Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:22 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Дек 09, 2005 10:29 pm 
Аватар

Здравейте , колеги !
Зачетох се за новите ви придобивки - със здраве да си ги ползвате ! ! ! Та се сетих да попитам. Вече 2-3 г. си жуля с мойта "приятелка" Sheakespeare Professional 5/6 клас.Непретенциозна, но ми пасна идеално.С течение на времето , обаче , ми се прииска да си взема нещо по-така...
И съм се навил на :roll: Abu Garcia :roll: - почти нямам впечатления за тази марка.Един приятел имаше и само съм виждал.Харесва ми заради името.Какво ще кажете ? И къде в БГ мога да си я намеря ? Или пък какво ще препоръчате като марка, цена и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 9:50 am 
Аватар

Здрасти Пачо!! Приятелю, с най-чиста съвест те съветвам да не се ориентираш към даден продукт само и единствено заради името му!! Сега конкретно към "Абу Гарсия". Марката е маняшка, или по-скоро е била, но не в областта на мухарските продукти. Доколкото знам, серията им "Суверен" е един от еталоните в макаростроенето :wink: . Същото важи и за мултипликаторите им - имам спомени от някаква статия, че в сериозния риболов, т.е. океански, над 50% от ползваните мултипликатори били от сериата "Амбасадор", ако не се лъжа. Официални доставчици са на кралското семейство - шведското. Дотук със суперлативите. Не съм сигурен дали марката продължава да е независима, в смисъл дали не е вече погълната от някой от гигантите в бизнеса. Пълна мистерия си остава поне за мен мухарското им производство, ако не се брои една серия шнурове, която се предлага на много прилична цена в "Кинтекса" в "Дървеница" и която според мен е от далечната 1995 - 1996г., съдейки по щампите на книжката, придружаваща шнура. Толкова от мен за "Абу Гарсия". Нека някой от колегите, който е ползвал тяхно оборудване, да ти даде повече информация!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 3:23 pm 
Аватар

Мерси, Бате Райко за инфото.А към коя марка въобще според теб да се насоча?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 4:08 pm 
Аватар

Здравейте пичове - муари!! Мале, мале, и до това доживях, от новобранка да искат акъл за марки :oops: . Братинко, братушките имат една приказка - на вкус и на цвет товаришчи нет. Смятам, че коментара е излишен. Аз пък по тоя повод казвам тъй - акъл за жена, кола, работа, пушка и въдица не се дава!!.Нещата са много, много относителни - лесно бих могъл да ти кажа - вземи си Харди, Сциера, Г. Лумис, Сейдж / или все от тоя род убавини / и дерзай Пачо!! Ама Пачо като види цените на тия марки и започва да преглъща на сухо, щото то си е за преглъщане :cry:. Има разбира се и вариант да не си на почти минимална заплата и да можеш да си позволиш тия благини, дай боже всекиму - тогава лесно всеки може да ти дава акъл!! Ако трябва да говорим по-сериозно - ако можеш да отделиш нещо в рамките на около 270 - 280 лв., аз лично не мога, има модели на Сейдж в тези ценови граници, не мятах, но ги пипнах в Бистрица - стоят много "грамотно" в ръката. Предполагам, че в този ценови диапазон можеш да се оборудваш и с нещо "хенд мейд" от г-н Иван Пигов, но той най-добре може да ти каже :wink: . Така че приятелю, поразходи се по магазините, погледай, подръж, поклати, както казват щекарите, и ще видиш, че нещо ще ти "легне" на сърцето и тогава всички акъли, които ти е давал този или онзи, няма да струват и пукната пара, защото това ще е пръчлето, което ти е легнало на сърцето / бря, бря, има и рима :wink: /. Та това е от мен. Все пак, нека и другите колеги да дадат акъл, да не се скътават :wink: :wink: . Поздрави на всички!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 13, 2005 11:14 am 

Здрасти Пачо,
Щом вече 2-3 години махаш мухарка, трябва да си наясно какво можеш и какво искаш да постигнеш с нея. Затова си избирай следващата според нейните качества и според това къде смяташ да ловиш, а не според марката. Ако имаш възможност да ходиш за риба с други мухари с различни въдици, пробвай да помяташ с техните и виж какъв тип мухарка (като дължина, акция, тегло и т.н.) ще ти пасне най-много. Прецени също и за какви условия ще я използваш. След това вече гледай дали ти е по джоба. Относно марките, по-добре избери мухарка от производител, който сериозно се занимава с производството и на такъв тип такъми и има избор от различни модели, а не само изважда един-два модела, колкото да си попълни каталога и с такъв тип оборудване. Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 13, 2005 11:59 am 
Аватар

pacho написа:
...Abu Garcia - почти нямам впечатления за тази марка.Харесва ми заради името.

Bate Raiko написа:
.... Така че приятелю, поразходи се по магазините, погледай, подръж, поклати...

:D :D :D
Правилно.
------------------
П.С.Акула защо го триеш този мой пост - не че е особено важен,но ...защо.
Нищо лично ,но не е ли смешно да се избира пръчка по благозвучието на името.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа