Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:57 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Dee
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 9:11 pm 
Аватар

Ако имах средства щях всяка година да ходя на безплатноти реки в Норвегия да ловя липан и пъстърва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 9:47 pm 
Аватар

Момчиле, и ти и Стоян сте прави, просто понякога така се "комуникира" чрез форуми. Както и да е, всеки избира кое и как го радва, и това е най-важното!
Иначе, най-добър анализ и избор в дискусията прави момчето Мутавджийски, де да бях сега на неговите годинки.. :D

Поздрави на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 10:03 pm 
Аватар

Beherit написа:
... и да ме убедиш в предимствата на платения риболов

Добре де, догодина например едни вземат Искъра при Самоков, други вземат Панега, трети Искрецка, 4-ти друга пъстървова река. Така всичко до тук добре. Но аз ходя само за пъстърва. И за да ловя там където с години съм ловил ще трябва да си плащам и да трябва да съм убеден в предимствата на платения риболов при положение че нямам друг избор. Момчиле разбираш ли накъде биеш.Хем искаме реки, хем обаче някой трябва да те убеди в предимствата на платения риболов. Ами ако няма друга алтернатива там? Какво да седи в кехефните отпадни води и да лови лайновози или да плати 5 паунда и да лови на Ейвън. Да разбирам ли че ти като все още неубеден предпочиташ да седиш в лайната и отпадните води на този етап?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 9:16 am 
Аватар

Бях ти написал един мноооооооого дълъг пост ма го изтрих.
От скромния ми жизнен опит знам, че избор винаги има. Ако в една река влизат отпадни води не виждам с какво ще се промени това правейки я платена освен, че ще стъпваш в скъпи лайна.
През имота ми край Самоков минава р. Бистрица, която би могла да бъде пъстървова от'секъде. Ми тя си смърди на канал. Минавайки през имота ми не става по-чиста. Ако утре сложа такса 5 паунда няма да спре да мирише на лайна повярвай ми.
Аз съм против платените реки и никога няма да бъда "За" това да се случи в България, защото това ще е един страшен автогол за всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 9:44 am 
Аватар

Не бе Момчиле няма какво да триеш, нали просто си говорим тука и няма да се обидя каквото и да напишеш. Стоян според теб къде има избор да иде да лови липан и пъстърва? Ако иде до Норвегия или Словения няма да му е по евтино от това да си лови на острова. Това за отпадните води явно не ме разбра но няма и да може да се разберем пишейки. Но сигурно и на Стоян ще му е интересно да му се каже къде точно може да лови липан и пъстърва без да плаща такси и без да се налага да пътува хиляди километри зад граница.

Викаш Крилов е направил мазало. Ти на тези снимки с мазалото виждаш ли някъде природа - нещо като борче, шипка, цвете, дърво някакво или поне скала или някой камик?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 10:14 am 
Аватар

Явно не си прочел нищо от това което съм написал и се въртим в омагьосан кръг. По-добре да си говорим в неделя на муховръза :D
Цитат:
Данчо говори за риболов на сьомга в Англия независимо на евтино, скъпо или най-скъпо. Та въпроса ми пак е: Ако ще се вдигна от България да ходя в Англия да ловя сьомга на евтини, скъпи или най-скъпи реки, защо да не ида в Норвегия да ловя БЕЗ пари.

Стоян не знам защо се намеси въобще в този разговор. Ясно ми е че като жител в Англия няма смисъл да ходи в Норвегия. Трябва да е идиот да го направи. Ако всички реки са платени също е ясно, че ще избира от всички платени реки тази която му е по джоба. Аз не живея в Англия и няма аз да му давам съвети на Стоян къде да иде. Все едно да ме съветва той къде аз да ида тук. Дори и да е обиколил всички реки в България пак не е ясно дали реката която той харесва е моята река. Имам много примери. Всички говорят само за Искрецка колко била супер но аз там не хващам и като цяло не ми харесва особено .... разбираш нали?
Ти си избрал Босна и др., други пък Сърбия и така. Спора се отклони в някаква посока и вече не помня от къде тръгнахме изобщо :D

Кой е виновен че няма природа по р. Искър ? И как мислиш, че това ще се промени ако реката стане платена? Това е превенция на общината срещу наводнения. Сега го прави общината после ще те задължават теб ти да го правиш с твои пари като стопанин на реката :wink:

Преди
Изображение

След
Изображение
Изображение
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 12:25 pm 
Аватар

Следя тази дискусия от както сте я подхванали и ми е интересно кой и къде е бил, кви пари, кво що по чужбина с реките и така.

Цитат:
Спора се отклони в някаква посока и вече не помня от къде тръгнахме изобщо

Аз ще ти кажа - всичко дойде от там, че не ни се пътувало, че било много хубаво човек да иде да види това и онова и Драго ви цепна един контрафалц, че мое на много неща да ни се искат ма като нема финикийци всичко е въздух под налегане. :D Да ме прощава Драго ако съм го разбрал погрешно. =;

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 12:34 pm 
Аватар

Момчиле аз обичам да ловя риба и да си правя кефа независимо къде е и дали е платено или не.Това,че някъде е платено не значи,че е по добро от безплатното както и обратното също е вярно.
Цитат:
Както казах и преди всеки може да реши сам за себе си къде да лови(където му е кеф)

А не да му обясняват това
Beherit написа:
Не знам защо трябва да правиш риболов на сьомга за една торба пари в Англия като може да го правиш без пари в Норвегия.

Или пък само защото човек може да си позволи риболов на платено
mecho puh написа:
Простичко е и си има име: SNOB - sans noblesse! Плебса решил да имитира аристокрацията и да си "купува" аристократичност с пари.... ](*,)
А аристокрацията велокодушно решила да приема кинтите на парвенютата за "докосването до аристократичното", за да богатее още повече и да им насажда още повече комплекса за малоценност! :D Който подсилвала с митовете колко е важно да си бил точно на тези реки, да си ловил точно тези риби, да си се снимал точно с тези хора и да си си купил и носил точно тези вещи!

Което лично за мен е обидно!
А аз съм решил зе себе си да ловя рибка на възможно повече места колкото е възможно без да си налагам някакви ограничения защото живота е кратък.
А големи щуки има и на едно друго безплатно място като наѝ голяма убита заради тъпи разбирания на правителството е 35 килограма.
Това място се посещава от любителите на щукарския риболов от цял свят.
А ако ми се удаде възможност бих ловил и в Норвегия и на други места по света но не защото е БЕЗПЛАТНО а защото аз искам да ловя там. :wink:
Както и да е спирам да пиша по темата като се видим ще си поговорим повече.

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 1:29 pm 
Аватар

Стояне, не визирам теб, а английският не-аристократ, приемаш го "лично" защото не ме разбираш - "щастието е вътре в теб, в твоето усещане, а не в мнението на другите за щастието ТИ", ако така ще ти е по-ясно! Щастието не е в бройки, килограми, вещи или аплодисменти (макар в тях да няма нищо лошо!)... :roll: На теб ти харесва така - ОК! Радвай му се! Аз не споря с теб за това - споря дали и на мен трябва да ми харесва точно така, както харесва другиму?
Цитат:
За мен това е хоби и го практикувам по всяко време където и да е. Едно хоби не трябва било то психически или финансово да те натоварва, а да да те отпуска.

Просто, кратко и точно казано! Ако ще си съсипвам нервите с драми, че не мога да ида на Луната е по-добре да си поставя друга, по-постижима цел, която да ми доставя удоволствие... :D Просто не приемам, че ТРЯБВА да правя нещо само защото еди-кой си е казал, че то е важно, задължително и престижно! Което се опитват да ни пробутват аристократите!!!
За мен удоволствието от риболова е в "ходенето за риба" - обширен процес, пълен с приятни изживявания, част от които е самата риба и ловенето и! Природата и почивката сред нея е далеч по-значима в тоя процес...
Светльо, като нема финикийци - сменяш дестинацията с някаква по-постижима и пак си правиш кефа!
Това е!
Бъдете Здрави! <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 1:41 pm 
Аватар

Четири месеца съм без заплата, тааа почва и тука да ми става тесно. :D Дестинации за такива неплатени кадри като мене има ли? Веднага сменям! :D Оди ми се повече от на вас ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 2:11 pm 
Аватар

Стояне и двамата говорим еди и същи неща с различни изречения :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 2:28 pm 
Аватар

mecho puh написа:
Beherit написа:
Не знам защо трябва да правиш риболов на сьомга за една торба пари в Англия като може да го правиш без пари в Норвегия.

Простичко е и си има име: SNOB - sans noblesse! Плебса решил да имитира аристокрацията и да си "купува" аристократичност с пари.... ](*,)
А аристокрацията велокодушно решила да приема кинтите на парвенютата за "докосването до аристократичното", за да богатее още повече и да им насажда още повече комплекса за малоценност! :D Който подсилвала с митовете колко е важно да си бил точно на тези реки, да си ловил точно тези риби, да си се снимал точно с тези хора и да си си купил и носил точно тези вещи!
А щастието всъщност е ВЪТРЕ в нас, а не ИЗВЪН нас! Просто трябва всеки сам да си го открие... Сиддхартха го е казал (макар и с други думи!), не аз! :wink:

Извинете че се намесвам , но за мен тези два поста са излишни. Точно от там тръгна неприятния тон в дискусията.
Никой никого не кара да ходи да лови рибки насила. Всеки сам си преценява финансовите възможностти.
А поста за аристокрацията .... ми много ясно. Ако съм дал един камион пари за облагородяване, залесяване, затревяване и напояване много ясно че няма да пусна безплатно някой да лови и да мърля на воля само защото му се приискало. Никакви митове няма. Индийски философи, недокосвали мухарка не разбирам изобщо :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 2:53 pm 
Аватар

Факта, че искам да ида да ловя в Шотландия , едва ли ме прави сноб. А и факта че искам да ловя в "безплатна" Норвегия, едва ли ще ме направи пролетарий.
Да, бих ловил и на двете дестинации. А отделно и други места бих посетил.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 3:16 pm 
Аватар

Не забравяй и Сейшелите, Малдивите и Коледния остров Божо :D

http://vimeo.com/61768220

Приликата на формата на острова с каските на децата не е случайна :D

Остров <> Каски

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 21, 2013 4:48 pm 
Аватар

Драго написа:
Не забравяй и Сейшелите, Малдивите и Коледния остров Божо :D

http://vimeo.com/61768220

Приликата на формата на острова с каските на децата не е случайна :D

Остров <> Каски

Е не, това вече е пропаганда . Няма да ловя на Коледния остров. Там на кого да подражавам бре? Там аристократи хич няма а не е и безплатно като в Норвегия. Няма се измъчвам с риболов там .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа