Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кошче за риболов
МнениеПубликувано на: Съб Юни 26, 2010 7:08 pm 
Аватар

Здравейте на всички !!! Искам да попитам,знае ли някой,къде мога да си намеря качествено кошче за риба ? От онези,които се закачат през рамо ! Да не е много голямо(5-6 риби да побира,барабар с копривата),да има отвор на капака,да е изработено от ествен и тънък материал,да не е облицовано с некви чудесий и джобове и да има фасон като на дамска чанта горе-долу !!! Моля,помогнете !

Колкото повече мухари(и риболовци),толкова повече риба !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 26, 2010 7:45 pm 
Аватар

Имам такъв кош, не съм го ползвал от много време... Виси като аксесоар между мухарското обурудване. Далеч по хубаво ми е, рибката да си отплува обратно.. (catch and release, brothers). Aко ще е за бране на коприва.,...и найлонова торбичка върши работа... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Прясна риба, съхранена в кош е ....
Иначе по наши рибарски магазини мисля ги има, от къде си, ще търсим варианти...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 6:14 pm 
Аватар

Уау, мислех си, че тези кошчета вече отдавна са отживелица сред мухарите... явно съм грешал!

... лошо... лошо..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 7:13 pm 
Аватар

това казвам и аз, отживелица...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 7:37 pm 
Аватар

А какво е "отживелица" ?!?
Аз навремето,преди много години,имах такъв кош!После,ме домързя да го мъкна,и го изхвърлих(той и без това изгни)!Сега,обаче,имам един изключетлно лакомен котарак - който,като види риба,се превръща в анимационен герой :) Заради него си търся кошче ! Все пак,си заслужавам да си задържа няколко риби от целият улов !Просто попитах - ако някой има такова кошче,и то се търкаля ненужно на тавана,ако някой просто го е срам да носи такава отживелица с него,понеже не било етично,или не знам си какво - да пише,или пък да го покаже,па може и да се споразумим !

Само,дано някой все пак да ми обясни - какво е "отживелица" ?!?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 8:06 pm 
Аватар

1. Кош на кръста - отживелица
2. Catch & Release (хвани и пусни) - бъдещето... а.к.а. единствения начин да остане някаква риба в България!

П.П. И аз имам котка, но я храня с котешка храна, рибата си я пускам обратно за да си я хвана пак на следващия излет!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 8:37 pm 
Аватар

peerless написа:
2. Catch & Release (хвани и пусни) - бъдещето... а.к.а. единствения начин да остане някаква риба в България!

П.П. И аз имам котка, но я храня с котешка храна, рибата си я пускам обратно за да си я хвана пак на следващия излет!

Много точно казано Пламене!
Моят живарник много отдавна е само фотоапарата.

Поздрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 8:44 pm 
Аватар

3. Закона позволява задържането на риба което не знам дали е бъдеще или отживелица но си е закон.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 9:17 pm 
Аватар

D-r Misho написа:
peerless написа:

Много точно казано Пламене!
Моят живарник много отдавна е само фотоапарата.

Поздрав!

Още по-точно казано Док.

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 9:35 pm 
Аватар

Батерията на фотоапарата на Док е 10 пъти по вредна за околната среда от това дали аз ще взема този сезон некоя рибка. Така, че моля Ви престанете да снимате риби, по добре си ги пръжнете.

П.П а пък Пламен да си изключи мобилните телефони и да не ползва автомобилен превоз, тъй като по този начин ме трови, да си спре сайта че и тока за сървъра е вреден за природата а не да ми с еправи на пускач и естет и кое било бъдещето и кое е отживелица.

Кеч & олио.

Последна промяна Драго на Нед Юни 27, 2010 9:53 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 9:36 pm 
Аватар

Драгомир написа:
3. Закона позволява задържането на риба което не знам дали е бъдеще или отживелица но си е закон.

Не помня да съм писал, че е противозаконно?! За мен е противоморално и отживелица!

Всеки си носи глава на раменете, взимайте си риба, хранете си котката все ми е тая - оправия няма!

П.П. Драго имаш яки аргументи, няма какво да ти кажа на горните писания :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 10:13 pm 
Аватар

Брееййй,че модерни станали риболовците напоследък :) Хеле пък,риболовците с муха и шнур !!! Хем ги catch-ват,хем пък после ги release-ват !!! И снимат ли,снимат - като като японци пред Айфеловата кула !!!

"...2. Catch & Release (хвани и пусни) - бъдещето... а.к.а. единствения начин да остане някаква риба в България! ..."

Тука,кой ака,къде ака - не се знае - ама тва било единствения начин !!! Имам чувството,че пионерче ми декламира стихотворение !!!
Съжалявам,че попитах за нещо,съвсем обикновенно във многоуважавания Ви форум ! Съжалявам,че съм толкоз старомоден - ходя за риба с платненки,къси панталони - от пазара в събота,и смотан елек от преди 15 години ! То,и такъма ми е старовремски - отживелица,така да се каже !
Толкова се радвам,като видя един съвременен риболовец на реката - като истински МАНЕКЕН,тежко оборудван - същински МОРСКИ ПЕХОТИНЕЦ - аз веднага отивам да Му поискам автограф !!!
Peerless - бъдещето НЕ Е В "Catch&Release" - ти колко риболовци си научил да ловят с муха ? Аз,до сега,за 15 години,един - но,и втория е голяма надежда ! Мен,лично - никой,като техника ! Като начин на мислене - Бат Весо,от Хасково(на времето),оказа голямо влияние - БЛАГОДАРСКО ЗА ВСИЧКО НА НЕГО !!! Аз много съм release-вал,ти само питаи за кой вид риба говорим ! Просто,исках адекватно да ми обясните,защо кошчето е "отживелица"?!?

P.S. Peerless,ти може и да имаш котка - обаче,аз имам КОТАРАК - истински,полу-питомен,с половин акъл - КОТАРАК !!! Обожавам го,Той каза риба(пред пилешкото) - ще има риба - прясна,все още мърдаща !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 12:35 am 
Аватар

Драгомир написа:

Закона позволява задържането на риба което не знам дали е бъдеще или отживелица но си е закон.

Здрасти Драго! Закона в този си раздел е пълна тъпотия!

... знаеш ли, че осем риби (разрешената за взимане бройка за еднодневен излет) е цялата популация за един километър на незарибявана високопланинска река, според едно ръководство, което ми попадна от ЛРС! Сам преценявай дали закона е читав, и каква щета нанасяме задържайки тия осем пъстърви! Реките ни са стръмни и къси с по осем, десет риби на километър.

Поздрави, целта на поста ми не е да се испокараме! Просто още една гледна точка!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 6:21 am 
Аватар

Ей, молодци, не се фърляйте така връз человека!! Ако прибере от неделния си излет пет кленчета за котака едва ли ще обезриби реката/гьола.....Знаете прекрасно, че "големите убийци" не пишат по форумите или ако го правят, то във форумното си поведение са по-големи светци и от откривателя на "Кеч енд релийз"-а !!
П.С.: Не поставям под този знаменател пъстървата - там всяка рибка задължително трябва да си ходи обратно, именно заради казаното от Пенко!! Колега, преди години синът ми си взе такова кошче - облечено с плат и с два джоба отпред от кварталния магазин. би трябвало да ги има.....Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 6:47 am 
Аватар

"Прекелен светец и Богу не е драг"

"Този пък се прави на по-бял от ангелите"

Из "Народни пословици и поговорки"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа