Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:57 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 1:51 pm 
Аватар

Пилето, с неопрена в жегите ще се свариш, но ти си знаеш най-добре.
-------------
П.С. Лабава работа си, само врява дигаш - аз два дни мъкна плика със заешките кожи а ти не дойде както обеща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 8:05 pm 

Проблемът какви ботуши да си избереш е много важен!
Мога да споделя от моя дългогодишен опит следното:
1. Ако разполагаш с пари - купуваш ботуши, които ще ти служат през целия сезон - скъпи, качествени, леки, дишащи и не знам още какви..., които не те запарват и са издържливи при всякакви климатични условия.
2. В другия случай, като моя , купуваш ботуши, които ще ти служат през по-студените месеци - пролетта и есента (зимата). През лятото в горещините не нося ботуши.
През другото време, обаче обувам едни ботуши, които купих преди 2-3 години и съм доволен от тях, без да правя реклама. Ботуши на "CORMORAN" , изляти от дебел кучук. Не са разделени на ботуш и конч, както другите, а са цели отгоре до долу със залепен двойно подсигурен шев по цялата дължина отзад. Издържливи на механични въздействия - минавал съм през треви, буреняци, драки и какво ли не с тях.
Недостатъците са, че са тежки за ходене, но не и за газене, и запарват в по-топлите дни. Друг недостатък е, че каишките за привързване към колана са каучукови и след време се напукват и късат! Купих ги от магазина на "Майсторски риболов" в София - срещу "Пирогов".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: :)
МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 8:14 pm 
Аватар

Pileto написа:
..Тези дето Ангел и Петър Илиев ползват или тези дето Хариус ми ги е постнал, неопрена ?

Доколкото те разбрах, проблема ти е, че пробиваш ботушите си из трънките... Ако е така, мисля, че таслона ще е по-подхоящ в случая.

В края на краищата каквито и да си вземеш, след време ще разбереш колко са добри, но пък после и ти ще можеш да даваш акъл :wink: :D

Жив и здрав
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 9:44 pm 

Незнам,но бих те посъветвал да не даваш големи пари за ботуши!Ако имаш възможност си вземи гащеризон и обувки за газене,ако нямаш- си вземи някакви ботуши в малкия и среден ценови клас!Щото ботуши на цената на гащеризан е нечовешко!Лично мое мнение!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа