Здравейте мили деца / надявам се, че няма обидени от туй обръщение /!!
Тази вечер ще ви разкажа за чудотворното возкресение на една маняшка Дайва. Историята започва далеко, далеко от назе и по-точно - във французката Ибейка. Та преди време тамка се появи една Дайва Лохмор Зет, деветка седми клас. Знам, че веднага ще окнете - де бре Бат Райка - кФи са тея боберици

, но бързам да ви успокоя - не ставаме "тежкоатлети" кат русенската биргада

. Просто пръчката беше от Тайванското производство ИМ6 графит. Имам такава пръчка на 7.6 фута, 3 клас и смея да твърдя, че слага в "малкия си джоб" шотландските Дайви! Някои от вас имаха удоволствието да меткат с тая пръчица на миналогодишните муховръзи. Та бръже си направих сметката, че тая пръчка е достатъчно елегантно направена, за да работи безупречно и с шнур 6 клас. Борбата беше кратка и безмислена, дет се вика, Бат ви Райка отнесе Дайвата кат куцо пиуе томато и с трепет зачака нейното пристигане!! Това стана факт в четвъртъка. С треперещи ръце развих пакета, извадих пръчката от прозрачния пластмасов тубос / продават ги и у нас / и.....калъфката се пречупи в ръцете ми

. С ужас установих, че и двете секции на пръта са строшени на около шестдесет санта, мерено от макародържача. В първия момент си помислих, че пръчката е счупена преди да е бъде сложена в тубоса, но внимателния оглед показа, че просто нещо зверско е хвърлено върху него...Интересното в историята е факта, че за втори път получавам счупена пръчка, като и двата пъти идват от Франция....Явно по техните легища са назначили на работа "чистокръвни" фанцузи от Тунис...или Либия...
Единственият положителен момент бе, че счупванията на бланките бяха "чисти", без сцепване по дължината на материала....Поседях, поседях, пък се захванах за работа

...Остраних по около сантиметър от наранените места и ги оформих с шкурка. След това се захванах с изработката на шпиготите. Предварително ми беше ясно, че върхът ще бъде "детска игра" за ремонт. При него просто намираш подходящата конусовидна заготовка мериш, режеш, лепиш и си О.К.! Както съм ви казвал и преди, ей тъй от сантимент съм си оставил един стъклопластов фидер на ДАМ. Същият върви с комплект от три плътни фибростъклени върха...и както вече се досещате върховете вече са само два

! Отрязах шпиготче с подходящата дължина и конус, минах го леко с шкурка / между другото плътното фибростъкло е изключително благодатно за обработка с бормашината и шкурката /, залепих и нещата заспаха.....
Купонът обаче започна с долната секция....За нейния ремонт замина връхната секция на една мухарка Ал Фишерман. Надявам се Джизъс да опрости тоя мой гнусен грех дет си турих на сърцето, като бастисах вудичката......Отчитайки факта, че тук ще има сериозни усилия, подходих по следния начин - първо отрязах така да се каже "външната втулка". След това прогресивно в нея вкарвах и залепвах по-тънки парчета / представете си матрьошките /, докато накрая се получи шпигот от плътен карбон. И сега идва най-тънката част - в горната част на счупването нямате никакъв проблем - там имате стесняващ се конус, в който шпигота с влиза като у тях. В обратната посока обаче нещата са тегави - там на практика конуса е "обратен" / разширяващ се към дръжката / и, първо - дължината на шпигота да е по-малка - не повече от три - четири санта и второ - трябва изключително внимателно да отнемате материал от шпигота, за да не се получи отвратителното чукане при окончателния монтаж. Да не ви казвам, че ми отмаляха ръцете от връткане с бормашината - мерене, пак връткане - пак мерене и така до откат....Разгеле, накрая нещата заспаха. Последно мерене, мазане с лепило, слепване и....воала....воскресението беше напол,вина свършено!!! В петък вечерта слизам зад блока с ясното съзнание, че е по-вероятно да строша пръта, отколкото да го накарам да оживее..... Слагам ВФ шестица, казвам три топ сикрет заклинания, замахвам и....воскресението биде завършено окончателно!!! "Извадих" с пръта до към 15-16 метра шнур и същия не показа и грам проблеми...Надявам се, че и за в бъдеще няма да ги покаже, защото отново твърдя, че това е една от най-хубавите серии Дайва, които са се пръквали под слънцето...Ето и малко фотки на възкресената пръчка:

А при върха даже се направих и на връзвач....:

Та извода от цялата история е следния - има ли мерак, винаги ще му намерите колая!! Поздрави на всички!!!