Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:28 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2008 2:02 pm 
Аватар

Преди няколко дни Веско ми подхвърли дали съм обърнал внимание на какво е подпрян един стъклопластов Зефирус.....Видох, братко, видох......и ми изтекоха очките, ама пусто да остане :lol: :lol: .......Но, както се казва, красотата иска жертви!! Поразрових се малко из великия нет и ето на какви убавини попаднах!! Порадвайте им се и вие:

Изображение
Изображение
Изображение

За протокола - цената на туй скромно кошче, произведено от Джоузеф Шнел - работник в компанията на Джорд Лаурънс , е "само" 1 695 долара.

Изображение

Туй отгоре :lol: беше още по-скромно кошче, произведено от фирма МакМонис през 1930г., след намалението струва "само" 2 750 долара.....

Изображение
Изображение

Видяхте още една красота от Дзоузеф Шнел, и то може да е ваше само за 1 450 долара.....
Ето такива ми ви работи има по света / дано скоро и у нас \:D/ /. Поздрави на всички ценители на красивото във всичките му измерения!!!!!!!
И само за протокола ще вмъкна, че това, което ще видите под текста, е най-скъпо продаденото кошче Лаурънс в света:

Изображение

Става въпрос за ежегодния търг на антични и класически риболовни такъми и аксесоари на корпорация "Лангс Спортинг Колектибълс", проведен е през юни 2001г. в хотел Холидей Ин в град Боксбъро, Масачузетс, кошчето е Лаурънс, модел Тиламук, № 15, произведено е през 1950г., с един собственик, неупотребявано. Тръгва от 4 000 долара, за да бъде продадено за 9 000 долара....На печелившия - ЧЕСТИТО от всички български мухари...макар и малко късничко де.....

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2008 8:03 pm 
Аватар

Братко,връщаш ме към филма на Р.Редфорд" Там тече река"! :D Най-напред там видях подобни кошчета,а после и в книжките.Направо са уникални!Цената е естествено да е такава.Аз като гледам как някои бамбуци се търгуват за по 8-10 хиляди $,не съм изненадам.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2008 9:19 pm 
Аватар

Веско, каза:

"Братко,връщаш ме към филма на Р.Редфорд" Там тече река"!.."

Абсолютно си прав!! На долната снимка ще видите Бил Лаурънс, пра - правнук на Джордж Лаурънс, създател на компанията:

Изображение

Та Бил Лаурънс казва следното :

".....Оттеглих се след тридесет години производство на изделия от кожа в компанията, създадено в Портланд през 1857 г. от моят пра - пра дядо Джордж. И сега в къщи продължавам да работя за удоволствие, обработвайки кожа с оригиналните инструменти, техники, шаблони и машинария, ползвани от него.
През годините компанията минава през доставка на артикули за автомобилната индустрия, поправка на обувки и доставки за обувната промишленост, шапкарство, производство на кобури и спортни стоки / риболовни и ловни /., седла за коне и т.н.
Компанията приключи дейността си през 1985г., когато всички Лаурънс се оттеглиха, и за съжаление построения от пра - прадядо ми магазин за седла и аксесоари в Портланд бе продаден.
През 1920, 1930 и 1940 година Лаурънс се прочува с прекрасните си рибарски кошчета. Те бързо се превръщат в колекционерски предмети. Интересът към античните риболовни такъми, и особено към тези кошчета избухна с нова сила преди няколко години, когато излезе филма "Река минаваше през него"....."

По принцип цялата мухарска индустрия трябва, образно казано, да целува ръка на Робърт Редфорд - безспорен факт е, че именно след този филм в Щатите интересът към мухарството "пламва" с нова сила!!
На долните снимки можете да видите характерните за Лаурънс "шарки" на кожата, ползвана при изработката на кошчетата, както и "езиците" с катарамите:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Поздрави на всички!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2008 9:57 pm 
Аватар

Бате Райко за пореден път се убеждавам че нещата правени едно време са много по-красиви , нищо че са 100% правени на ръка. От тях лъха живот , не като днешните еднодневки които миришат на пластмаса.
Ето затова хората ще ги ценят и след 100години.

Какво да кажа ,неща направени с любов и желание :!:

Поздрави

http://pi-landingnets.dir.bg/ - нашите ръчно изработени кепове
http://myfreetime-pepito.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2008 10:23 pm 
Аватар

Красота!!!!!!!! <winers <winers

Върнете се в началото