Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:20 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Търся калъф !!!
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 10:40 pm 

Търся калъф за мухарка на 3 части е 1 мртър !! за връзка лс !

Поздрави !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 16, 2009 8:02 pm 
Аватар

какво разбираш под калъф?
Аз лично предпочитам тубос, а такъв лесно се прави. Виждам, че предпочитап лс, кликни, ще помагам :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 21, 2009 8:05 am 
Аватар

Здравей!

Сега ще ти кажа аз какво си измислих.

Взимаш пвц тръба (не помня диаметърът й, довечера след работа мога да го измея, ако някой иска .... нещо, като f5 ми се мята в главата) с нужната дължина. Взимаш и 1 шише минерална вода, от тези голямите туби (5-8-10 литра), ножовка, корк (стереопор, гума или още 1 бутилка) и силикон :)

1. Ако тръбата не е нужната дължина - знаеш как се действа с ножовката :)
2. Със същата ножовка режеш гърлото на бутилката минералнна вода 1-2 см под ръбчето намиращо се под резбата и с ножче оформяме коркът (или това с което ще запушиме 2-рата дупка). Аз реших да е с 2 отвора (от 2-те страни с винт), но ми пречи и скоро ще си правя нов, който ще е отваряем само от една страна, а другата ще запуша с корк.
3. Проверяваш дали отрязаното гърло влиза плътно в тръбата (ако не влиза - малко и леко поизгъваш със секачи, но толкова, че хем да не се изкривят, а просто да им се помогне) и после я изваждаш :).
4. Намазваш със силикон (финно) тези 1-2 см по ръбът под резбата, я пъхаме отново в тръбата и не я пипаш докато изсъхме :)
5. Другата дупка я запушваш с корк (каквото си измислиш) или с още една капачка - пак залепени със силикон.
6. Остана само да изчакаш 24 часа или просто докато се стегне силикона.

Вече по желание може да дадеш на някой да ти я надпише, обрисува, облицова и сложи презрамка (ако можеш и сам). Аз не го направих :)

Резолтатът е здрав тубус с винтова капачка за всякакви пръчки. Прависе за не повече от 1-2 часа, че и по-малко, излиза без пари и кефът, че си си го направил сам е огромен :)

п.п. След работа ще прегледам какво съм писал и ако някой има въпроси ще помагам :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 23, 2009 8:11 am 
Аватар

Здравей , колега,
Имаш описан начин с ПВЦ тръба ,който е доста добър. Аз ти предлагам да помислиш върху варианта за куфарче направено от кабелен канал. Лично аз съм си направил такова . Много ми е удобно и четвъртитата му форма предполага добра вместимост при транспорт. Кабелен канал можеш да намериш в всички магазини дето продават електро материали .
Няма да те съветвам как точно да го направиш за да провокирам мислене . Така ще ти е по сладко . А като направиш нещо снимай го ,ще е интересен резултата .

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа