Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:45 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Авг 04, 2005 7:55 pm 

Шнуровете ТТ-РоялУлф, са вече в БГ благодарение на Алем.
Няма начин да не се пропуснат от любителите на голями дистанции в кастинга.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Браво на Алем
МнениеПубликувано на: Чет Авг 04, 2005 9:39 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 6:54 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 9:38 am 

Да попитам, че нещо не разбирам относно ваденето на ТТ'то?????

Все пак тва е лично мнение ;)
0.ТТ'то прави зверско кръгово - ПРИЗНАВАМ
1.Някой да е хванал РИБА след като е изкарал целия шнур.
2.Как си е видял СУХАТА муха на 2,75 пръчка + 27 м. шнур + 4м. лидер + 1м.бекинг или общо 34,75м.
3.За потъващ или интермедиа съм съгласен, но за плуващ шнур
4.Може ли изобщо да се говори за презентация на 35м. или просто се мята и се чака 10-15 минути/на езеро става flyz - е по тая част/ некои да мине и да се фане - тва ми звучи кат риболов на дъно или булдо.
5.Засечка или се лови без засечка
6.Може ли някой да метка целия шнур в продължение на полвин ден - нема такъв -- са на републиканското ако се загледаме в някой де метка като хората на дистанция и ще видим, че след 15минути/на река говоря, не на езеро/ настъпва умора и шанса да се обеси на собствения си шнур става реален - Радо да каже как беше с меткането миналата година на дистанция/там беше под 12м./ дет фана трите риби на М.Църква и стана пръв във сектора си.

САМО ДТ

Наслука

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 9:43 am 
Аватар

Мммдаа,
така си е ...пиниза е оба4е стефане..кат минава некоя лястовица над реката да мое да я гешпиш с двоина тяга братче...!!! хехехе... :lol:

на Рио има едно ДТ дето ше ти изкриви фантазията...но е конструирано наистина и само за до 15-16 метра...нещо като два ВФ-а залепени откъм гърба..абе..нали се сещаш..?! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 9:55 am 

За експертите:
ТТ ще ми е нужен, за постигане на голяма дистанция на един високпланински водоем. 95 процента, ще поднеса мухата в област където рибата се храни през денят. Казвам през денят, не случайно, че преди мръкване, работата е друга.
Ще ловя риби, а не лаСтовици. Как се вижда атакуващата муха?
По кръговете над водта и не е нужно веднага да се засича, а и с тънък типет е нежелателно. Шнура се изпъва.
Последният ми риболов с Иво, показа, че рибите бараха на възможно най-голямата дистанция. Реката беше малка и бистра, а рибите капризни.
За надписването на въдицата.
Няма проблем, това е калкулирано в цената. Мега фирмата ми се намира в Дружба. Адреса за приятелите е ясен.
За нафдписването на въдица:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 10:02 am 
Аватар

Ванка то че си е нужен нужен.....наи доброто което съм пипал за езеро е е клиър крииг на кордланд...Вф с изтеглено торпедо....и много ама много тънак тип краи....труден шнур ама иначе ненаподобим....!!?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 10:19 am 

Пигов знаеш че не съм експерт ;)
на въпроса, все пак някои извади ли шнура и да хване риба
то Иво има ли ТТ, са говорих НЯМА. То той вади секъв шнур, за разлика от мен. Но пак твърдя,че и той не е фащал с изкаран шнур риба.

Наслука

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 12:01 pm 
Forum Admin
Аватар

С т е ф а н написа:
Да попитам, че нещо не разбирам относно ваденето на ТТ'то?????

Все пак тва е лично мнение ;)
0.ТТ'то прави зверско кръгово - ПРИЗНАВАМ
1.Някой да е хванал РИБА след като е изкарал целия шнур.
2.Как си е видял СУХАТА муха на 2,75 пръчка + 27 м. шнур + 4м. лидер + 1м.бекинг или общо 34,75м.
3.За потъващ или интермедиа съм съгласен, но за плуващ шнур
4.Може ли изобщо да се говори за презентация на 35м. или просто се мята и се чака 10-15 минути/на езеро става flyz - е по тая част/ некои да мине и да се фане - тва ми звучи кат риболов на дъно или булдо.
5.Засечка или се лови без засечка
6.Може ли някой да метка целия шнур в продължение на полвин ден - нема такъв -- са на републиканското ако се загледаме в някой де метка като хората на дистанция и ще видим, че след 15минути/на река говоря, не на езеро/ настъпва умора и шанса да се обеси на собствения си шнур става реален - Радо да каже как беше с меткането миналата година на дистанция/там беше под 12м./ дет фана трите риби на М.Църква и стана пръв във сектора си.

САМО ДТ

Наслука

Здрасти, пичове,
Поизтрих така малко некои мнения дето беха за загревка на моабета, знаете си ме, не мога да допусна лабара-дубара моабети по такива интересни теми, та ки ме прощавате за резачката.
Ако ми позволите и аз да се включа малко по темата с кръговото замятане и далечните дистанции за ловене на рибки.
Стефко, прав си за това, че е трудна работа да се поддържа далечна дистанция за по-дълго време.
Много често след полвин часово измятане на дълъг шнур на езерата, където май това се налага най-много (ся не искам да се хваля и колко далече фърлям, не ми е било никога цел, макър, че напоследък ми прави впечатление, че доста съм задобрел и с мойта нова слугиня често се случва да вида бекинга да ми виси от върха докато Детето търчи из водоема да полага мухите в жадни рибешки усти, хех, ма да не се фаля нали), та китката се схваща, поне при мен е така.
Усещам една болка да тръгва от десната китка да се качва нагоре по рамото, да слиза по гръбнака през тазобедренета става и ми щръква палеца на десния крак, ехех.
Ако става въпрос за риболова на далечни и къси дистанции, с което ще избягаме от темата, която Ванката постави, а именно новите шнурове мечта на всеки ролкастър, поздравления на Алем, че са ги внесли, та ако стане дума за това, мисля, а и може би повечето от вас ще се съгласят, че по-важно от това да хвърлящ надалеч е да знаеш къде точно се намират зяпащите рибешки усти, което много често, за наша изненада се случва близо пред нас, да не кажа понякога под върха на пръчките ни.
Но за самите качества на този нов шнур в БГ, бих казал повече, когато го пробвам в реални условия. За сега единственото, което знам за този шнур е там в статията за идеята "Хвани и пусни", която наскоро качих в сайта.
За това с близкото хвърляне и точното и кадифено подаване и по-интересна тема и си заслужава да се отвори нова за нея.
Та на въпроса дали ДТ или ВФ, ами не мога да бъда категоричен, поради факта, че до сега в практиката ми съм имал възможността да ползвам предимно ДТ.

Поздрави на всички ползващи и ВФ!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 12:28 pm 

Колеги,
таман идвам от магазина
Верно има, щото вчера нямаше.
Начи - Лии Улф, оранжеви, главата е - 12м. и малко, .... ,почти всички класове за у нас.

Наслука

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 12:31 pm 

а, забравих :на опаковката пише - най-добри за кръгово,menging/поправяне на положението на шнура при суха и нимфа в река/ и за дистанция

Наслука

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 12:47 pm 

Стефчо ти както винаги си доста краен в изказването си за шнуровете.Истината е че за езерата си трябва ТТ,когато рибите са по- навътре,а най- добре да се ползва глава.Така че, един добър мухар неможе да разчита само на ДТ.Всичко зависи от условията на риболов, и от това каде са в момента рибите.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 05, 2005 3:43 pm 

Колеги знаете, че съм сантиметален отнсоно марката Lee Wulf. :D
А ето една мисъл, отразяваща идеологията на човека .

"A good game fish is too valuable to be caught only once.

The fish you release is your gift to another angler"

- Lee Wulf.-

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: От опит
МнениеПубликувано на: Вто Авг 09, 2005 11:10 am 
Аватар

Здравейте Мастери,
Изкрено ви се възхищавам на уменията в кастинга.Сега за ТТ-то:Имал съм възможността да риболовствам с ТТ в продължение на 3-4 години.Гореспоменатите шнурове ги вкарваше тогава Емо Криспин.Разбира се по заявка на клиента.Това,което мога да кажа без да считам мнението си за експертно е:
1.ТТ е с много ниска памет:
2.сравнително тънко сечение-доста под шнуровете на Кортланд:
3.добре се хлъзга по водачите:
4.за пръчка 5# препоръчвам шнур 3-4/ако вземете 4-5 има голяма вероятност да натежи особено ако искаш да го вадиш целия/Затова най-добре е Алемци да организират презентация на ТТ и да се уверите в реални условия за какво става дума.
5.Аз съм ползвал само бели на цвят ТТ-та,нещо не съм привърженик на оранжа като цвят на шнур.
Успех!
В.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хм
МнениеПубликувано на: Вто Авг 09, 2005 5:05 pm 
Аватар

Тука маи некои се засяга...
мисля си че такова превъзнасяне не е полезно..всичко си е добро за условията..тва обаче за българина е снобарско щот струва доста пари..аиде със здраве..!!?

Отделно за мен няма шнур които не харесвам или да съм казал че не става като говоря за ШНУР все пак..просто на всеки му намирам кусури..но в един момент се оказва че за определено нещо си работи добре..!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2005 9:47 pm 

Борката сподели:
Цитат:
на Рио има едно ДТ дето ше ти изкриви фантазията...но е конструирано наистина и само за до 15-

За кой модел иде реч? Ще е интересно. Вече ги има в магазина на Никулден.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа