Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:25 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 5:06 pm 
Аватар

Има ли търсене ще има и предлагане ... но засега търсене няма, или поне не в мащабите, които са необходими свястен търговец да си прави труда да внася подобни и то скъпи неща. Ще се промени положението - сигурен съм и както казва Бате Райко - като работим за популяризирането на този риболов леко по леко ще се предизвика и интереса на търговците.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 5:20 pm 
Аватар

За съжаление сте абсолютно прави.Текат ни лигите и само гледаме.
Освен с мухарство се занимавам и с ръгби.Там положението с екипировката-протектори,каски ,нагръдници е същото.И не че някои от нещата са безбожно скъпи,просто нйама кои да ги внесе.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 5:41 pm 

Видях тук във Варна едно елече на Шимано ,модел Биокрафт, за около 130 лв.Не изглеждаше зле. На гърба беше само с мрежа, подобно на Симс.Предполагам ,че и в София ги има, а в Пловдив със сигурност ,защото са внос на Филстар.Но не съм сигурен, дали и то не е с нашенска надценка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 6:43 pm 
Аватар

Не мога да се съглася, че момента да се внасят такива неща все още не е дошъл. Ако се съди по колите които се карат, дрехите които се носят - не мисля че един 100$ вече са толкова много пари... Щом хората копуват Найкове от по 150-200лв (и ги сменяват само заради модата), защо да не купят и мухарски елек. Или има някаква разлика..... Ще ми кажете че без маратонки не може, а какво мислите за хората които вече си купиха сейджове и хардита, щом могат да си купят сейдж, що да не си купят и по-хубав елек... Според мен, липсата на желание в по-големите фирми е проблема... Но нали знаете, които рискуа пичели, които не рискуа лапа мухи :).

Бате Райко, аз не се възприемам като един от главните популяризатори на мухарството :)))) - засмях се като го прочетох. Аз съм от облъчените :) не от облъчващите :).

Поздрави,
BWO

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 6:59 pm 
Аватар

BWO, здрасти!! Прав си донякъде, ама дето викат хората - шубето е голям страх...Просто гледната точка на търговеца братко е друга...Бъди сигурен, че е въпрос на време към нашето хоби да погледнат новобогаташите - просто още не се е появил западния индивид, който да им каже, че и това е някакъв мерител / показател / за просперитет и наличие на известен аристократизъм... / наред с тениса, който вече поостаря и избуяващата мания по голфа.../. Честно казано, съвсем не желая това да стане - ще започнем да се разминаваме по водоемите с нек,фи контета, дето не са "изболедували" нищичко през живота си, камо ли мухарлъка....Та бъди сигурен, че тогава и Уилям Джозеф ще се вкара, и Патагония и Симс......
А повече такива думи да не чувам [-( [-( [-X [-X - всички малко или повече допринасяме за популяризирането на тоя риболов и тука няма млади или стари, майстори или новобранци....За мене няма по-голямо удоволствие от това да виждам повече момчета като Ицето - дали връзвайки мухи, дали газейки боси във водата......!!! Поздрави на всички!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 7:00 pm 
Аватар

Мненията на BWO напълно съвпадат с моите.
Много е лесно като ти е готова клиентелата,само да наредиш пачките.И търговците трябва да поемат своята част от "сделката".Аз примерно не съм виждал,както стана въпрос за маратонки,търговец да внася такива маратонки,каквито предварително знае,че ще продаде.Той нека да си зареди "дюкянчето" с хубави и качествени неща,пък той - българския купувач - вече знае какво да купува.
Проблема,според мен,е ,че мухарския риболов все още не е толкова популярен в България и затова повечето рибарски магазини нямат интерес,както и не са запознати какво да предлагат.Тук говоря за риболовни магазини,каквито са повечето в Хасково,а и в повече по-малки градове.Изключвам големите търговци като Алем,Орозов и т.н.
Както казва Росен,трябва да мине време и всичко ще си дойде на мястото.
Ние също можем да помогнем просто като популяризираме мухарския риболов,но не само като рибохващане,а въобще като идеология...
(малеее,как само го написах :lol: )

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 7:53 pm 
Аватар

Пачо каза:

"Изключвам големите търговци като Алем,Орозов и т.н."

Пачо, и аз го изклУчвам Орозов отвсЕкъде :lol: :lol: :lol: ...Извинявам се за офф-а :oops: , ама не се сдържах, особено като се сетя какво сподели Ники Енчев за оная макара :roll: :roll: ......Мнооого мъка има по тоя свят....Иначе си много прав, че и те трябва да поемат своята част от вината :lol: ! Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 8:08 pm 
Аватар

Ааааъъ, :lol: аз ги изброих така произволно - тези ми дойдоха на ума....Нищо лично...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 8:21 pm 
Аватар

Пипах го и аз това макаре. Много е готино приятно на вид и пипане. Даже помолих да го претеглим на везната. Нещата са точно както писа Ники Енчев. Не помня коя макара бях награбил но най-вероятно тази 5/6 клас, че такава пръчка имам. Цената която ми обявиха - двеста и кусур лева (ей тук явно съм забравил кой клас макара съм гледал).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 11:36 am 
Аватар

Тука е момента да се включи Ники от Алем да ви каже колко време продаваха шнуровете на ТТ дето бяха по112лв а за Симс и т.н. направо незнам :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2007 2:10 pm 
Аватар

даниел крилов написа:
Тука е момента да се включи Ники от Алем да ви каже колко време продаваха шнуровете на ТТ дето бяха по112лв ....

Тогава аз май взех последния ТТ :lol: :lol: :lol: ....

Поздрави ! ! !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа