Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Прът
МнениеПубликувано на: Нед Яну 25, 2009 8:31 pm 
Аватар

Колега, здрасти!! Питанката ти е живо олицетворение на това, за което доста пъти споменавам - много малък опит с европейските марки у нас...
Аз също се вписвам в тая картинка и в тази връзка не мога да ти дам преки впечатления за моделите, за които питаш, но бих отдал предпочитание на Луп-а. Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 25, 2009 10:18 pm 
Аватар

Даже е една от най популярните, ама като няма ни в магазина, ни в МОЛ-а око да види, ръка да пипне и народа не поръчва. Иначе във филмчетата за Trout bum diaries баш на Loop са наблегнали момчетата и момичето. Все пак ако имаш възможност прочети по чужбинските сайтове разни ревюта за сопите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 25, 2009 11:08 pm 

Колега,добре познавам "Грейс",и мога да ти кажа,че "Стриймфлекс" на дължината, която търсиш е по добра.Вчера със Гената си направихме един кастинг със всички убавини на Враждебна, и като сравних Грейса със Сейдж ТЦР, за пореден път се убедих във качествата на Стриймфлекса.Няма толкова лека,чувствителна,и достатъчно мощна въдица!Джи -Тека е по -скъп,извратеняшки модернистичен,и доста тежък...
За Лууп-а не мога да ти кажа нищо.Трудно ще намерим човек,който да е хвърлял с него..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 2:19 am 
Аватар

Скромно мнение по въпроса.
Знам за два луупа у нас. Мятал съм на река с този, Göran Andersson
- signature series, 9.4 стъпки 4 клас. ВЪДИЦАТА Е СТРАХОТНА!
Другата е лейк вариант 6 клас и човека също е много впечатлен от качествата и.
Не искам спор Данчо, но мисля че сравнение с тцр'а не става защото така да се каже идеологията при дизайна на двете фирми е различна.
Бих добавил, ча LPXe 904-4 модела на Guideline много се доближава по усет , т.е. усеща се "скандинавския строй".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 8:06 am 
Аватар

Най добре е да се види на живо и да се подметне с въдичката.
Може да не ти допадне въпреки мнението на колеги че е добра.

Много е важно на тебе да ти хареса, все пак ти ще ловиш с нея .

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 9:12 am 
Аватар

Съветът за "живия контакт" е добър, но според мен у нас Луп Мулти няма. Отдавам предпочитание чисто интуитивно - луп-овете са по-адмирираната марка из форумите, имат сериозна "закалка" от линията колор концепт. Грейс имат по-сериозна история в правенето на пръти, преплетена неразривно с Харди, но това е съвсем отделна тема. Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 12:59 pm 

Драгомир написа:
ама като няма ни в магазина, ни в МОЛ-а око да види, ръка да пипне и народа не поръчва. Иначе във филмчетата за Trout bum diaries баш на Loop са наблегнали момчетата и момичето. .

Драго, и кво правим, като ги има в МОЛ-а? Клатим, тръскаме и мигаме по продавачките на съседните щандове. Пръчка, братле по усет и допир само Джуна, а Кашпировски и без да чете ревюта купуват! :D :D :D :D :D :D :D
Това за луповете, дет викаш и АЕГ - са сопи, специално за стримери и нимфи. Ако си гледал внимателно филмите - Луповтете там работят с праобола на цялата бланка при кастинг. :D :D :D
--------------------------------------------
Колега, разликата м-ду Мулти и Грейс не чак толкова малка. Или около 100 кинта в повече за Луп-а. Ако го вземеш от Таймен. Вчера замятах с един 3 м #5 клас Стриймфлекс. Супер ми допадна! Лека бланка с тънък, конус. Но тубоса, няма да се хареса на естетите - има триъгълна форма и не е хипнотизиращ символ. :D :D :D :D :D Но е купена за нимфарене на къса дистанция. Имат и севриз. Лууп, също имат безкомпромисен сервиз. Така, че ти си преценяваш.
Бат Райка - годините при сопите нямат значение и кой от кога ги увива!
Това, че Лууп е по-млада фирма не значи нищо. Наскоро Бай Гари, чества 25 години производствена дейност. А я виж в Йбея, как се продава. И то без 1/3 рекламата на другите марки. :D :D :D :D :D :D :D
Бугати- също е много млад лейбъл!
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 4:54 pm 

Най-добре е колегата да си прецени,аз само сравних двата модела на Грейс,за които знам за какво става въпрос.
Иване,сравнението с Бугати не е добро-това е много стара фирма,просто е възродена-като Майбах.. :D :D
Доки, най-малко ще седнем да спорим за глупости-прав си, разбира се,за идеологиите при дизайна...просто ми направи впечатление,със каква лекота Стриймфлекса покрива 90%от всичко,което ти трябва при риболов./За останалите десет Генчо ще каже, като отиде на Дрина/ :D :D Относно ТЦР-а-харесва ми,че:1/-е легендарна въдица,2/-че е мощничка доволно,3/-че е четвърти клас-демек около 6 :shock: :D .Ще си я ползвам,по живо,по здраво :D :D Относно скандинавците-и Гайдлайна, и Вижън-ците искат бая пари, при положение,че са фирми от три дена...Прави ми впечатление,че първите натискат яко,и като че ли са една идея напред..Времето ще покаже!!конкуренцията е страхотна,мамка му!!!!
Лошото е едно-навън се продават мухарки,за да ходят хората на риба-ЗА РИБИ.Тука,ако някой отиде навън и хване нещо,внимателно се окалва и омаломажава-абе,у нас е супер-трябва да сме патриоти :? :? Къде Алекс видя диви риби, не разбрах ? Наистина трябва да се спре да се зарибява,и да изчакаме хуубаво, глистарите и "великите "риболовци да "възстановят равновесието".
Сори,че се отклонявам от темата на човека,но защо НИЩО НЕ СЕ КАЗВА,поне да махнем ходенето само събота и неделя,и да го направим примерно-"не повече от три дни във една календарна седмица??"
Иначе,на откриването сигурно изобщо няма да нося въдици-ако дойда де..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 7:00 pm 
Аватар

Де бре Данчо, откриване и въдица :D

Философски се настрой за кебапи и бира, нещо алъш вериш на место - тва всички го умеят та и повече :D :D :D

Колкото до пръчките, кой преди казваше - европейско поведение и американска здравина.

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 7:10 pm 
Аватар

Драги момци,
С тия съвети аз ако съм на мястото на питащия колега направо... \:D/
Той пита за конкретни два модела и мисля,че никой не може да му даде свестен съвет,защото същите не са сравнявани от никой/засега/във форума.Освен това от изказаните дотук мнения се вижда съвсем ясно колко е субективно мнението на всеки.Колкото до това,че повечето марки мухарки не присъстват на пазара у нас няма две мнения.Но давайки съвет от рода: Не си вземай това или онова,щото никой не го е виждал и никой не го продава у нас е меко казано много назадничаво.По тази логика аз никога не бих имал мухарките,с които риболовствам,а да не говорим за макарите.Човек трябва от време на време да рискува най-малкото,за да не е в общия кюп.Това ,че някой е фен на дадена марка си е О.К./аз не правя изключение/И колкото по разнообразни са нашите мухарки,толкоз по-добре.Но нека не налагаме нашите фаворити на всеки,който иска конкретен съвет.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 7:42 pm 

Данчо Савов написа:
Иване,сравнението с Бугати не е добро-това е много стара фирма,просто е възродена-като Майбах.. :D :D
..

Брех, не можах да блесна Данчо! :D :D :D
Това е номера! С няколко словесни похвата и да се изкараш разбирач! :D :D :D :D Добр, че не каза за офисите на Лумис и Лами, че са врата срещу врата. :D :D :D
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 8:05 pm 
Аватар

Съгласен съм с Веско, че вероятно в момента rchub е досущ като Амлет - туби или не в туби :wink: :wink: :wink: . Още съм по-съгласен с казаното за стремежа към откривателство на новото, каквото и да е то!! Първите двадесет минути с нова убавиня не мога да сравня с нищичко под слънцето.....е хубуу де...сърцебиенето е почти същото като да виждам "литровец", вдигащ се към корковата убавица :wink: :wink: :wink: :wink: !! Колега - грабвай една от двете убавини, пък живот и здраве догодина ще грабнеш и тая, дето си пренебрегнал сега!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 8:24 pm 
Аватар

Здравейте Пичове,
Незнам колегата колко е напред с мухарлъка но моя съвет в случая би бил следния ако е по-навлязъл в нещата кастинг, трикчета това онова да си вземе Грейса, ако е по в началото да си вземе Лупа.
Незнам дали колегите обръщат внимание но повечето нови марки правят въдици със строи за риболов без оглед на някакво дългогодишно търсене на строи и акция повлияна от редица билдъри, това в повечето случаи е трудно за усещане, Фирми като Лооп , Скиерра, Вижън, правят доста добри а понякога и страхотни въдици със лесно смилаем и възприемчив екшън, така да се каже не са малко случаите когато мнозина се оправят много по-добре с гореспоменитите въдици.
Интерсеното в случая е че много колеги премълчават и преглъщат факта че метат по добре с некои Лооп или Скиерра а не с някоя легенда, аз смятам това за смъртен мухарски грях ..и така, това бих казал по таз тема..!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 8:44 pm 

Веско е най-прав, засега.Поне човека доби впечатление/ако не го е направил досега/,за мухарското съсловие..
Пигов,нещо не мога да ти свана тънкия хумор,извинявай,братче :roll: :roll: За Лами и Лумис наистина незнаех,че са врата с/у врата.
Относно кастинга,Грейсовете също са много "юзърфрендли",даже го пише по каталозите.Относно признанието за кастинга,може би колегите ги е страх,че като си признаят,че меткат по-добре с някой евтинджан,ще ги изключат от елита :!: :!: :?: :?:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 28, 2009 10:22 pm 
Аватар

Така е Данчо,но аз поне на се вземам за голям хвъргач щом редувам Харди с чешки Шекспир пък бил той и стъкло. :D Нека момъкът сам реши какво и как.Няма да сгреши каквото и да вземе.Голямото грешане го е направил още когато е решил да става мухар в безрибна България.Но не го упреквам,напротив колкото по-трудно ,толкоз по-българско...удоволствие/не казвам кеф,за да не опулим турчолята,които никак не вързват кефа с зор. :shock:
А ти бате Райко пак си в златната книга на лафовете от форума.И сега съвсем сериозно и не по темата-отдавна ми е в ума,че вместо да се правят книги с известни и не толкоз известни местни мухари много по -полезна и кефска за четене би била една книжка с лафове и сентенции от Форума.Кой ше е автора въобще не ми дреме,обаче бих си купил няколко броя/един за мен и другите за подарки на скъпи другари/
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа