Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 10:39 am 
Аватар

Преди време показах на Бате Ашо(achodimitrov),една идея,която видях от http://www.the5day.com/wp-content/uploa ... pz0021.jpg.Резултата не закъсня.Ето какво се получиhttp://images25.snimka.bg/005602223.jpg
http://images25.snimka.bg/005602220.jpg,

http://images25.snimka.bg/005602222.jpg,
http://images25.snimka.bg/005602226.jpg.
Това е от мен,останалото от майстора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 11:01 am 
Аватар

Браво бе! Много хитро! :D
Макар, че едва ли ще става за всякакви метерологични условия! :-s

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 11:13 am 
Аватар

Здрасти Пепи.Мисля,че няма да има проблем,понеже е направено от ПВЦ.Само облицовката ме съмнява,но мисля,че ще издържи.Лично за мене,много се изкефих,а и от миналият вторник съм на легло,мамка му и грип.Други данни,които мога да дам,са дължина до 2,70.Монтора се много лесно,с помоща на ластици,побира се и в колата.Много е удобно.Браво на майстора,дано да продължава все така.Има и още някои негови изобретения,но за тях друг път.
Поздрави и Наслука.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 1:21 pm 
Аватар

ivanvater написа:
Здрасти Пепи.Мисля,че няма да има проблем,понеже е направено от ПВЦ.Само облицовката ме съмнява,но мисля,че ще издържи.Лично за мене,много се изкефих,а и от миналият вторник съм на легло,мамка му и грип.Други данни,които мога да дам,са дължина до 2,70.Монтора се много лесно,с помоща на ластици,побира се и в колата.Много е удобно.Браво на майстора,дано да продължава все така.Има и още някои негови изобретения,но за тях друг път.
Поздрави и Наслука.

Супер!!Идеално идея за размисли!!

Поздрави!! \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 1:45 pm 
Аватар

ivanvater написа:
...Мисля,че няма да има проблем,понеже е направено от ПВЦ...
Интересна е придобивката и доста полезна и практична, но тези дни дискутирах с колега тубос от такава ПВЦ тръба и се оказа, че лятото на пряка слънчева светлина се е огънал (поне неговия де). Ако има колеги с опит и впечатления нека споделят.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 7:26 pm 
Аватар

Поздравления за изработката! Много полезен "ваданлък".Аз бих се замислил за закопчалката на кутията за макарата.Като знам по какви пътища караме покрай реките...
Живи и здрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 7:53 pm 
Аватар

Драгомир написа:
ivanvater написа:
...Мисля,че няма да има проблем,понеже е направено от ПВЦ...
Интересна е придобивката и доста полезна и практична, но тези дни дискутирах с колега тубос от такава ПВЦ тръба и се оказа, че лятото на пряка слънчева светлина се е огънал (поне неговия де). Ако има колеги с опит и впечатления нека споделят.

Същото щях да кажа и аз! Понеже голям процент от ПВЦ-ето е пластмаса сигурно ще се огъне от слънцето! :? Но пък после видях, че под него има някаква пръчка (мисля, че метална) и това може би, би помогнало на "тубоса" да не се огъне. :-s

Поздрави :)

П.С. Мисля, че Боян е прав и наистина има много голям риск да си загубиш пръчката без да разбереш! :-s Помисли и за това!!! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 10:37 pm 
Аватар

Аз на първата си мухарка и направих тубос от ПВЦ тръба и не съм имал проблем с огъването - просто си сглобявам мухарката до колата и тубоса го оставям в багажника :lol: ....Не вярвам някой да го мъкне със себе си...
Даже си го бях облепил с декоративно фолио и изглеждаше супер.
ПВЦ тръбата е един лесен и евтин вариант за тази цел.

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 11:28 pm 
Аватар

И аз съм с такава тръба само, че оранжева и малко по широка. Струва ми се, че няма да се огъне като локумена вафла под слънчевите лъчи, просто един колега го спомена този "момент" и затова попитах.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 8:19 am 
Аватар

Радвам се,че идеята ви харесва.За огъването на тръбата е предвидено,както и Пепи забеляза,има подложка от корниз.Отвънка е облепено с някакво фолио,което би трябвало,да издържа на,по-лоши атмосверни условия.А що се отнася до закопчаването,може да се ползват много начини,майстора е избрал този,но това се променя лесно.Останалото е мерак и майсторлък,който не липсва на майстора.Удобството от използването,на този тубос е,че по-бързо започваш риболова,като се местиш също е супер.Като идея мога да добавя,че може да се измисли някакъв начин на сглобка,така,че да се разглобява наполовина и с това допълнително да се олесни живота на мухаря.Затова е и форума,да се споделя и да се стигне до някакво решение,което да даде по-завършен вид.Очаквам и майстора да се включи.
Поздрави и Наслука.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 10:15 am 
Аватар

Еми тогава със здраве да си го ползваш! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 6:38 pm 
Аватар

Здравейте,колеги искам да дам малко обяснение как е направен тубоса .Кутията е от плегсиглас 5мм. залепена е слепило БИЗОН за пластмаси струва 4лв. тръбата е 32мм.и струва 3лв. Фолиото е за олицовка на вратии мебели което се залепва снагряване от сушоар като се гони въздуха . Ако случайносе получи някъдеязва свъздух то сигласе пробива нарява се пак и сегони въздуха към отвора от иглата Така се залепва много добре. Тька че надявамсе от топлината още повече да се получи по -хубаво злепване .Втория вариянт е да се бойдиса с авто емайл лак пожелание.Накрая на тръбата се слага капаче от латуна от който съм направил и лайстнитена кутията. Тя от своя страна е облепена скожа напа .Лепилото е ПРОМА УНИВЕРСАЛ,коетосе справя много добре. Отвътре също е облепена за да не се драска макарата или пръчката.Слагането на лайсните стана в последствие за тях не бях предвидил мято ,така че се получи малко лувт при затварянето както сте видели но когато сложа допълнителния щтивт до закопчалката това се избягва.Въобще не може да се отвори по време на път.Лайстните са залепени с лепило Каноколит Е . Подразни ме факта че когато видях прототипа на тубоса внета там ставаше дума струвами се за цена около 100 долара . Казах си че ще го направя с подръчни материали за около 10 на лв В домашни условия те това се получи не разполагам сдобре обзаведена работилница и за това смятам че всеки който има желание ине много средства може да си направи дори много по-хубав тубос. Надявам се да съм бил изчерпателен по темата .За подробности на л.с.Благодаря за вниманието надявам се да де нестана досаден .ПОЗДРАВИ ОТ ЗЛАТОГРАД

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 6:59 pm 
Аватар

Р.S.Тубосасе побира точно в колата , тя е с три врати.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 8:10 pm 
Аватар

achodimitrov написа:
Р.S.Тубосасе побира точно в колата , тя е с три врати.

Браво Ачо!! :wink: :wink: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 8:51 pm 
Аватар

Много мой познати имат такива тубоси на старите си въдици,в това число и аз, и трябва да ви кажа че,никога не съм имал проблем,при това къде,къде по елентарни,траба с две тапи и толкоз.Колегата си го е направил мераклийски за което го поздравявам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа