Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:59 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Нещо уникално!
МнениеПубликувано на: Сря Апр 21, 2010 7:57 pm 
Аватар

Здравейте молодци!! Струва ми се, че всеки, който поне малко се интересува от големите имена в индустрията и хобито, би трябвало да хвърли едно очо на долния линк...Само вмятам, че и трите пръчки са от най-ранните уинстънови графити, доколкото съм запознат са изработени от т.нар. от феновете на Уинстън "Pre IM6 graphite", с ниски серийни номера и, забележете, тип овър бът снадки:

http://cgi.ebay.com/Winston-Graphite-Fl ... 1e5b8df39d

Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 12:32 pm 
Аватар

Понякога си стоя и се чудя какви хора са американците и изобщо може ли да се използва подобно определение за тях? В България людете буквално късат от залъка си, при това не като някакво изключение, а по правило, за да купят нещо стойностно - поведение често(и неправилно) определяно като снобизъм в нашата действителност... А при техния стандарт(говорим за масовата средна класа) цицийството е издигнато в култ. Дребнавата им пресметливост е чиста доза андрешковщина в най-чистия й вид. Лично аз не откривам "смекчаващи вината обстоятелства" за подобно поведение, колкото и да бъде оправдавано то с прагматизъм... Нещастни, дребни, самоограничаващи се хорица, плацикащи се край брега на море от възможности.
Дето има една приказка, и Господ не си знае работата... Що не сме ние на тяхно място и с нашия акъл, та да се провикнем "аб профундис" на вълнените си търлъци: "БУЛГА-А-А-А-А-АР, БУЛГА-А-А-А-А-АР, щий румунещи!... Прости били българите, а! Гиди, чифути с чифути!"...
А, да не забравя, да и пикам на рибичката - гадна, лигава, хладна твар, принуждаваща ни да вършим неща, които в блаженото си залежало ежедневие и улегналост иначе не би ни и минало през главите да правим. Смрадлив психопомп, без който явно не можем да общуваме, а с който пък се ядем едни други...

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 1:55 pm 
Аватар

Мунчо написа:
...
А, да не забравя, да и пикам на рибичката - гадна, лигава, хладна твар, принуждаваща ни да вършим неща, които в блаженото си залежало ежедневие и улегналост иначе не би ни и минало през главите да правим. Смрадлив психопомп, без който явно не можем да общуваме, а с който пък се ядем едни други...

Айде Бате, туряй гу у златниу фонд!!!
:) :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 5:50 pm 
Аватар

Брате,брате,защо рушкаш у кошера,а? \:D/ Не се ли страхуваш,че ше предизвикаш "рояка" и ше ти надупчат дупето??? :D
Мунчакис е прав за американците,ама аз пък съм сигурен,че ако пусна подобни сопи за продажба у нашия форум никой няма и да пита за тях.Освен ако не са за по 30-40 лв парчето. :shock:
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 8:18 pm 
Аватар

Боже, боже колко мъка има по този свят Ице ... :D

аз за това пък днес си направих една дълга тематична разходка за инсекти. Зелена тревица, пиленца цвърчат, с приятелчето пощипахме с пинсетите, взехме и проби и обратно в грохота в града...

Тия шаренките подскачаха тук таме, колкото да се обозначават :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 10:18 pm 
Аватар

Привет на компанията ... в тази тема са едни от любимите ми автори .)
Винаги съм се чудел от къде в Бате Райко тази уникална страст към историко-биографичните данни на повечето съществуващи марки и модели, а мани другото, ами ги е и клатил повечето :lol: и къде събира цялата тази информация .)
Безумно, непосилна и неоправдана според мен е тази цена за въдица, с която можеш да ловиш, освен ако не си богат колекционер,който има много ветрини и много място в тях)).. какво ли е чувството ако я драснеш някъде / е така,само малко, да й пуснеш една стружка/ или пък недай си Боже нещо по-лошо .)
Наистина ще ми е интересно от една близо 300 мил. души страна, с ужасяващо различен от нашия стандарт, за колко ли време ще се продаде, а и дали.?
Чичо Док, един персонален въпрос.. оти си триеш темите и снимките от този сайт.? имаш доста интересни публикации и снимки, които изчезват след няколко дни... оти така правиш.???
поздрави на всички .)))

Последна промяна kiril13 на Чет Апр 22, 2010 10:21 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 10:20 pm 
Аватар

Къде след няколко дни колега kiril13,

оти беше доста отдавна :) ...

Поздрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 10:24 pm 
Аватар

Наистина доста снимки ти няма ... виж сам.. . сега се сещам за статията на Мънков за 8мартенските щуки ... снимките със стримерите и т.н.
Просто се чудя .. дали сървър не открива или ..???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 10:27 pm 
Аватар

kiril13 написа:
Наистина доста снимки ти няма ... виж сам.. . сега се сещам за статията на Мънков за 8мартенските щуки ... снимките със стримерите и т.н.
Просто се чудя .. дали сървър не открива или ..???

а, тук си прва - правих реорганизация някаква на хоста и сигурно е то това.

Аз си помислих става дума за тези от преди няколко години ... но това вече е история.

Кажи кои снимки те интересуват и ще ги кача наново!

Последна промяна D-r Misho на Чет Апр 22, 2010 10:46 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 10:32 pm 
Аватар

Просто ме е яд като се 'затрие' подобен архив.. ))) сега несе сещам за нещо конкретно. Много от нещата, които пускаш са доста интересни и е жалко, ако иска човек даси ги припомни или поразгледа пак да не може.... Нищо повече
поздрави 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 22, 2010 10:45 pm 
Аватар

kiril13 написа:
Просто ме е яд като се 'затрие' подобен архив.. ))) сега несе сещам за нещо конкретно. Много от нещата, които пускаш са доста интересни и е жалко, ако иска човек даси ги припомни или поразгледа пак да не може.... Нищо повече
поздрави 8)

Всичко пазя по дискове и устройства .. от 2004 та до наши дни, за това те питах ако нещо конкретно те интересува.
Няма лошо, като се сетиш питай.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 23, 2010 6:49 am 
Аватар

Де бре молодци :D :D :D !!
Ангеле, аз се майтапя с тоя златен фонд, ама всъщност не водя такъв :-s :-s :-s ...Така че нека некой от отговорните другари да земе мерки по вупроса :D :D !! А иначе Мунчакис отдавна е влязъл при класиците \:D/ \:D/ \:D/ !!
Веско, криза е баце :D :D :D .
Кире, бате, в един определен момент хобито се преплита с колекционерството....дали по-рано или по-късно, това е според зависи :D :D. Лично за мен няма нищо по-интересно от две неща - първо - първите петнаесе минути с нова убавиня на ТЕЦ-о и второ - да попадна на нещо старичко и да се поразровя около него...Обикновено изскача история, достойна за книга!!! И това е така, защото се "движа" във времевия отсек на стъклото и ранния графит, когато нещата са правени с любов и от Личности!!!
Док, искрено се надявам "нещата от преди няколко години" да си останат в миналото !!
Напълно е вероятно конкретните пръти да не се продадат - ставал съм многократно свидетел на уникални предложения, към които никой не проявява интерес...Абе изобщо.... Ибейката е доста странно място :D :D :D !! Поздрави на всички!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 23, 2010 7:55 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
Де бре молодци :D :D :D !!
Ангеле, аз се майтапя с тоя златен фонд, ама всъщност не водя такъв :-s :-s :-s .........

Това 'кво значение има!!!? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 23, 2010 8:20 am 
Аватар

Ангел каза:

"Това 'кво значение има!!!? :wink: "

Абе никакво...ама ся кат се замисля, ще е весело Радо да направи един подфорум / или нещо като важна, постоянно отворена тема/ , в който "служебно" да се прехвърлят "златните лафове" :D :D !! Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 25, 2010 10:22 am 

Ицее, Ице :roll: :roll: :D :D \:D/ \:D/
И тия хора, пресметливи и циции, имат най-голямото свърхпотребление, разхищение и шопингмания,които света познава..
По статистика, огромна част от хората, купили си мухарка от "премиум" ценовият клас, си купуват всяка година новият модел..
От друга страна,действителното положение с мухарството във щатите не е мечта. Дали ще ходиш всеки ден за пъстърва, като някои професионални безделници у нас, ако работиш на две места, и изплащаш две ипотеки, за да може детето ти да има образование? Как се купува прът за 700 долара, със надница 9 долара на час,и наем на главата? Как се отива във Монтана, ако отпуската ти е смешна/ако въобще я има/,живееш на другият край на щатите,шефа ти е катил,и жената ти бучи, "съседа каква кола кара, а!!??" Много е полезно, да се препрочита Дикенс, "Гаврош и Козета", и други такива отвреме -навреме, момчета..
Специално за нашите емигранти там- далече са от мухаренето, уверявам ви...поне огромната част от тях. Повечето се радват на евтините промоции във мола, и щастливо търгуват със беемвета "Х-6",скъпи часовници,такива неща...
Полетът на духа,мечтите,приятната страна на нещата са били винаги притежание/привилегия/ на хора,които са толкова богати, че не знаят точно кой ден сме днес, на такива, които са се родили отдавна, когато е имало как да се родиш на хубаво място със риби, без хотели :shock: ....и на бедни,щастливи по своему ,откачени във очите на другите странници, като повечето от нас :D :D
Синът ми учи във Англия,тъщата го гледа героично със надница от 4,50 паунда на час. Когато си дойде за пролетната ваканция, за 17 дни похарчих сума, със която се изкарват три месеца. Живеят до имението на Чърчил, риболовът през зимата струва 35 паунда, през доброто време/май/-70. За един ден даваш наемът за 3, или храната за седмица, или два чифта обувки..Как да изкарам достатъчно, за да му купя колело, да отида за риба там , и да им оставя някой лев, за да не се чувствам виновен, пред жена, която на 60 гледа по-стари от нея !!?...
Тежките, неизбежни ,гадни разсъждения на битието..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа