Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 09, 2005 8:09 pm 
Аватар

Ето два сайта на които попаднах за продажба на заготовки за мухaрки.
http://www.gregscustomrods.com/
http://www.distantwaters.com/onlstore_aw/aw_home.asp

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 15, 2005 4:53 pm 
Аватар

Ванка като гледам хляба много добре си започнал да го ядеш. :D Продължавай в същия дух,аз съм ти голям фен по отношение на родбилдинга.
Я виж на какво попаднах докато се ровех из един Словенски сайт стори ми се интересно,защото слабостта при мухaрките са ми бамбуковите а тука има как се правят.Разгледай го и ми кажи дали е добро инфото в този сайт.И въобще какво е твойто мнение по отношение на бамбуковите мухaрки,икакво мислиш за тях.Защото досега в този форум никoй нищо не споменава за тях,а на доста места чета а и на световни първенства доста от състезателите ловят с такива,като на местата които съм чел дори се твърди че при ниските класове мухaрки бамбуковите са много по добри от карбоновите,много по финно подават мухите.А за по големите класове казват че стават вече доста тежки.Знам също че има и 2 вида бамбукови мухaрки едните се сглобяват като шестоъгълник а другите като квадрат.Като експерти казват че тези които са сглобени като квадрат са много по добри от шетстоъгълните,защото допълнителните две страни само утежнявали въдицата и не играели никаква допълнителна роля.А като гледам и цените тези изработени като квадрат са доста по скъпи.

http://www.josko.org/muharjenje/oprema/Cepljenke.htm

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 15, 2005 5:50 pm 
Forum Admin
Аватар

stoyan filipov написа:
Ванка като гледам хляба много добре си започнал да го ядеш.

Стойне, а бе той хлеба добре го е заръфал, хех, а уе как ги измисляш и ти едни, хехе, ма лошото е, че по една коричка не пуска на нас тук да дъвчем, гладните - не издава занаятец, нещо информацийка така да пусне, кое как става, бре такива водачи бре онакива, такива ми ти пръчки онакива, така да стане интересно на човек, крие ти казвам занята, като поп пълно тенджере със боб, хехее...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 15, 2005 10:49 pm 
Forum Admin
Аватар

Ivan VP написа:
В най скоро врме ще покажа, процедура по рециклиране на коркови дръжки на мухарки. Но времето е кът, а ракията на Акулата далече.

Хехехее, Внака, брат, ракията на Акулата е вече в София, където е и Акулата, а за твойте пръчки, майтапа на страна - най-добрата лека пръчка, от малкия клас, с която съм хвърлял досега.
Жив и здрав да си и все такива, че и по-добри да изработваш!

Ген. Изцелински (още сме на власт, хех...)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 16, 2005 10:52 am 
Аватар

stoyan filipov написа:
Като експерти казват че тези които са сглобени като квадрат са много по добри от шетстоъгълните,защото допълнителните две страни само утежнявали въдицата и не играели никаква допълнителна роля.А като гледам и цените тези изработени като квадрат са доста по скъпи.

http://www.josko.org/muharjenje/oprema/Cepljenke.htm

Поздрави.

Готина тема подхвана ти !
И на мен би ми било интересно някои който има мухарка за над 2000 лв да сподели мнение.
До колкото знам Вулев би могьл да ни осветли....

А за 6 и 4 ьгьлните мухарки не си прав "за това 4е едните са по добри" по скоро 4 ьгьлните са по мощни от 6 ьгьлните .... !
А, по скьпи са защото се изработват по ТРУДНО !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 16, 2005 6:31 pm 
Аватар

Еее Анубис това не съм го казал аз а експерти по тоя вид пръчки,аз само сам чел за това в няколко статии в списания.Аз все още не мога да си позволя да си купя бамбучка,ама се надявам някой ден.А колкото за това че по трудно се изработват си напълно прав.
А сега ще кажа и защо бамбучките са по скъпи от карбонките,(това пак сам го чел)едно че по трудно се правят,и второ бамбука от които се правят е само един вид и се среща само в Китай и то само в една негова провинция.Продукцията на този бамбук е изкупена с години напред от големите фирми производителки на бамбучки,и много трудно някой друг може да се добере до такъв бамбук.Ограничените ресурси именно на бамбука определят и цената на бамбуковите въдици.
Наскоро четох че на едно изложение в Япония на бамбучки един Японец си купил такава за баснословната цифра 15,000 долара.Ехее наистина ще е интересно да видиш такъв мухар по реката с пръчка за 15,000 долара в момент когато му е счупена.

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 16, 2005 8:23 pm 

stoyan filipov написа:
Еее Анубис това не съм го казал аз а експерти по тоя вид пръчки,аз само сам чел за това в няколко статии в списания.Аз все още не мога да си позволя да си купя бамбучка,ама се надявам някой ден.А колкото за това че по трудно се изработват си напълно прав.
А сега ще кажа и защо бамбучките са по скъпи от карбонките,(това пак сам го чел)едно че по трудно се правят,и второ бамбука от които се правят е само един вид и се среща само в Китай и то само в една негова провинция.Продукцията на този бамбук е изкупена с години напред от големите фирми производителки на бамбучки,и много трудно някой друг може да се добере до такъв бамбук.Ограничените ресурси именно на бамбука определят и цената на бамбуковите въдици.
Наскоро четох че на едно изложение в Япония на бамбучки един Японец си купил такава за баснословната цифра 15,000 долара.Ехее наистина ще е интересно да видиш такъв мухар по реката с пръчка за 15,000 долара в момент когато му е счупена.

Поздрави.

Стоянка,здрасти приятелю!
С написаното по-горе не съм много съгласен.Според това ,което аз съм чел не толко цената на суровия материал(бамбука) е определяща,колкото саммия процес на правене на тези класически мухарки.Една наистина квалитетна мухарка се прави изцяло ръчно и процеса трае десетки часове на изправяне,рендосване и тн. на бамбука.Съгласен съм ,че само от един вид бамбук се правят най-добрите мухарки и този вид се казва "Тонкинг".
Много от фирмите производителки на бамбукови мухаркпи предлагат на пазара нискокачествени продукти,които човекможе да закупи на цени около 1000евро.Тея фирми пропускат само да споменат ,че техните продукти се произвеждат по машинен път и това е една от основните причини за лошото качество на техните мухарки.Дълго е за обяснение.Тука само искам да спомена ,че подготвям един материал,точно за процеса и спецификата на правенето на бамбучките,който надявам се в най скоро време ще предоставя на нашия домакин.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 16, 2005 8:36 pm 
Аватар

Така е приятельо,ръчната изработка винаги е по скапа.Айде и ще чакам с интерес темата която си подготвил за бамбучките.

Поздрави и жив и здрав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Ное 17, 2005 12:13 pm 
Аватар

Здрасти на всички,които са в темата,
Скоро време ще ви пусна един сайт,в който има цени на Тонкина,смолите,инструментариума,конците и всичко за бамбучката.
Айде,доскоро!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 18, 2005 1:23 am 
Аватар

Бямбучка от 1979 година,малко поолюпена,но оригинал от шведско - таз реликва я има наш съфорумец. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2005 1:02 pm 
Аватар

Здравейте пичове,
Както обещах-пиша ви сайта:
www.goldenwitch.com
В него ще намерите освен всичко,за което ви писах и бланки от бамбук с монтирани втулки...Мисля,че бяха на Партридж.Освен това фирмата предлага и бланки на Уинстън...
Дерзайте !
Колкото до разликите между бамбуковата и карбоновата мухарка-просто трябва всеки сам да я усети.То и с различните карбонови пръчки кастинга и въобще риболова е много различен.Бързи на пръв поглед мухарки когато ги натовариш с 12-15 метра шнур започват да "клякат"и се изисква доста пауър,за да метнеш,където си се премерил.Това въобще не значи,че предпочитам фаст екшъна.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: и още нещо...
МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2005 1:19 pm 
Аватар

А сега малко за изплакване на очите:
www.ronkusse.com
www.barder-rod.co.uk
Вероятно някои от вас вече са били омагьосани от детайла в тези сайтове.Аз лично много се кефя на "квадратите",но само като изпълнение.Иначе,ако е вярно,че са по-бързи от шестограма,не бих си взел.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 21, 2005 5:56 pm 

Веско сподели:
Цитат:
Колкото до разликите между бамбуковата и карбоновата мухарка-просто трябва всеки сам да я усети.То и с различните карбонови пръчки кастинга и въобще риболова е много различен.

Мерси за инфото!
То и аз ги гледам едни неща, но съм далече от бамбучките и тяхното майсторене. Вероятно е трудна работа. :!: Бих се заел, но сега изследвам графитени бланки и съм още в началото, да му се невиди.
Ето един качествен форум, където хората споделят доста неща без проблем.
http://www.rodbuildingforum.com/index.p ... howforum=2
В другото подразделение съм си кореспондирал с ОСД-и, човека откликва винаги със съвет. Инак се губи време.
Скоро се надявам да покажа някоя снимка от последната въдица/ графиитена, де :D -вероятно за сега :D /. Дано ви хареса!
Инак е в дюс зелен конец без CP, чисти линии в новият сиенсе стил в родби9лдинга. И както казва мега естета Л. Стойков в едно предаване - Ентропията завзе модните форуми, а за Вътя остава- ....да става каквото ще.....---64 см--------,,,,,....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 23, 2005 3:50 pm 
Аватар

Моля за извинение,
Не съм влизал в препоръчания от мен сайт почти 2 години и сега като се цъкнах,гледам има доста промени.Най-вече в предлагането на готовите бамбукови бланки.Но пък има комплекти за начинаещи мастери.Само иска да го изтърбушиш сайта от дъно.Впрочем,ако се примоли човек,може и да получи от тях безплатен каталог ... :wink:
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа