Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 12:15 pm 

налага ми се да лепна два броя дупки на неопрена, но не знам какво лепило да ползвам.. някой ако е лепил неопрен и може да препоръча нещо ще съм благодарен.. също всяка информация относно начина на лепене /парче неопрен ли се лепи връз дупката, или ако може например неква друга лепка, щот нямам парче от неопрена../
п.п.
дупките са малки за щастие.. ама си е гадно, пък газенето бос при 4-5 градуса на водата ми образува некои здравословни проблеми..
благодаря

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 1:35 pm 
Аватар

Имам познат шивач , които се е занимавал с това . Той лепи в/у неупрена непромукаен плат (не мушама или нещо подобно) и казва че ставало ( най добре е лепенката да е от външната страна (което влушавало външния вид) ,но можело и от вътре, като вътрешните лепенки понякога пропускали) .
Незнам за лепилото но днес следобед съм с него за риба така че ще попитам.

Пздрави :)

п.п.
Човека внасяше неупрени за подводен риболов втора употреба от Щатити та му се налагаха някой "подобрения "- така че мисля си разбира работата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 9:18 pm 
Аватар

Когато си купих гащерезона с него ми дадоха и една малка тубичка лепило и две парченца неопрен за съжаление на лепилото пише само,че е произведено в китаи. Ако идваш на състезанието ми кажи да го взема с мен и ще го залепим там.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 20, 2006 10:30 pm 
Аватар

Говорих Човека тои е на мнение че за лепило може да се ползве "бизон" за гума като трябвало да се спазват инструкциите за работа(залепвало се после се отлепвало да се образуват нишки ,които всъщност правели същинското залепване- било подробно описано на опаковката) , обеща да ми даде плат за целта. Ще го взема за състезанието ако ли не ,щего изпратя

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 21, 2006 8:11 am 

благодаря ви приятели, ще пробвам по описаната технология и ще докладвам за резултата..

ilian05, за съжаление вероятно няма да имам възможност да дойда /майната му на лепилото, съжалявам че няма да имам възможност да се срещна с вас/

vankata, много благодаря за информацията, плат ше намера некъв, не се притеснявай, ако все пак имаш некое ненужно парче, можеш да го дадеш на радо като се видите на състезанието, аз ще си го зема от него..

благодаря и приятно изкарване в неделя!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: неопрен
МнениеПубликувано на: Пет Юли 21, 2006 12:02 pm 

Щом намериш подходящо лепило,парче неопрен се вади от призрамките/те са достатъчно дълги/дори могат да се удължат с ластичен колан,ако е нужно по-голямо парче.Споменаваш - малки,нямаш проблем и с цвета.Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 21, 2006 4:06 pm 
Аватар

Плата е налиле. Взех го преди малко . Ще го достовя на Радо . Лепилото остава същото ,но го вземи от специализиран магазин а не от "битака" -приблизитална цена 4-5 лв.:)

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 21, 2006 4:21 pm 

мм намерих лепило, ако се верва на описанието баш квот ми трябва, даже на опаковката има снимка на неопренов костюм, гумен ботуш и лодка.. та на хартия добре, ама нека първо да го пробвам да съм сигурен че върши работа и после ше докладвам
поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 04, 2006 10:57 am 

да докладвам: гащеризона го залепих преди доста време, но от тогава не съм го ползвал /газех по чорапи/.. този уикенд обаче беше малко по-хладно та реших да го зема и тестовете доказаха първоначалните ми впечатления от лепилото, а те са много добри.... лепилото е Bison Liquid rubber, ето го:

http://www.bison.net/US/en/index.do

п.п. лепи не само неопрен, но и секва гума и пвц и др подобни, вкл. ходила на ботуши, моя гащеризон на гърдите има платка от пвц, единия теч беше там и хвана идеално..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 04, 2006 4:05 pm 
Аватар

jeeves написа:
налага ми се да лепна два броя дупки на неопрена, но не знам какво лепило да ползвам.. някой ако е лепил неопрен и може да препоръча нещо ще съм благодарен.. също всяка информация относно начина на лепене /парче неопрен ли се лепи връз дупката, или ако може например неква друга лепка, щот нямам парче от неопрена../
п.п.
дупките са малки за щастие.. ама си е гадно, пък газенето бос при 4-5 градуса на водата ми образува некои здравословни проблеми..
благодаря

kaноколит - лепи си4ко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: за канаконлита..
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 05, 2006 9:06 am 

канаконлита втвърдява и разрушава гумата..
виж канаконлит-уретан.. е друга работа..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа