Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:22 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 5:46 am 

интересно ми е да ви питам дали някой е ползвал такива влакна и то за типет щото по принцип тези влакна са най здравите и може би едно такова с диаметър примерно 0.05мм- 0.10мм ще свърши добра работа.От друга страна те са много скъпи а и имат един недостатък, че при връзването на куката с тях се разхлабват и затова трябва да се ползва примерно някакво лепило за да не се отвърже възела.Както знам, че тези влакна биват потъващи и плуващи та едно такова плуващо би могло да се използва при риболов със суха муха даже с най малкия диаметър да се ползва, кво ще кажете :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 8:02 am 
Аватар

Алекс,здрасти!! Доколкото знам, плетеняците са цветни, което означава, че дори и най-тънкия диаметър ще бъде ясно видим във водата, а това хич не е добре..Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 8:14 am 
Аватар

Плетеняка е изключително мек - като обикновен конец - не става. Слагал съм плетеняк за типет (е, не беше 0.05) и знам за какво говоря.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 1:40 pm 

Роска напълно прав си в този случай че е мек нали това казвам че много трудно се връзва на куката.Батка напълно съм съгласен с тебе за това че е видимо по отношение за мухарския риболов ако вообще го използваш като типет за суха муха значи ще ти кажа една случка на реката преди години та бях си купил едно такова мисля че беше 016мм зелено на цвят беше, тогава ловех на стръв :lol: значи ползвах системата на Драшкович-на мъртва рибка с една съчма за тежест и трябва да ви кажа, че наистина ловях риба въпреки че както казваш че е видимо във водата но в интерес на истината риба си ловех без проблем а в моя случай това влакно издържаше на 7кг.Та това, че е много здраво е хубаво -вадиш рибата без проблем но от друга страна батка закачиш ли нещо по дъното бате нема измъкване ще трябва да го режеш казвам ти го щото съм го изпитал та примерно ако се използва за риболов на нимфа нищо чудно да хванеш риба поради това което казах в случката но за суха муха мисля ,че е невъзможно ами това беше благодаря ви за коментарите :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 8:11 pm 
Аватар

Не става Алекс,ако ставаше щяха да го предлагат и за това. Типети се предлагат от доста производители и си струва да пробваш повечко,за да си избереш най-добрия за теб.Същото е и с лидерите.
Успех!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2008 9:50 pm 
Аватар

vesko написа:
Не става Алекс,ако ставаше щяха да го предлагат и за това. Типети се предлагат от доста производители и си струва да пробваш повечко,за да си избереш най-добрия за теб.Същото е и с лидерите.
Успех!
Веско

За лидерите мисля че е по-добре да си го направиш сам по собствения начин на хвърляне.....да експерементираш просто какъв най ти допада....!?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2008 5:27 pm 
Аватар

Така е Радо,
Аз съм фен на вързаните лидери,но съм минал през плетени/оригинал на Абу Гарсиа и ръчно връзвани в Хасково от мухар-производител на "джапанки" и поводи/,монофилни /фирмени и псевдофирмени/-кополимерни и флуорокарбон,плуващи и потъващи с различна скорост.
От всичко пробвано най-доброто монофилно е на Харди/не съм пристрастен \:D/ /особено когато го ползваш по български няколко месеца.Но е много трудно да си го набавиш.Наско Куртев внесе еднократно и то след като аз заявих предварително 10-лидера и толкоз ролки- типети.После за около година изкупихме и останалото количество от вноса и ..край.
Сега цената била друга... :wink:
Успехи с лидерите!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа