Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:56 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 180 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2012 7:41 pm 
Аватар

ааа, Драго, чакай си реда бе човек..
Баце, още не е късно. Ако речеш, може да се направиш на Дядо Мраз. Да ти пусна ли адреса на лично?..

Весело посрещане на новата 2013 г.
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2012 8:12 pm 
Аватар

:D аз от 2 години го тормозя батето, ама ако трябва ще чакам още - само да я "развърже" тъй желаната.

Абе да сме живи и здрави и весело посрещане на новата година, въдици не е като да няма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Яну 13, 2013 1:34 pm 
Аватар

Баткааа, ти да видиш, нема наиграване :D

Коприна Pearsall's Gossamer- основа цвят амбър и типинг дарк кларет, същите като при цялата пръчка от миналото лято - първа заливка, максимално тънка до колкото можах, засъхнала до твърдо за 6-8 часа.
1, 2, 3, 4, 5

Тия дни ще направя втора заливка, отново максимално тънка до колкото мога, да видим какво ще се получи като краен резултат.

Поздрав!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 7:26 pm 
Аватар

Док, нещата отново са станали чудесно...натрупваш рутина бате :wink: :wink: :D :D !! Подхвърлям за сега една снимка, тия дни ще ви пусна цялата информация, щото след малко сядам на софрата :D ...:

Изображение

Както се вижда - няма конци, работи се само със смола!! Не обръщайте внимание на качеството - това е "продукт" на човек, който няма никакво понятие от родбилдинг, цялата пръчка е направена за половин час, съхненето на всяко краче отнема около двадесет секунди!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 9:18 pm 
Аватар

Батка, има цело течение в билдърските форуми дет са заебали конците, еретици :D
Аре, весело и надраве!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 9:30 am 
Аватар

Охххх....още съм жив :D :D !! Док, тая фатка елиминира не само конците, ами целиот родбилдърски арсенал - смоли, навивачки и т.н......Става въпрос за УВ лепила ли са, що ли са не знам, дето ги ползвате за правене на мухите..Та на един пич му хрумнало да си направи въдица с тая джаджа. Направил я за час-два, става въпрос за деветка девети клас, две години я съдрал от сериозен риболов с огъване от яки рибища и после я пратил на Харисън / известни производители на бланки и пръти в Англия / за инспекция. Хората на Харисън не открили и грам проблем в заливките - напуквания и всякакви други дефекти...На въпросната снимка заливката е направена с лайт варианта на тая пущина БъгБонд, който е с вискозитет на леко машинно масло. Оригиналният вариант е малко по-гъст и според мен с него би се работило по-лесно / специално за заливки на водачи /....Изисква се само няколко леки завъртания, за да се разнесе "смолата", след това светват с фенерчето за петнайсетина секунди, продалфжавайки да превъртат бланката и работата е готова.....Би било интересно да се опита....Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 11:38 am 
Аватар

Батка, по спомен стана дума някъде, че у нас има така монтирани водачи, или опит. Тия съвремени фотополимери са яката раута изглежда. :D

Поздрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:14 pm 
Аватар

Док, ако тоя полимер "сработи" с конеца, направо не ми се мисли колко излишни фалове би спестил - няма чакане, няма мехурчета, направо идилия :-k :-k !! Готов съм да експериментирам \:D/ \:D/ !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:24 pm 
Аватар

Верно , че с полимера е лесно и бързо. Имам на луун барабар с фирмената им лампа и съм си правил опити всякакви(без водачи естествено) и какво бих казал- докато не го светнеш може да си играеш с него дълго време, лесно се нанася и "стича" където поискаш, но става мътен и мек (не дълъг и мек :D ), и на пипане е особено чувството. Няма го това усещане за "стъклено" покритие, цветовете се променят и т.н.
Та не знам, за мен естетически не ми харесва, нищо че става верно с поглед. Ся, може и сигурно има други полимери, знам ли..
Мани, ще излезе че дните на родбилдинга са преброени :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 12:30 pm 
Аватар

Това било едно от основните предимства на тая пущина - че не "лепнела" на пипане и оставала бистра...Поне на снимката изглежда добра, да го ева :-k :-k ...Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 2:43 pm 
Аватар

Братко! \:D/ Я си стой в "класиката"! [-X Иначе защо са всичките ни въздишки по ония вехти убавкини ? Пък ако искаш да си спестиш време и разни мехурчета има и други проверени методи... :wink:
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 3:38 pm 
Аватар

vesko написа:
Пък ако искаш да си спестиш време и разни мехурчета има и други проверени методи... :wink:
Веско

Фотополимерен лак?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 15, 2013 8:45 pm 
Аватар

На Луун смолата наистина е мътна и мека <:saglsasie Не знам как са другите подобни смоли ,даймънд хард, бъгбонд и т н , мисля че от премиум марките имат такива продукти със т.нар. "стъклен" вид !
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 17, 2013 2:33 pm 
Аватар

Този Bug-Bond ми хареса:http://www.youtube.com/watch?v=rgBYDH67hi8.
От къде се взима той и фенерчето,за да го пробвам?

http://ribolov-v-roman.ovo.bg/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Яну 17, 2013 2:58 pm 
Аватар

Тотко, здрасти бате!! Точно това е пущината - и това е добрата новина....Лошата е, че струва къде 30 и кусур лири :( :( ....Имат официален сайт, в който можеш да видиш дистрибуторите:

www.bug-bond.moonfruit.com

Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 180 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа