Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Аква обувки
МнениеПубликувано на: Сря Мар 17, 2010 3:18 pm 

Здравейте,
като гледам само теми за гащеризони и неопрени,
Я кажете кой с какво гази в жегите,(за Бате Райко не е нужно да обяснява - там имаме снимков материа), че аз до скоро бях с едни "плетени галошки" но са скъсаха,(издържат само по един сезон). А гледам тук едни гуменетки: http://sportmania.bg/node/2427 , май ги има и в "Метро", то 12лв. къде не съм ги дал, но ми омръзна да събирам само боклуци в къщи. Та мисълта мие ако някой гази лятото с подобни "цървули" да каже дали стават поне за два сезона(видоизменянето на цвета и формата не са от значение), а и да се има в предвид че често се забравят в колата мокри и не е нужно миризмата да е много остра при съхненето от самосебе си. По скоро ме интересума подметката да не е много хлъзгава.
Мерси предварително!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 17, 2010 4:02 pm 

Здравей, аз имам подобни и мисля и тази година пак да ги ползвам. Ако не риташ камъни и не падаш и реката да те търкаля по камъните мисля, че ще издържат два сезона :lol: . Но от към хлъзгане.... ами пързалят си се да знаеш :D .

Поздрави и се надявам да съм бил полезен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 17, 2010 6:56 pm 

Мойта рецепта против хлъзгане:мажа подметките със силикон и след това ги топя в пясък.След като стегне силикона са готови.Дано да съм бил полезен :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 17, 2010 7:02 pm 
Аватар

<bravo Не ми беше хрумвало. Веднъж пробвах със залепване на по две парчета "дърводелска" шкурка, от най-едрата, съответно на петата и на пръстите на маратонката. Върши работа, но само за един излет. Това със силикона трябва да е по-издържливо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 18, 2010 10:25 am 

Абе и аз това щях да питам колегата vladozlatev, този номер със силикона колко време държи, а и кой силикон, че има различни видове, аз имам от този за фигиране на плочки.
Но мисля че идеята чудесна и ще се пробва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 18, 2010 11:42 am 
Аватар

Коуега Иво...мнооо силно ша ви замола да ни съ ибавати с култовите гуменетки на бач ви Райка [-X [-X [-X :lol: :lol: !!
Ся сЮриозно - идеята със силикона съм я мяркал и друг път - едва ли ще има голяма трайност - все пак се сещате за какво натоварване иде реч :-s :-s :-s . Ако ще се пробва, то задължително, поне според мен, следва да се прави със силиконово лепило. Най-добре е на тубето да си пише, че става за аквариуми!! И пак според мен повече от два-три сериозни излета едва ли ще издеяни....Все пак пред риска да се потрошите и това е чудесно "бюджетно" решение, а и предполагам, че като тръгне да се отлепя, с едно движение ще махнете цялата "подметка"...!! После пак - вечерта преди излет мажете и топвате в песОка и те така!
Също така може да се търсят проби с кече или друга подобна сплъстена и груба материя, като може да не се лепи цяло "ходило", а парчета - примерно на петата и пред свода на крака, където са и контактите на ходилото с терена....Отново ще трябва задължително да се търси гъвкаво лепило....Проби му е майката!! Поздрави!!
П.С.: Все пак да уточним, че идеите са чудесни за равнината.....Нал се сещата, че дори и с идеално подготвени по тия начини гуменетки и други лабави обущета, пет минути в планинска ряка и риболова свършва :-s :-s :( :( ....

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 18, 2010 4:58 pm 

Силикона,който ползвам е санитарен за аквариуми.Издържа няколко излета :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 18, 2010 8:04 pm 
Аватар

Според мен тези чепици от Метро са пълен ташак. Стават може би само за плаж.
В риболовните магазини продават подобни на кецове обувки, които аз съм ползвал. Проблема с хлъзгането не съм успял да реша но поне са със връки и ти стягат глезена, което в известна степен те предпазва, когато се подхлъзнеш. Внимаваш малко повече и това е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 18, 2010 8:50 pm 
Аватар

Абе, всичко си зависи от водоема и периода на годината! Няма универсална обувка! Сега се сещам за онзи период юли-август-средата на септември, когато камъните в някои планински реки стават едни такива"мазни" :D :wink: Тогава и с вакумни подметки да си , не можеш се оправи :!:
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 18, 2010 10:08 pm 
Аватар

Стига глупости! \:D/ Ванката Пигов продава "Коркерс" за газене и квот се сетите!!! :shock: Вярно струват мъни,ама едно падане може да излезе мноооого по-скъпо. И траят повече от два сезона!
Веско/нерекламен агент на Ванката/ :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 18, 2010 10:57 pm 

Абе хора не си играйте с огъня.С обувките не трябва да се прави абсолютно никакъв компромис.Да не казвам голяма дума ама едно подхлъзване или падане може да ви направи инвалиди или да ви убие. Аз се доверих на Коркерс.....и в бъдеще пак ще се доверя на Коркерс. 250 кинта къде не сте ги дали.....

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 18, 2010 11:45 pm 
Аватар

Жоро Стоянов написа:
АСега се сещам за онзи период юли-август-средата на септември, когато камъните в някои планински реки стават едни такива"мазни" :D :wink: Тогава и с вакумни подметки да си , не можеш се оправи :!:
Поздрави!

С вакумни не съм пробвал още :D Но с цинтовите симсове се родих.
Шега няма, не че е панацея, но сигурната обувка определено може да ни спаси от лоши падания.

Кеф ни симс, кеф ни коркерс или клодуел, хората мислят за това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 8:20 am 
Аватар

Спор няма, че темата е по-скоро тип "любителски клуб млад техник" :lol: :lol: ...Тръгнете ли по "високогорието" трябва и да бъдете екипирани като хората!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 9:37 am 
Аватар

Обувки за газене - само за траутбумове.

Изображение
Изображение

Обувките за които питате по горе са отличен избор за водни спортове като гребане, каяк или ако стре тръгнали на плаж в Египет или по други брегове осеяни с камъчета. Но за риболов НЕ стават.

Основното предназначение на обувката е пази крака от камъни, остри предмети, изкълчване на глезини, ухапвания от кърлежи, змии и друга зла гад. За по екстремните потребители специално са създадени и обувките с кечета както и цинтовете. Не пренебрегвайте този момент, тъй като хората освен как да ви вземат парите са помислили и как да предпазят куповача от травми и наранявания както и за неговия комфорт при газене. Не е задължително да се хвърляте непременно на скъпи марки има и по евтини които покриват нуждите на риболовеца.

Преди година и половина бях свидетел как колега се хлъзна и с цялото си тяло се стовари върху върху глезена си. Спаси го обувката.

Така, че вслушайте се в думите на Веско и Доктора и вземете нещо качествено пък дори и да газите само лятото в 5 сантиметра.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 10:18 am 

Аре стига бе, Драго направо ме разби с тия галошки, не съм виждал такива по магазинете, окончателно се отказвам от гуменетките в "Метро", тия са страхотни, мотива е подобаващ - а и ако ги има и в други разцветки тъкмо няма да плаши рибите, че с тези цветове трябва да ходя само по "левия бряг" на реката. \:D/ <dancer

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа