Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Как? (лидери)
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 9:27 pm 

Здравейте!

Дайте идея,как мога да си взема от тези лидери на "фокус"!Виждам,че има много доволни от тях,а и цената им е добра(ако не се лъжа ставаше въпрос за около три,четири кинта)Големия проблем е,че мухарлъка не е познат в Ямбол и няма нищо!Другия проблем е,че по онлайн пазара също невиждам никакви лидери,само мухарки,макари и шнурове :roll: Дайте и идея за марка монофил,ако в крайна сметка трябва сам да си правя лидери.
Има ли магазин на Алем в Сливен?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как?
МнениеПубликувано на: Вто Яну 23, 2007 10:12 pm 
Аватар

vanio написа:

Да, има, потърси го ...

магазин на Алем в Сливен

Приятели, четете и дерзайте повече, не очаквайте всичко наготово, макар и да е по-лесно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как?
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 10:25 am 
Аватар

vanio написа:
Здравейте!

Дайте идея,как мога да си взема от тези лидери на "фокус"!Виждам,че има много доволни от тях,а и цената им е добра(ако не се лъжа ставаше въпрос за около три,четири кинта)Големия проблем е,че мухарлъка не е познат в Ямбол и няма нищо!Другия проблем е,че по онлайн пазара също невиждам никакви лидери,само мухарки,макари и шнурове :roll: Дайте и идея за марка монофил,ако в крайна сметка трябва сам да си правя лидери.

Лидерите на Фокус наистина имат малка памет и са много еластични,но имат един голям недостатък-късат се много лесно.Имах четири миналата година завършващи на 0.15 и 0.18.Ловя обикновено с типет 0.12-0.14.Няма случай в който да съм закачил муха и при дърпането лидера да не се скъса,дори и когато се скъси до 0.25-0.30.Включително имах късания на риби/нещо което ми се случва мнго-много рядко/от което най-болезнено беше на една балканка на суха муха.Рибата си беше бая мерна.Така ,че имай го в предвид.Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 11:16 am 
Аватар

Здрасти,Ванка,
в рибарския магазин до нас,на две крачки,продават въпросните лидери Фокус.Аз напоследък ползвам само тях и съм доволен.Струват 2.50 лв.Така че ако твърдо си решил да ги ползваш,мога да ти купя и да ти ги пратя.Само ми прати адрес и кажи колко бройки искаш.А ко искаш прати ми едно ЛС да се разберем :wink: .

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 7:33 pm 

Благодаря,колеги!
Роска,това съм го отварял,но... :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 8:32 pm 

ЗДрасти Ванка,

въобще не си давай парите за фабрични лидери. Има достатъчно схеми за изработването им. Аз залидер пари не съм давал вече три години, пък си ловя рибки колкото искаш. Вземи си ролки с влакна и ще си имаш лидери за дълги годининапред.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 8:44 pm 

Бат Стан,по схемите описани из форума ли си ги връзваш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 8:46 pm 
Аватар

Абсолютно се солидаризирам с мнението на Бат Стан - най-мразя захабен корк / спокойно - лазурния лак съм го скрил в дън земя :lol: :lol: / и захабен повод, затова - три ролки влакно в чантата и пей сърце!!!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 10:14 pm 
Аватар

robko1 написа:
Имах четири миналата година завършващи на 0.15 и 0.18.Ловя обикновено с типет 0.12-0.14.Няма случай в който да съм закачил муха и при дърпането лидера да не се скъса,дори и когато се скъси до 0.25-0.30.Включително имах късания на риби

На мен не ми се е случвало досега подобно късане с тези лидери,при положение,че един от любимите ми водоеми,които посещавам,през лятото тревясва на 2 метра от брега и се налага да "мъкна" рибите през тревите,за да ги извадя.Но всичко е възможно.
бат Стан написа:
въобще не си давай парите за фабрични лидери. Има достатъчно схеми за изработването им. Аз залидер пари не съм давал вече три години, пък си ловя рибки колкото искаш. Вземи си ролки с влакна и ще си имаш лидери за дълги годининапред.

Всеки си има логика,но мисля,че въпросните лидери напълно си заслужават парите.А цената им позволява честата им и "безболезнена" смяна.На мен пък не ми харесват възлите - имат доста минуси.Но както казах,всеки пробва,харесва и използва...На кой както му харесва...

Поздрави !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 10:48 pm 
Аватар

Л.Минев

Цитат:
Здравей Dare.Повода е много важна част от мухарската линия, и може да ти образува нерви ако несе испъва добре.Ще дам пример на повот с които хвърлям от доста време, и за мен е най добрия.1,20 0.45/15 0.40/15 0.35/15 0.30/15 0.25/15 0.20/ тук има клуп и после тънкото влакно което се сменя и е около 60 80 см.За плетените поводи мога да кажа,че се предпочитат от колегите защото по лесно ги испъват,но са три пъти по тежки.С тях се лови под водата на стримери и нимфи защото потъват леко.Добре е влакната с които ще правиш поводите да бъдат възможно най меки.Възлите не трябва да те притесняват въобще,те помагат за по доброто обръщане на повода.Успех.

Пробвах го работи страхотно !
Също ползвах на Фокус , но в този вариан е в пъти по добре

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хаяй
МнениеПубликувано на: Чет Яну 25, 2007 9:07 am 

И аз ползвам горе-долу същата конфигурация, каквато е описал Лъчо. На някои места, при риболов на пъстърва със суха муха, където има възможност да се замята спокойно и без рискове от закачане, си правя и един повод с дължина около 4 метра. Но тази схема на Лъчо е абсолютгно подходяща за всякакъв вид мухарене.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 25, 2007 3:44 pm 
Аватар

Адаш , предполагам имаш познат в рибарски магазин . Не би ти отказал да ти отреже по малко влакно :wink:

Пробвай и този вариат и си избери който ти допада

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ndx
МнениеПубликувано на: Чет Яну 25, 2007 8:28 pm 

Значи направи следното:
1. Отрепетирай правенето на възела с две парчета влакно.
2. Вземи на Лъчо схемата, реализирай я и се опитай да мяташ с полученото изделие. Остави по 2-3 мм от възлите да стърчат.
3. Вземи решение какво ще взимаш, но съм сигурен, че след като си направиш един лидер няма да помислиш за купешки - също като когато човек се научи да си прави сам мухите.
Успех в начинанието.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 25, 2007 8:51 pm 

И това ще го пробвам!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ]