане на 2 -метра максимум. Как ви се струва? Нали ще ловим на малък поток? Ще се движим в храсталаци.
Проблема на всичките тези "мухарчици" е не дали може или неможе да контролират рибите/ препоръвам ви относно контрола на риби да се гледат двата филма за Патагония/, а намирането на макара с подходящо тегло. Дори 10-20 грама над заветните 90 гр. променят работата на тези"клечки".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2007 8:07 pm 
Аватар

Иван каза:

"Проблема на всичките тези "мухарчици" е не дали може или неможе да контролират рибите/ препоръвам ви относно контрола на риби да се гледат двата филма за Патагония/, а намирането на макара с подходящо тегло. Дори 10-20 грама над заветните 90 гр. променят работата на тези"клечки"."

Абсолютно, абсолютно и пак АБСОЛЮТНО точно казано!!!!!! От известно време съм обърнал взора към макарите и нещата са направо страшни :? :? :? , ако ви го кажа по друг начин, тук нещата са малко като при директните телескопи - всеки грам надолу означава няколко десетки долара в повече :-s :-s . Ванка, сглабяй пръчлето бързо - крайно време е да вземем превес над "тежкоатлетите" :lol: :lol: :lol: !! Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа