Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:56 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 7:48 am 
Аватар

Малко съжалих, че се намесих. Идеята ми беше съвсем друга- да помогна на човека. Спорът се разгоря в съвсем друга насока, нещо, което променя изцяло смисъла на поста.
Последен коментар от мен по темата и приключвам:
Всеки сам си избира как да лови, каво да прави с улова, стига разбира се, да е в рамките на закона. Хубав, лош, закон си е. По отношение на коша- за мен е НАДживелица- отдавна съм престанал да взимам улов, НАДживял съм го този момент. Не съм нито светец, нито прекален моралист (личи си и от снимката, макар и да е отдавна)- всеки сам си носи кръста. Изборът на колегата е да ползва кош- уважам желанието му, защото е колега. Той сам ще си прецени как да го ползва (може и гъби да слага вътре). Ще погледна в нашите магазини и ако има такъв, ще се свържа с него на лично, защото нещата пак хукнаха към "мерене на чурки".
Айде със здраве!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 8:09 am 
Аватар

Привет Пенко, привет Пламене. Нещата които писах са просто като пример. И двамата знаете, че не взимам риба а тези които добре ме познават знаят че даже не я ям :). Не бива да съдим обаче всеки който е решил да задържи някоя риба. Има кефалец, има мрени за прАжене, има и други видове риболов и всеки е в правото си да задържа риба. Това със закона Пенко е така, както и една пъстърва над 2 кг :D . Тая година колко души хванаха такава, че аз само за един се сещам , един го видях как изтърва една и аз опущих нещо дет не се знае кво е около кило 900 гр. Не може да съдим човека само зарди това, че се възползва от правото си да задържи рибата. И аз имам кош в който никога не е влизала риба но седи добре в хола и си го ползвам да тъпча на децата дребните играчки :D .

Поздрави и "хвани & прАжни" (до златисто).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 9:25 am 
Аватар

За протокола - след "Там тече река" в муарските среди става вери фешън ползването на таквиз кошчета, съответно цените на някои стари марки отлитат до небесата / пускал съм ви линкове със снимки на най-скъпите кошчета в света /.....Сега манията е попреминала и в ибейката могат да се открият кошчета на прилични цени. Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 2:31 pm 
Аватар

Привет Драго, напълно съм съгласен с тебе!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 4:15 pm 
Аватар

Стефак,здрасти брат!
Благодарско за хубавите думи,радвам се,че съм помогнал с нещо!
Темата,която си зачекнал си е дежурна тема и тук и в другия форум-когато мине малко време и някой я подхваща...
Нищо лошо.Вчера бях на една малка рекичка в планината.Беше хубава река по времето,за което говориш.Имаше само местна балканка и нерядко рибите достигаха до кило.Сега какво да ти кажа,за около два часа мухарене хванах доста риби.Повечето маломерни,около 17-18 см.И седем американки с порционен размер.Балканките си заминаха обратно по най-бързия начин без пипане,без снимки,а американките... в тигана.Всички стратегически/характерни/ места по течението бяха заети от американките,а балканките бяха в тъча.Американките бяха с надути до пръсване кореми/в едната имаше части от две полуразложени рибета/,а балканките изглеждаха по-скоро слаби.Заради малкото време изминах не повече от седем,осемстотин метра от реката.
Поздрави!
Веско
П.С.С туинпауъра ли ловиш,а? \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 4:53 pm 

Стефак, имам такова кошче, употребявано, което вече девета година си стои в един килер и все още е в задоволително състояние. С удоволствие ще се отърва от него. Пиши ми на ЛС да се разберем как да стигне до теб, че в момента съм в чужбина и организацията ще ми отнеме малко време.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 5:56 pm 
Аватар

vesko написа:
П.С.С туинпауъра ли ловиш,а? \:D/

За онзи Туин Пауър става дума, любимия ми , а адаш \:D/ ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 6:59 pm 
Аватар

Благодаря на всички,които се отзоваха ! Наистина,все пак става въпрос за няколко риби само(и то кефал,ест.) !Относно инициативата "Catch&Release",лично моито мнение е,че за нашите условия трябва да се работи по формулата - "Колкото повече риболовци,толкова повече риба" !!!
Бат Весо,здрасти ! Още съм с Шиманото,а и мисля да си остана до края с него ! Гарнирано е с онoва бижу Daiwa Alltmor-s 100,кадет си го бях взел не знам коя година(поне преди 10 беше),от онзи Иво,кадет тогава внасяше Daiwa !
Относно американките и балканките - и там глобализацията си казва тежката дума :)

Колкото повече мухари(и риболовци),толкова повече риба !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 7:26 pm 
Аватар

Веднага да спрете да говорите за Туин Пауър-а, че получавам обриви и нощни напикавания :-s :-s :D :D !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 7:34 pm 
Аватар

Здравейте,
Колегата просто пита човешки,а кво става...!!!!
УУУУУУУУ!!!!!Рибоубиец неден.....Е така не ехубаво.
Всеки спазвайки закона и собствения си морал е свободен да прибира или не улова си,особено ако обича да похапва прясна риба.Лошо няма.
Много пъти съм си задавал въпрос - каква става с хванатата с гола ръка и после пусната риба????Някой ми беше казал, че в този момент нещастницата все едно я горят с ютия.И понеже това е сложна тема веднага спирам.Знам обаче и друго-с въдица няма да унищожим рибите-
другаде е БЕЛЯТА!!!!!И само ще припомня-пъстърва не ловя,зарекъл съм се.
Колега,въпросно кошче можеш да потърсиш в крайпътни сергии за плетени върбови изделия.Без специален ангажимент ще проверя дали мои приятели могат да осигурят една бройка.
Поздрави,Митко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 7:47 pm 
Аватар

Mimino,то аз ги знам онеа кошчета от сергийте - те са твърде груби,тежки,и неудобни - навремето моя беше точно е такъв ! Търся си модел,правен от цепена върба - много ми харесват - красиви,елегантни и леки ! Относно това,че човешката топлина наранявала рибата - и аз така съм чувал ! Обаче,гледам,детето като си мести рибите от аквариума,за да го чисти,та много често му се налага да ги хваща с голи ръце ! След това няма проблем - всички риби си оцеляват ! Не знам,дали има нещо общо с рибите,за които говориш - ама,факта си е факт !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 9:04 pm 
Аватар

Steffak,те го те ....цепени върбови клонки.Тежи около 150 гр.Е,не е самурайска изработка,но пък е носталгично.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Домашният генерал си го хареса,което е видно,и си го ползува по предназначение!!!!!!!!!!
Поздрави,Митко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 9:06 pm 
Аватар

Така е Стефане,когато детето мести риби от аквариум с температура близка до тая на човека,но ако рибките у вас живееха във вода с температура 4-8 градуса??? \:D/ Тва дет се пише се отнася за пъстървите най-вече.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 9:11 pm 
Аватар

Изображение

Perfect cat's breakfast.....

Изображение

Що ли се нервя....наздраве!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 9:31 pm 
Аватар

Mimino,много ти благодаря за съдействието,но нека оставим този кош за предназначението му - именно за дрехи :) Само дето те съветвам,да го пръснеш с лак - да не гние ! Екстра е за дрехи(малко малък,де) !
Бат Весо,температурата на аквариума е 20C според термометъра,а рибките са едва 2-3см !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа