Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Orvis western2
МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 7:59 pm 
Аватар

Здравейте , от доста време не съм пускал пост , но имам повод да се похваля . Освен това обещах на приятел . :)
Дълго време се каних да си купя нова пръчка но все не намирах "моята" , исках но не знаех какво . Като да те сърби гърба и да не можеш да се почешеш .Драпаш , драпаш и все малко не ти достига да е точно там където трябва :)
Преди около два месеца реших да си взема 10 футова гега , и отново ме завъртя , но реших да действам по стегнато . Пък и нали е модерно ... :D :D
Попитах тук там ,споделих си изискванията и бях насочен към към няколко модела ,между които и Orvis western2 . Проблема беше че вече не се произвеждаха , а отзивите по чуждите форуми все добри... Въоръжен с търпение налетях на "ВЕликата ГУгла" и не след дълго имах попадение :) , дори с 50 лири отстъпка \:D/ . Обаче НЕ "шипваха" до България , но срещу 40 лири нямаше проблеми :x . Следва сложна схема с намесата на "Еконт" , срещу 50лв и седмица чакане ми връчиха тояжката . :D :D :D
Въдичката е с приятен синьо-зелен цвят тежи 125 гр. 10 фута 5-ти клас чудесно вързана . Без проблем измятва 6-ти клас шнур и се държи чудесно с рибки до 0.5 кг ,което ме устройва напълно :P
Имах очаквани проблеми с балансирането но днес дойде и подходящата макара за въдицата и така всичко си дойде на мястото..

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

п.п.
Корка на дръжката не е от най добрия , но при 25 год гаранция ще го преживея някак :D :D :D

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 7:16 am 
Аватар

Охоооо.....айде хаирлия да е новата убавиня..комплекта де :D :D :D :D !! Между другото туй ЕърФло е доста интересна макара, особено в най-малкия и размер...Още веднъж - ЧЕСТИТО!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 9:34 am 
Аватар

Брехх... Много ми е интересна макаричката :D ! А за пръчката , още един път се доказва максимата - който търси намира 8)
Поздрави! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 10:42 am 
Аватар

Перфектна комбинация.Да е честита и много риби да види!
Относно шипинга за повечето европейци все още не сме влезли в евросъюза и трябва да им се напомня.Затова пиша България(EU)
40 паунда си е жив обир,но като знам че скоро платих 3 пъти повече :)....Кеф цена няма.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 5:30 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Между другото туй ЕърФло е доста интересна макара

Само да уточня този баланс на снимката беше постигнат с 282 гр с друга макара, шнур и оловни пластини под бекинга , а чрез ЕърФлото това стана с 175гр. . Тези малко над 100 гр определено се усещат . Нарочно взех 7-9 клас макара от притеснение , но мисля че и 5-7 клас която е около 150 гр също щеше да е добре . Като пусна комплекта "на вода" ще съм по конкретен ...

поздрави

:D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа