Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 06, 2008 6:02 pm 
Аватар

Здрасти Весо,
Док Мишо не се бъзика. И аз мисля, че при SA може да намериш най-малкия диаметър шнур. А за този който вече си купил - не се кахъри. И преди ти казах - цената го определя.

Аз имам Кортланд силк 444 - 4 клас ДТ. Намам нищо напротив да го пробваш. Същия този шнур го купих от Алем. Като го разпечатих - той се беше вдървил и слепил (вероятно от смазката по него). Не знам на колко верме е бил. Навих го на макарата и след един риболов го почистих и смазах. Шнура се оправи и сега е О.К.
Имам и два шнура Харди Марксман WF и DT , но са 5 клас. Може и с тях да се проба. WF-а има сечение на главата приблизително до това на ТТ и е дълъг 33 м. , а DT-то е много мазен шнур. Много леко (финно) пада във водата. В сравнение с Кортланда имам усещането, че е по лек (въпреки, че е с един клас отгоре) и от там по финно полага. С него се постигат и дистанции (за справка - Док Мошо. Той мята с него и Браунинга на р.Панега)

Сега за твърдостта на шнура: Имай впредвид, че някой въдици работят по-добре с по-твърд шнур и не винаги мекия шнур означава, че е добър! Някой колеги дори казват, че по добре мятат с твърд шнур. Пък аз мисля, че въдицата определя това.

На края искам да кажа: За всяка въдица има шнур и обратното. Когато се стикова правилно системата тогава тя работи добре. Независимо какви са такъмите и обратно - не са ли напасвани нещата ако ще и най-скъпото на топ моделите да вземеш - няма да върви.

Поздрави
А

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 07, 2008 2:23 pm 
Аватар

Здрасти Веско,

Разбира се, че ще отидем за риби :). Само няма да е тази седмица, че съм решил да отида до Благоевград, но следващата седмица живот и здраве, няма проблем.

Поздрави,
Ради

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 1:38 pm 
Аватар

Здравейте приятели,

понеже ходих отово до Бент да потърся шнура който ми препоръча Док "Scientific Anglers Ultra 4 WF" , но там го нямаше, използвах случая да разгледам и Боргундито, наистина много хубаво мъниче, едвам се удържах да не го взема и него, още повече и след горещата препоръка на Бате Райко, за това, че е качествена изработка. Но се отказах, просто защото все още не съм натаманил другите наличности, а открих за себе си че е много важно да има и една въдица на къса снадка

Цитат:
Магазина от където са ти продали старите шнурове не единственото място вече за шнурове от тази марка

Док, ако прецениш че е подходящо кажи къде другаде ги продават, ако не на ЛС , дано нямаш предвид "Световната Мрежа" :D

Поздрави
Весо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 2:25 pm 
Аватар

Здрасти Весо, точно мрежата вече ни дава свобода при пазаруването на липсващи тук продукти. Не е толкова трудно.

За Ultra4 шнура - поръчваш си го от тук.
Пишеш им един мейл, регистрираш се и си поръчваш. Плаща се с Visa или PeyPal карта. Пращат до България като пратката пътува около десетина дни при шипинг под 5 долара. Проверено е.

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 2:49 pm 
Аватар

Док, той Jeeves правилно те подозира, че това е твой сайт ... "Doc's FlyBox" ... а, ся кажи, че не е :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 3:30 pm 
Аватар

Росен написа:
Док, той Jeeves правилно те подозира, че това е твой сайт ... "Doc's FlyBox" ... а, ся кажи, че не е :lol: :lol: :lol:

Да бе да, той Leevs щото пазарува само от тук :D :D

Ся, за материали вече и у нас има истински неща - кеф ти Hareline, Whiting, Uni и т.н от Ivpfishing или уникалните ръчно произведени от бай Радо в твоя Зарибителен магазин. Малко хубавите куки са кът, но въпросът беше за конкретен шнур. Даже има приказка за алтернативен внос на шнурове на същата фирма, но за сега и аз съм на стенд бай.

П.С. Ако пък не е точно на 3М, тук има и кортланд и рио.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 3:37 pm 

Ъатерман, предлагам ти да минеш направо на последният шнур от СА.
Шарк скин - при цена от 100$. СА гарантират ултимативни качества. Много износоустойчивост + още куп екстри. Това е нещо, като да си купиш гуми от 100 кинта или от 150 кинта. Първите са за двегодини, другите за четири. Тотално накрая сметката с вторите си на +.
Поздрави и успех! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 3:53 pm 
Forum Admin
Аватар

Ivan VP написа:
Ъатерман, предлагам ти да минеш направо на последният шнур от СА.
Шарк скин - при цена от 100$.

Здрасти, Иване,

Ти пробвал ли си го тоя шнур?

Поздрави,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа