Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:26 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Фев 21, 2007 9:47 pm 
Forum Admin
Аватар

Здравейте, пичове,

С тази тема се опитвам да ви предложа една интересна за мен дискусия, в която да се разискват различни марки пръчки, говорейки се за техните характеристики, подчертавам хареактеристики, избягвайки скритата реклама на фирми и магазини, които ги продават.

Интересно ми е, а и предполагам не само на мен, коя пръчка от внасяните в България марки, струваща не повече от 300 лева, на пример, може да класирате според вас като, да речем, приемаме го условно, за най-добра за кефал на река. Умишлено се спрях на кефал на река, защото според мен, това е рибата която почти веки мухар е хвашал в своя риболов мухарски опит.
Тук всеки може да предложи според него, в тази цена, какво е най-доброто на пазара у нас като марка, клас, описвайки нейните положителни и отрицателни страни.

Надявам да стане добра дискусия, в която потребителите на форума да вземат отношение, споделяйки неща от личния си опит.

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 8:57 am 
Аватар

Радо, братко, тука без реклама няма да мине :lol: :lol: . Просто пазара е толкова постен, че на всички е ясно кой е фаворита, особено пък в зададената ценова категория!!!
Затова без никакво замисляне поне за мен безспорния фаворит е Сейдж Лаунч във всичките му разновидности - дву и многоснадков. Многократно съм изтъквал качествата на пръчката, затова тук ще ги повторя съвсем сбито - за нисък ценови клас повече от качествена изработка, много качествени водачи, отличен макародържач, въпреки че някои колеги не са съгласни, отново казвам, че за мен Лаунча има прекрасна медиум фаст акция, и накрая, като сложите сервиза и отношението на вносителя към собственика на Лаунч......коментара е излишен. Колегите остават с впечатление, че Лаунча е тежка пръчка - вярно, не е от най-леките / в момента ми се върти из главата около 96 гр. /, но става въпрос за деветте фута, пети клас, а това си е сериозна пръчка, която същевременно е и добре балансирана, което е едно от най-важните условия при "усещането" на пръчката от мухаря !!! Вервайте ми, има по-леки като грамаж пръчки, които ви оставят с впечатление, че са абсолютни гюлета :lol: :lol: !!!! В този смисъл единствената препоръка към вносителя - вкарайте повече класове от Лаунча / ако не сте го направили вече / .
Поздрави на всички!!!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 9:39 am 
Аватар

Здравейте,
98 грама е Бат Райко, че това е много, много е.
Доста по стари модели и скъпи и по евтини са доста надолу като грамаж, моито мнение и преди съм го казвал ..хубава или поне свесна опаковка е цялата работа...
Сондираики мнения на колеги с които си пишем от няколко континента разбирам че много хора предпочитат да си вземат примерно един ТФО за 100-200$ отколкото тия серии за които говорим,

Много свестни въдици са се продавали у нас и дори за смешни пари...прекрасна въдица беше Рон Томсън Акселератор....на всички има беше мека, ами това е медиум пръчка.., значи наскоро взехме една такава за един приятел..ами сопата е чудна ..изработаката за 100те си лева е на завидно ниво.., тая сопа и в двата и варианта 8''6 и 9' я предпочитам пред всички модели на Сеидж с изключение на СЛТ, защото това им е тяхната пръчка с всички марки е така имат една старшна и останалото талаж, с редки изключения
Но ако нивото е 300лв... в предната тема се изказах...ССТ+ SCIERRA , това е сопата за мен от внасяните в Българиа,
по отношение на гаранции и тем подобни ..не споря нищо общо със отношението на Алем във връзка с гаранцията ...но нали въпроса е коя сопа ..е наи добра..а не кои условия или кое отношение или как са заляти водачите...според мен тия спорове възникват тука понеже нямаме никакви традиции в кастинга а и въобще във всичко.!

Последна промяна Борислав на Чет Фев 22, 2007 9:46 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 9:45 am 
Аватар

Цитат:
Затова без никакво замисляне поне за мен безспорния фаворит е Сейдж Лаунч

4 ри снадкова 5 ца 9 фута супер здрава пръчка със много добри водачи доста прилично вързана с добро усещане на натоварването цената и доживотната гаранция биха ме накарали да я предпочета пред всички други марки внасяни в бг.
Поздрави.
Бориславе говорим за внасяно в БГ а и хич не е тежка за класа си и за парите си ТФО в бг не можеш да си купиш а и четах някъде инфо за ТФО то че е малко по твърда за тцрх а става въпрос

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ???
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 10:00 am 
Аватар

Абе някои от тоя форум Метал ли и е със нещо друго освен Лънч...
аз никога не говоря за нещо което не съм докосвал......значи почти няма пръчка от тези на нашия пазар която да не съм пробвал... защо се споделят мнения след като никои не е метал с конкунренцията.....
е, :roll: съ Гравел не съм ...но не мисля че няма и смисъл... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 10:11 am 
Аватар

Гравел съм я тествал най скъпата им не се сещам какъв модел червена е на цвят и хич не е лоша само че няма гаранцията на сейдж, байрон - хубави бланки скапани водачи, хакойо и шекспир на всички са им ясни къде им е проблема, даймондбак американа малко е твърдичка, харди не се класира в цената. Борка не се пали излишно от всичките ми познати само от сейдж в този ценови клас не съм чул никой да се оплаче а като си тествал вземи напиши нещо като екшън, водачи, корк, усещане и т.н

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ???
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 10:26 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Съб Юни 23, 2007 6:00 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 12:16 pm 
Аватар

Всяка една пръчка 5,6 клас става за кефал.
Не знаех,че има пръчки и специално за кефал.
Едно комплектче до към 60,70 лева и другите пари за у кръчмата. :D :D

Поздрави

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 12:40 pm 
Аватар

Напълно е прав колегата Стоян,от сума години си ловя с един Шекспир suprime 5/6 клас,с позлатени широки водачи е и с макаричка на Мичел.Две секции,2.55м,перфектна както за малки така и за големи реки.Не че не съм завъдил и една по-дълга и яка тояга но шекспирчето си ми е любимо а и цената му май беше към 90 лева.За 300 лева ще искам и комплект самонасочващи се мухи :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 1:33 pm 

stoyan filipov написа:
Всяка една пръчка 5,6 клас става за кефал.
Не знаех,че има пръчки и специално за кефал.
Едно комплектче до към 60,70 лева и другите пари за у кръчмата. :D :D

Поздрави

Това е една от най-големите истини, писани във форума. Абсолютно съгласен! Иначе според мен се има предвид въдица, подходяща за кефал - с такива и такива спецификации, а не въдица за кефал - и аз не съм чувал да има пръчка специално за кефал.
Ако ще ловим кефал, не ни трябва чак толкоз луксозен такъм.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 1:43 pm 

Последна промяна Radi Palazov на Пон Юни 18, 2007 9:35 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 2:09 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Съб Юни 23, 2007 6:01 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 2:36 pm 
Аватар

Аз пък въобще не съм съгласен, че всяка пръчка става за кефал - кефалът може да се лови от реки, големи колкото пъстървовите, до огромни разляти долни течения на големите ни реки. Условията никак не са лесни, понякога иска финно подаване, понякога далечен кастинг, понякога големи дълбочини - я ми кажете коя е тая сопа, с която ловите на една река от горното и течение до края на долното? Защото ако правилото е, че всяка една сопа "става" - защо не ловите и пъстървата с к'ва да е сопа - вадиш 1 метър шнур и ловиш ...

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 2:49 pm 
Аватар

Цитат:
Аз пък въобще не съм съгласен, че всяка пръчка става за кефал - кефалът може да се лови от реки, големи колкото пъстървовите, до огромни разляти долни течения на големите ни реки. Условията никак не са лесни, понякога иска финно подаване, понякога далечен кастинг, понякога големи дълбочини - я ми кажете коя е тая сопа, с която ловите на една река от горното и течение до края на долното? Защото ако правилото е, че всяка една сопа "става" - защо не ловите и пъстървата с к'ва да е сопа - вадиш 1 метър шнур и ловиш ...

Тука аз съм съгласен :) Росен правилно го е казал :)
Темата не е с какво можем да хване кефал а да обсъдиме пръчките до 300 лв преимущества и недостатъци подкрепено с аргументи
Поздрави и не забравяйте че понякога кефала е по труден от петнистите

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 3:02 pm 
Аватар

Съгласен съм напълно с Роската.Незнам защо кефала се подценява толкова.Пъстървата се лови много по-лесно от кефала - стига да я има.За съжаление у нас на 3 км. участък от река има 3 пъстърви,и тогава зора настина е голям. :lol: :lol: :lol:
А иначе по темата,заставам зад Байрън Профешънъл #5.Особено 8 футовата, 4 части.Прилично лека е - 95гр. ,абсолютно удобна транспортна дължина - 64см.А за водачите - аз имам с нея повече от година усилен риболов и,освен покритието им,не са мръднали - няма резки,вдлъбнатини и т.н. Преди това използвах 9 футова - същата работа.9 футовата,обаче,е с по-голямо тегло - 115гр. и идва малко тежичка.Затова предпочитам 8 футовата.Пръчката е абсолютно непретенциозна и за парите си,които са доста по-малко от тези на моделите на по-известните марки от посочения ценови клас,според мен си заслужава.
Това е от личен опит.
Иначе имам супер първоначални впечатления от Сейдж Лаунч #5 274см. и Ст. Кроа Авид #3 217см.,но съм хвърлял само няколко пъти и мисля,че не мога да дам компетентно мнение за тях :lol: :lol: :lol: .

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа