Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:39 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Ное 08, 2006 12:03 pm 

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=10566&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Поздрави,

Д-р Косьо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 13, 2006 5:33 pm 
Аватар

Здрасти Косьо,
Хубава джаджа!Аз имам две-едната на ръката да е винаги с мен...Вършат работа особено барометъра.Иначе като алтиметри са относително точни,ако не внасяш нужните корекции.Но плюсовете са повече!
Бъди здрав!
Веско
П.С.Чувам,че си посетил Панега вчера?Как са пъстървите?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 13, 2006 5:46 pm 
Аватар

vesko написа:
...Аз имам две-едната на ръката да е винаги с мен...Вършат работа особено барометъра.Иначе като алтиметри са относително точни,ако не внасяш нужните корекции.Но плюсовете са повече!

Веско, ако говориш за часовниците Casio - имам ProTrek Twinsensor ... върши идеална работа :wink: Алтиметъра също е много точен ( до 5 м) - много пъти съм го сравнявал с реалната надморска височина, но е добре да се калибрира по-често като се смени мястото.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ...Да.а...а...
МнениеПубликувано на: Вто Ное 14, 2006 9:38 am 

Здрасти Веско,
Много ми е драго да те "чуя" :D ... Що така не те видях/ на място/..? :D
...Сега за уред-чето..Много полезна вещ.. Вече не мога да си легна без да погледна и си сверя параметрите...
Преди много време - като ученик,нали все в определен час трябваше да ходим на училище,си изградих рефлекс..винаги ставах 5 минути преди да звънне часовника / че много ме дразнеше звънеца му/...От тогава мразя часовници които "цъкат" "звънят","пеят","тракат"...и т.н.

А по отношение на налягането и условните рефлекси ..вече почнах да се сверявам .. Скоро, като оближа пръст :първия за температурата,втория за налягането ,средния го пропускам,четвъртия за влажността на въздуха - оставям го необлизан, и кутрето за температура на водата.., и ги вдигна нагоре.. с точност до четвърт Кило-Паскал ще ти го кажа... :D шегувам се ... ама не много! :wink:

За мен именно барометъра е нещото заради което си взех джаджата.. и то не точно за него, а за тенденцията на налягането.. Мисля ,че повечето хора общуващи с природата умеят да я улавят интуитивно ..,но друго е да се самопровериш.. Наясно съм ,че повечето апарати от този тип са относително верни ..но тази точност напълно ме устройва..Вече взех да засичам... ,но за анализи още е рано..
По отношение на надморската височина... вътре има списък с определени градове... "Естествено" нито един български...Защо ли не се учудвам...!? "Грешката " в изгрева и залеза на слънцето засега е от порядъка на 2 минути. Фазите на луната са на "по-едро" нали ги броят на четвърти...,но ще ги проследя..
Кефи ме - позна ,че ще вали и даже даде слънце -един ден предварително...

А за риболова - явно вече знаеш....,че не му е тук мястото.

Поздрави,
Д-р Косьо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа