Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 9:36 pm 

И дума не може да става за сръдня пичове! Просто споделям опит. Вярно е - от две години почти не ловя със стария кортланд. Обаче си е както на младини-не потъва, леко паметлив. Не го чистя след всеки риболов, само при замърсяване с петролни продукти, но го държа на тъмно, при стайна температура и гледам да не го търкам много-много по камъни и клони...... Това е.... Както е казано: един обича попа, друг - попадията, трети дъщеря им......

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..
МнениеПубликувано на: Сря Юни 21, 2006 9:56 pm 

аз и приятелките на дъщеря им :D
разводнихме темата пичове

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 26, 2006 10:19 pm 
Аватар

Здраво пичове,
Ше ме скъсате с тия дебати-ходете толкоз на рибка,колкото стоите пред клавиатурата и ше скапите и най-нескапваемия шнур... :D
А сега и аз кат вас:от моя скромен опит съм установил,че много зависи къде си си топил...шнура,де.Имам шнур на Харди/серия "соверен"-уиндкътър вф5ф,който е като нов!!!!НО Е ПОЛЗВАН САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ПЪСТЪРВОВИ ВОДИ! В същото време по-нови серии на тази марка се скапват/нацъфкват/ за сезон и половина в кефалови води/мръсни та мръсни/И то при направо професионално отношение към тях.Успокоението е ,че до края/аз не го дочаквам съвсем/ си остават с непроменена твърдост.А за Кортланд 333 в същите кефалови води/на тази река има доста паткарници/ неправо се случва по време на замятане да хвръкне част от линията???Иначе най-доброто на Кортланд за мен е серията клиър криик,която не знам защо се внесе само веднъж и то в ограничен асортимент!?
Колкото до РИО писал съм вече и знаете,че Алекс Вулев ми е малко френд /той внася тая марка/ та съм си взел за проба най-доброто и засега съм доволен.
А 3М са си доста добри-особено сериите" мастер".
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 24, 2006 2:28 pm 

Ако се заровите в американските сайтове / а и не само американските / ще разберете, че двете най-продавани и най-известни фирми за шнурове са SA и Cortland.Те са А-то и Б-то в тази
индустрия и всички се равняват по тях.Те държат може би 80% от световния пазар.
А за Hardy проверете дали имат фабрика за шнурове и ако на кутията пише Made in UK - дали не са произведени в двете единствени фабрики за шнурове на острова Airflo и Shakespeare.
А пък RIO са много по известни по света с поводите си за муха Powerflex , отколкото с шнуровете си ,които произвеждат от 10 тина години и то доста неуспешно, допреди 2-3 години ,когато има смяна на собствеността във фирмата та ега се оправят милите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа