Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 12:14 pm 
Аватар

Последно време ме е пресърбяло на едно място, та се чудех за това:

http://www.nailorsfishing.co.uk/details.asp?ID=3649

Въпросът ми е, някой ползвал ли е услугите на такова или подобно прътле, защото на мен фирмата ми е съвсем непозната (разбира се, това не значи, че е неизвестна). За съжаление пазаруването през нета крие своите рискове, особено когато става дума за прът, друго си е човек да пипне, да метне...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 6:28 pm 
Аватар

Трифоне, здрасти!! Сега, ще го подхвана малце по отдалеко...Идеята за "двукомпонентната" пръчка, ако мога така да се изразя, не е нова и в интерес на истината има някои твърде успешни и много търсени от колекционерите модели на Дж.К.Фишър. Характерното за тях е само промяната в долните секции, като пръта запазва класа си и само променя дължината, като късия вариант има и изцяло различна дръжка от по-дългия такъв.
В случая Шарп-овци отиват още малко напред, като предлагат и опцията по-тежък/по-лек клас, освен вариацията в дължината. Теоретически, а и практически, купуваш два пръта и в този смисъл икономически това е една интересна инвестиция...но....както винаги, в един момент се появява НО -то :wink: :wink:.
Все пак от линка, който даваш, става ясно, че дори и след дискаунта на сайта, пръчката струва 199 лири, а това за мен са доста пари :? :? . Второ, родоначалник на тази фирма е Дж.Ес. Шарп, който ще остане в историята на мухарството с едни от най-хубавите и обичани бамбуци. В този смисъл фирмата е длъжна да предложи продукт на неизмеримо по-високо ниво / със сигурност всичко предлагано в момента от Шарп е овърсийз....при цялото ми уважение към Изтока /!! Трето.....в самите английски форуми има доста критики към продукцията на Шарп, особено към моделите Белмонт и Гордън 2.
В крайна сметка написаното дотук е неангажиращо мнение и може да го приемеш като разсъждение по картинка :wink: :wink: - не съм имал пряк досег до въпросния модел и не мога да дам непосредствени впечатления...Ако толкова те е грабнал - грабвай го и ти и му се радвай!!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 9:37 pm 
Аватар

Здраво, бате!
В паралелния форум писах, че идеята "цъфна", търсейки си транспортна угоду пръчица.. Не съм голям фен на универсалните неща, но 8 компоненстността ме заинтересува. Фирмата не ми е позната, ама и аз съм от година в тези води- значи нещо нормално. Прозвуча добре, кинтите са много, а в оня свят по- може да се разчита на съотношение цена-качество. По мои разбирания иде реч за нещо с традиции, макар и да си прав, че всичко може да е "преплувало морета". Не, че е чак толкова лошо... Април месец съм рожденник, ще посъбера мнения, може пък и някой да ги е пипал тези благинки.. Другарите хангличани казват "Curiositiy killed the cat" (за неанглийскоговорящите буквално "Любопитството уби котката"). Не се знае, може и аз да си направя едно ритуално сепуку...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 10:42 pm 
Аватар

Реагирам веднага-бягай надалеч от подобни "хибриди".Шарп са били на ниво на с бамбуците си,а не с подобни измишльотини.Имаш празник О.К.!Тва не означава,че ще те оставим да си вземеш нещо глупаво.Парите наистина не са малко,но понякога качеството не е еквивалент на цената... \:D/ Я по-добре намери време и се регистрирай в Пей Пал и Ибей и после ще ти подскажем къде,какво и как. :wink:Регистрацията отнема малко време така,че действай.После дори и нищо да не си купиш нищо не губиш.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 8:50 am 
Аватар

vesko написа:
Реагирам веднага-бягай надалеч от подобни "хибриди".Шарп са били на ниво на с бамбуците си,а не с подобни измишльотини.Имаш празник О.К.!Тва не означава,че ще те оставим да си вземеш нещо глупаво.Парите наистина не са малко,но понякога качеството не е еквивалент на цената... \:D/ Я по-добре намери време и се регистрирай в Пей Пал и Ибей и после ще ти подскажем къде,какво и как. :wink:Регистрацията отнема малко време така,че действай.После дори и нищо да не си купиш нищо не губиш.
Веско

Аз именно от ebay (ползвам английския вариант) стигнах до тези. Регистрации имам и на двете места от година- не ми е проблем. Сега, както писах, основната идея е за нещо с по-къса транспортна форма. в момента ползвам 9' #5-6 двуколенна пръчка и не ми е удобна при транспорт. Не ми е чужд варианта и за нещо second hand, защото тези парички наистина са много, но това е за друга тема и друг пост. Благодаря за отзивчивостта, момчета, просто ми се стори интересно, за такива като мен начинаещи, да разберем повече за фирмите, произвеждащи мухарски нещица... По име ми прозвуча готино, надеждно, затова попитах...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 9:11 am 
Аватар

Трифоне, здрасти!! Както се казваше в рекламата - традициите не са това, което бяха :wink: :wink:. Щом като имаш регистрации в ибейката и търсиш травъл изпълнение, обърни внимание на Кабелас Стоуауей във всичките и варианти - и на седем, и на пет части. Въпреки, че тя също е пръчка, сглобена в Корея, за цената си от около стотина долара / като нова / предлага отлично качество. Също така се огледай и за къстъм пръти - често излизат много грамотно направени пръти с бланки на Батсън или Пасифик Бей, да не говорим за бланките на Дан Крафт!!! Друга опция е Орвис Фрикуънт флайър, въпреки че съм с известни резерви спрямо нея / въпреки, че ще е по-удачна покупка от Шарп-а / - ако пък откриеш Трайдън-а на седем части с шпиготната втулка "пуцай" смело - това е една от най-хубавите травъл пръчки.... "Бягай" от Марч Браун!! Това е съвсем на прима виста, което мога да те посъветвам за травъл пръчка..
П.С.: Не се ограничавай само в английската ибейка - там почти липстват интересни предложения, като изключим все по-редките частни обяви за употребявани английски пръти - стари Харди -та, Брус и Уокъри, Грейс-ове.....За съжаление Ибей все повече се "професионализира", винаги съм смятал, че "силата" му е точно в частните обяви, а и в 99.99% от случаите култовите неща излизат именно от частни лица.... Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 10:01 am 
Аватар

четириснадкова въдица би ти свършила абсолютно същата работа.
Бате Райко е прав има само няколко модела многоснадкови които са хвалени.
Имай в предвид че това с многото снадки е нож с 2 остриета и всяка снадка е мъртва точка (за това снадките трябва да са направени много културно за да няма лоша крива на пръта и тук идва че за целта трябва да са маркови и скъпи)
http://www.marchbrown.com/travel_fly_rods.htm
ето и няколко други изгъзици които аз съм заглеждал навремето но винаги съм се отказвал.
Ползвам само 2 пръта които покриват 99.9% от нужното ми.
Поздрави

П.С. ако много си се навил взимай я, и с нея се ловят риби.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 10:14 am 
Аватар

Трифоне, някой, някъде, някога по подобен случай беше казал "Не търси да сменяш пръчката - сменяй колата" :) :) :)

Сега сериозно, според мен 9 футова пръчка "начупена" на повече от четири е напълно ненужно, освен ако поради някаква причина искаш да я прибираш в жабката на колата. Освен другите недостатъци като по-голямо тегло, втвърдяване на пръчката и др., най-малко сглобяването и напасването на толкова много секции си е направо досадно.

Даже да ти кажа, лично на мен 3 коленен вариант за такава дължина най ми харесва.

Поздрави!

Ангел

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 10:25 am 
Аватар

Здравейте молодци!! И Дани и Ангел са абсолютно прави - не мога да се сетя за ситуация, в която четириснадкова въдица да създаде проблем при пренос, а и в крайна сметка, дори и минимално при топ марките, пръта наистина се "вкоравява". Лично аз имам следното виждане - много снадки.....да, но само при пръти над 8 фута и от 4 клас нагоре!! И досега смятам, че няма нищо по хубаво на света от осемфутов двуснадков второ-третокласник \:D/ \:D/ .
П.С.: Правя уточнението, че в крайна сметка разбрахме питането на Трифон като питанка за снадките....а е напълно възможно човека да ни пита за самата идея на Шарп-а за различните класове/дължини в една въдица. Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 10:44 am 
Аватар

Бате,

tkalev написа:
........ в момента ползвам 9' #5-6 двуколенна пръчка и не ми е удобна при транспорт....

Та, така .......

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 11:52 am 
Аватар

Да бре.... :oops: :oops: ..... ама нали се си мисля за пъстръмката, дет ме чака у ряката \:D/ \:D/!! Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 12:36 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Да бре.... :oops: :oops: ..... ама нали се си мисля за пъстръмката, дет ме чака у ряката \:D/ \:D/!! Поздрави!!

Ей, ще я онодиш ти, тая пъстърва... :D :D :D :D , само да не те изпуснем от кефалското братство. Сега, напипали сте точно какво имах впредвид. Тръгнах да си търся прът на повече снадки (и все още търся, приемам предложения), оттам дойде и Шарпа, та рекох да питам и за него... Подразбирам, че май не е за нашите географски ширини.. Като ровите из нета, ако попаднете на нещо таквоз- мятайте инфо (може и линкче), па аз ще питам и в темата за покупко-продажбите...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 12:38 pm 
Аватар

tkalev що не питаш Ники Семерджиев(BFC) дали няма да внесе този модел на редингтън. Прилична цена и качество.
http://www.redington.com/prod.php?k=501 ... ic%20Trout

3 или 4 клас на 8.6 стъпки, има и на 6 части ако искаш да го носиш във вътрешния си джоб.

:D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 12:51 pm 
Аватар

Трифоне, нема страшно баце....аз искам само да и шушнем на уше да викне големиот клян :lol: :lol: :lol:!!
Ся сериозно - предложението на Док е много подходящо - Редингтън показват дългогодишна "стабилност" в качеството на предлаганите пръчки - имах навремето РС-2, Док после май забърса РС-3........и двете пръчки бяха много прилични. Освен многоснадковия Класик Трут, от време на време в Ибейката се появяват залежали Уайферъри / Wayfarer / пак на 6 части - също прилични пръчки на Редингтън. Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 1:16 pm 
Аватар

Имено Бате, тези са пръчки на сносно качество и цена. Още повече ако може да ис я купи човек от тук.
А за шаренките, не е толкова до фанатите риби а това че се ходи по много по-приятни места от колкото кленските.
Не че да ти опъне некой дедо клен е лошо де :D

Поздрав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа