Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Апр 01, 2006 1:21 pm 

Отидох днес на изложението с намерение да похарча пари и да си начеша крастата,т.е. да се оборудвам за сефте с мухарски такъми(всичко на куп) и утре да маам на гребната,пред смаяните погледи на почиващите от моите смешни опити за кастинг.Прочетох тук-там разни теми,попитах и вещи колеги,посъбрах инфо и реших да си троша главата сам.Да,ама не!Никъде не намерих шнур на Air Cell :shock: .Еее,колко ми се развали кефа.Ем ко да праа сега?Стана ми ясно,че няма да се окомплектовам :( .Поне "гега" да си избера и макара.Харесах си една макара - TICA - Veteran 5/6 клас за 75 лева.Струва ми се добра идея да си взема хубава макара,щото сопата мога да я сменя,но поне макарето да е стабилно и да ме изкара повече време.(Ivan VP,Byrona,за който ми каза(оня за 37 кинта) и него не го видях на изложението,ти къде я видя в София?).Малко светлина в тунела...Мухарките - отивам при алемите.Няма нови модели на Shakespeare,ама нали съм новак се спрях на Odissey fly 5/6-2,55м на три части или Royalty fly 5/6-2,55м на 2 части,и двете са около 55 лева.Ко се троши да не е скъпо,че мое я измаам и в земятя.Знам ли колко може да съм зле в началото :shock: .
Ето ми и въпроса - щели да си паснат Tica-та и мухарките на Shakespeare(дет ги споменах по-горе),а сега се сетих,че ми хареса и Monterra-та на Ron Thompson(нея я гледах в София - 2,70м 5/6 за около 80 лева?Къде в София мога да намеря прочутич шнур на ЗМ-Air Cell?
Направо не знам какво да правя.Голям съм незнайко и неразбирач,че и много въпроси задавам :oops:

п.п.Много се надявах akulata да е зад щанда на Алем(нали там работи) да ми даде съвет,за съжаление го нямаше,а това окончателно ми отложи покупката за по-нататък :( .
Поздрави на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 01, 2006 3:54 pm 
Аватар

Здрасти Ники!!! Нема да се пуашиш бате, сите сме биле такива в началото :lol: :lol: , не че сега сме върха на сладоледа!! Сега по ред на поставянето на въпросите - без да искам да обидя някого, лично аз не бих ти препоръчал Одисея и/или Роялтито тъй като пръчлетата са тежички / с изключение на един модел на 2.10 м., мисля че се води 3/4 клас. В интерес на истината в старата гама на Шекспир има много по-грамотно изпълнени пръчки, отново в диапазона 50-тина лева - говоря за Онсет флай, но проблема е, че не могат да се намерят, освен ако не се обиколи София и евентуално да се открие залежала пръчка при някой дребен / локален / търговец, взел я от Алем. Относно Ветерана - не се чуди, смея да твърдя, че това е една от най-грамотно изпълнените макари лардж арбор, към момента на нашия пазар в този ценови диапазон. Лично аз взех такава и утре ще я сефтосвам, ако разбира се спре ши...ния вятър :x . Сега по отношение на Рон Томпсъна - преди време обърнах внимание във форума на тази пръчка - не съм мятал с нея, но я "клатнах" при Орозов и ми се стори твърде грамотно направена - стегната и лека пръчка с еднокраки водачи. Единственото притеснително е цената - осемдесетина лева са си осемдесетина лева!!!! Независимо от факта, че станах притежател на няколко пръчки от известни фирми напоследък, съм ви казвал, че няма да спра да препоръчвам и неща, които са евтини и, най-важното, прилично изработени. В този смисъл, ако имаш възможност, погледни и пипни световнонеизвестната :wink: пръчка Мепси Сентиментал - 2.55м. ,5/6 клас. Същата се продава в диапазона 40-тина лв. и смея да твърдя, че по нищо не отстъпва на Томпсъна. Ако те притеснява името - ще ти кажа, че Рон Томпсън е трудно да откриеш дори през Гугъл - веднъж излизат такива продукти с тази марка, другия път вече са с марката Шведски спорт /Svendsen sport/ -не съм сигурен дали го изписвам правилно, тъй че няма място за притеснения!! По отношение на Еър Сел-а на ЗМ - шнура се продава в магазина на Бент в кв. Гео Милев. Ако не знаеш щъде е, пусни ми едно л.с., за да не отегчавам колегите, които го знаят!!! Радвам се, ако съм ти бил полезен. Лека вечер!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа