Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:01 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Яну 03, 2012 8:06 pm 
Аватар

Благодаря много на всички още веднъж. <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 03, 2012 8:58 pm 

Не знам,но най-добре да се погледнат таблиците за всеки производител.При мен обувките ми са Gudeline,нося 42,а номера на обувките са 11.Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2012 10:58 am 

vesko написа:
Абе ,я си вземете Симс и забравете за всичко това. \:D/
Веско

+1

Просто излиза по-евтино. 200 EUR за 2 сезона или 400 (+/- 100) USD за 6-7. Всеки сам си решава. Има и други добри марки естествено, въпрос на избор.

@Markony_RS: и аз се чудя защо протече там - няма следи от изтъркване. Нямам идея.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2012 12:23 pm 
Аватар

Пламене, прав си, но има избор и за към 200 евро (или за 190 usd от щатско) който ме изкара четири сезона като в момента ми се мокри слабо само едната пета - явно съм наранил неопрена някъде при преобуването по треволяците, а и си старее матряла.
Дори сега, малко позакъснелия дядо Мраз, ще ми донесе същия нов, щот съм консерватор за неща в чиято надеждност и практичност съм се убедил от опит. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2012 2:37 pm 
Аватар

Еми дайте линкове за Симс за $200 да си поръчаме. Аз нямам нищо против Симс, но цените които аз намирам започва от 850 евро :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2012 3:19 pm 

Така е Док. Цитирам се:
"Има и други добри марки естествено, въпрос на избор."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2012 4:15 pm 
Аватар

Аз моя Симс го взех на Коледна промоция за 200 Евра при това от магазин.
Много съм доволен от него и когато го сменям пак ще е със Симс.На тази промоция си взех и два чифта чепици пак на Симс.При нас на тия празници има истински намаления.
Как ли не го тероризирам и още не е протекъл отникъде.То не,че ми и пука особено ако зема и за тия неща да ми пука ше зема да остарея предварително.
Док не са важни сезоните а колко и къде ходим на рибка!Щот ако го държим у гардеробчето може и 15 сезона да изкара.
Аз лично за мен съм си решил този въпрос само Симс и това е.

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 04, 2012 8:41 pm 
Аватар

В Англия е друга бирата. Там намаленията са кошмарни, чак да те заболят очите :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 7:11 pm 
Аватар

Стойне,кой модел ти е Симса?
Тайменските гащеризони са хубави според мен.Има ли някой идея от къде протичат.В смисъл-лоша кройка и се трият шевовете или неправилно избран номер или самата мембрана дава дефект?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 7:32 pm 

Повечето гащеризони си приличат като две капки вода. Основният проблем е лошо качество на лепенката върху шева.Веднъж разлепи ли се, на голяма дължина-край.Също доста често се разлепва подсилващата лепенка околовръст на неопреновия чорап.Мембраната и платовете са със сходни данни, и здравината им е най-малкия проблем.Гащеризон се къса и пробива трудно! При пробождане-от трън, например, е достатъчна една капка лепило върху дупката.
Основните проблеми идват от собственото телосложение :D ,напасване, и носене.
Много хора си мислят, че това е екипировка за маратонско бягане,но не е. Ако фирмите по някакъв начин "бронират" чорапа, със подплата, и обвивка на петата и пръстите, гащеризоните ще карат почти вечно-но ще падне оборота...
За най-здрав се води "Патагония"-не на последно място и защото чорапа е изцяло подплатен отвътре със вълна, която доста трудно се износва..
При сериозно носене- не лигавщини, един професионален Симс се скапва за около две години. От друга страна, познавам колеги, които носят гащеризони за 80 долара трета година, без да мръдне-а въобще не се шегуват, и късат дрехи в цивилизацията като за световно, обувки също.
Така че, до голяма степен е въпрос на пазене...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 7:41 pm 
Аватар

Съгласен сън с теб.Олбрайта,който нося е бюджетен и с едно укрепване на шевовете кара 3-та година вече,хем кройката не е добра,но ходя малко разкрачен на сухо да не го трия излишно.Но пък гледам тайменския има добра кройка.Нека да се изкажат собствениците...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 8:14 pm 
Аватар

Моят опит със Симсовете е,че са страшно здраво направени ,а чорапа е уникален като материал.Казвам го,защото съм виждал други марки и техните направо мижави чорапи.Не е и въпрос на кройка,по- скоро обратното.Кройката е спартански проста,но това въобще не ми е важно.Сега не знам кой колко ходи на риби ,но аз си водя записки и знам точно броя на излетите си и кога съм сефтосал всеки свой Симс.В момента имам 2.Един G3 и един панталон Headwater.Предишния ми беше класическия гид модел,но го продадох след като го носих три години на мой приятел/още е здрав и го скъсва от носене/,защото ми беше къс и трудно кляках.Реките ,по които ходя изискват основно да се подава клечешком!!!
Ми няма смисъл от реклама повече.Всеки сам избира,но има промоции и ако човек иска намира и за по-ниска цена.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 8:27 pm 

Точно за Олбрайт става въпрос :D Гената /Хариус/ го носи като луд.. А човека иначе къса цивилни обувки за два -три месеца-все едно ги яде..
Нещата са много индивидуални, и различни. Рецепта, както и 100% щастие ,няма.
За себе си /ползвам най-скъпия Грейс-Платинум, със същите обувки, гумена подметка и шипове/,мога да кажа, че съм невнимателен, и небрежен ползвател.Не си правя илюзии, че ще изкара дълго. Но, при едно ужасно падане/скъсах мускулно снопче, на бедрото отгоре!/ гащеризона остана здрав..
Генерално мога да кажа-пазете чорапа!!! Ако може, обувайте втори неопренов отгоре.Внимателно пробвайте обувките! Много внимателно ги връзвайте-невнимателно прегъване на езика може да протрие неопрена за един излет!След излет винаги проверявайте чорапа-при забелязване на протриване направете всичко възможно, за да го избегнете в бъдеще!! Колкото и да сте уморени, никога не събувайте чорапите, като ги застъпвате, разтягате ,или опъвате за пръстите-в никакъв случай!
При затъване в кал, не дърпайте крачола нагоре. При клякане, го придърпвайте леко.При качване и слизане в кола-също. Режете си ноктите! Никога, ама никога не прибирайте гащеризона мокър- продължителното действие на запарването ликвидира и най-водоустойчивите лепила-лепенката по шевът се свлича като парцал. Помнете, че неопрена съхне много бавно-с дни!! При маратонски излети-особенно в чужбина, където си всеки ден по 12 часа на вода, в продължение на 7-10 дни, човек на втория ден се чувства като пребит, а обръщането наопъки е задължително всяка вечер, заради конденза. Внимавайте особенно при обръщането!!
Това са общо взето, правилата, за да имате гащеризон дълго време, независимо от марката му..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 9:53 pm 
Аватар

Само ше кажа,че всичко изброено от Данчо го правя,но НАОПАКИ! :smt023
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 10, 2012 9:58 pm 

В какъв смисъл-наопаки ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа