Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Май 15, 2007 10:34 am 
Аватар

Здравейте на всички,
Аз съм съсвем начинаещ в света на мухарското изкуство :) Искам да Ви попитам, каква пръчка между 100 и 200 лв да си избера, защото доколкото чета се въртят едни марки и като ги разгледам ми се изправя косата от цени. Просто нямам такава възможност в момента, може би по - натам. Мерси предварително, форума е жесток и много изчерпателен, яко се зарибих с това мухарство :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 15, 2007 11:04 am 
Аватар

може ли две три думи за този Шекспир примерно
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6474

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 15, 2007 12:54 pm 
Аватар

Митри, здрасти!! Приятелю, както се казваше в една не много стара реклама - традициите не са това, което бяха...та ако перифразирам текста - новите Шекспири нямат нищо общо с Шекспирите от преди две-три години. Давам ти веднага следния съвет - ако си от София, веднага се поразходи по закътаните квартални магазини и току виж откриеш някой прашасал Оракъл или Онсет, бъди сигурен, че са с класи над новите продукти!! Още акъл - виж пръчките на Серт и Байрон - за сумите, които споменаваш / 100-200 лв./, смятам, че четириснадковия Байрон е по-удачното решение от Шекспира! Айде и още малко акъл - ако пък съвсем стиснеш зъби и спестиш още малко от закуските, току виж си се оборудвал и със Сейдж Лаунч. Последно - мини и през Орозов - там можеш да видиш Рон Томпсън и Сциера, лично аз съм с резерви към въпросните марки, но всичко е въпрос на предпочитание и вкус -може би пък някой от техните модели да ти грабна сърцето и окото!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 15, 2007 1:37 pm 
Аватар

Аз лично имам резерви към обслужването в споменатия център - Сциера май не е толкова лоша марка ама да ме гледат като че им дължа пари и едва ли не им отнемам от скъпоценното време, когато поискам да разгледам асортимента от мухарки - говоря савсем откровено - .... ша почна да пазаря там когато се научат да се държат като хора. А и отговор от типа "пръчката има доживотна гаранция срещу фабрични дефекти ???? и ти само си плащаш транспортните разходи, които не знам колко са....." не ме привличат много.

Бате Райко, в онлаин магазина на фишинг мания има кортланд в споменатите ценови граници. Дали може да дадеш твоето мнение за тях? И защо всичките са по 200 грама и #3 - 2.10м и #6 - 2.70?
това вярно ли е?

http://shop.fishing-mania.com/viewfly_3.php?id=6478

Последна промяна BOJO на Вто Май 15, 2007 4:40 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 15, 2007 3:20 pm 
Аватар

Здравейте отново!! Божо, има нещо гнило в Дания, както и ти си усетил :lol: - някаква грешка в Манията е, не е възможно 2.10 да е на 200 гр., всъщност възможно е, но Кортланд не са от тези марки!!
Сега, само за протокола :lol: :lol: , най-доброто от Кортланд са две серий пръчки - Блек Даймънд и Блу Сапфир, и двете се появяват непосредствено след закупуването на Даймъндбек и на практика са произведени във фабриката на Даймъндбек, както си личи от имената им, едната е с тъмно сив, другата - с приятен тъмно син карбон, и двете са с шпигот втулки. Пръчките и от двете серии се произвеждат две - три години, много редки са и придобиването им е "шестица от тотото". Новата продукция на Кортланд почти със сигурност е с източен произход, което само по себе си не означава нищо лошо, но ви стига да видите един Блу Сапфир 2.10м., 3 клас и например аналога му Ендуранс, за да разберете какво имам предвид - от Сапфира "струи" индивидуалност, отговорност и прецизност в изработката, докато Ендуранса е твърде, твърде безличен...ако му скриете надписа би могъл да бъде една от стотиците знайни и незнайни марки на пазара.....
По отношение на Сциерата....първо - преди време обещах повече да не коментирам политиката на Орозов и в този смисъл ще спра дотук....само ще заявя, че мнението ми е непроменено!!! На следващо място, с риск да се конфронтирам с някои колеги, резервите ми към Сциера са с оглед на "потеклото", както се казва. Ако внимателно разгледате сайта им ще установите, че на практика Сциера е търговска марка на Шведски Спорт / Svendsen Sport /, а поне за мен това е достатъчно да ме настрои скептично към въпросния продукт.
Знам, че някои от вас веднага ще ми опонират - бат,Райко няма нищо против китайското, излязло под марката на Кортланд, например, но е срещу шведското, излизащо под шапката на Шведски Спорт... и може би ще са прави....Както и да е, не искам да влизам в непродуктивни спорове, от наличните при Орозов Сциери ми е харесвал единствено модела Пико - лека, мека пръчка, но с доста сериозна цена - доколкото си спомням над 300 лв. беше. Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 15, 2007 4:48 pm 
Аватар

Здравейте отново,
благодаря Ви за коментарите, що годе почнах да придобивам представа. Разбира се, още мнения са от полза винаги.

Поздрави :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Май 16, 2007 8:43 am 
Аватар

mitri написа:
Здравейте на всички,
Аз съм съсвем начинаещ в света на мухарското изкуство :) Искам да Ви попитам, каква пръчка между 100 и 200 лв да си избера, защото доколкото чета се въртят едни марки и като ги разгледам ми се изправя косата от цени. :P

Здравей и от мен. Според мен си купи един Шекспир Одисей 2,59м за около 40лв и един шнур Шекспир Профешанъл и се радвай на живота. Като натрупаш опит вече сам ще прецениш какво ти трябва. Всеки има различни изисквания към оборудването и за това няма гаранция че пръчката която ти се препоръчва ще ти допадне. Купувай евтино и универсално докато разбереш какво искаш, защото така или иначе каквото и да купиш рано или късно ще го смениш! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 16, 2007 9:08 am 
Аватар

И аз подкрепям Т-то по добре си купи нешто евтинко да се научиш да замяташ и да свикнеш с мухарката пък послесе изхвърляи с толкоз пари. От личен опит знам че така ще е наи добре напраимер ако си бях взел една хубава мухарка а не фокусчето от 35 лв сега щеше да ме е мн яд че сам и е**л мамата.То не бяха закачния то не беше меткане а па като хванах първата риба с мухарката смех :lol: вместо да държа с единя пръст шнура и да да я извадя аз дърпам и с устата хората се спукаха да се смеят :oops: .
П.П. Се пак решението си е твое и каквото и да избереш смятам , че ще е щравилно.
П.П.2 Щом шиташ няма да збъркаш.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 18, 2007 8:00 am 
Аватар

Мдааа, наистина много ми помогнахте :lol: Ще споделям, като си взема нещо. Успех на всички :wink:

p.s. скоро ще имам и други питанки :?: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа