Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 10:00 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Eyebrook Reservoir 11.04.2010
МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 3:15 pm 
Аватар

В Неделя ходих да половя малко риба на този популярен и много красив водоем в Англия.
Този риболов беше организиран от човека коѝто организираше и риболовите на Тест.
И така в Неделя сутринта сбирката ни беше в 7,00 сутринта пред рибарския му магазин откъдето щяхме да се отправим за там.
Групата ни беше много колоритна. Един иракчанин,ирландец,италианец,азиатец,тринидатец,англичанин и аз.
И така потеглихме за там като по пътя се отбихме в една закусвалня да хапнем малце като закуската ни беше традиционната англииска закуска.
След като хапнахме потеглихме отново.Пътя ни беше около 3 часа от Лондон до там.Водоема се намира до много красивия град Rockingham.
Ето малко снимки от колата:
Изображение
Изображение
Изображение
Към 10 бяхме там оправихме си такъмите и отидохме да си платим билетите за деня като ние си взехме билети за риболов от лодка като цената за една лодка за един ден беше 58 паунда.Трябва обаче да имате и задължителния рибарски билет коѝто е 27 паунда за година.Хората ни дадоха и спасителни жилетки без които не разрешават да се лови от лодка.
В една лодка могат да ловят двама човека.Разпределихме се по лодките като аз бях с иракчанина,а организатора беше с тринидатеца коѝто за първи път пипаше мухарка в живота си.За това на една от поляните му беше проведен кратък курс по кастинг от Хю организатора.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Към 10 и 30 се отправихме към лодките:
Изображение
След като пообикалхме известо време около водоема за да го разузнаем,аз харесах едно място на което започнахме риболова.
Изображение
Времето този ден беше отвратително,вятъра беше доста силен.Като се успокои за времето от 11 до 14 часа.Времето през което и всички си хванаха рибите.След 14 часа вълните станаха около метър като иракчанина се чувстваше много некомфортно и към 16 часа ме помоли да прекратим риболова,общо взето към 14 часа обядвахме за около 30 минути като след това ловихме около час.
През цялото време докато ловях с него требеше да мисля не само как да подавам мухите си през този ден ми и да залягам при преминаването на неговите стримери около мен,тъѝ като тоѝ нямаше въобще никакъв кастинг а и може да си представите положението му при този силен вятър.Нищо,че му бях отстъпил по доброто място на лодката.Положението му беше такова,че тоѝ дори не знаеше и какви мухи му трябват нито как да ги избере както и докат го видя си беше вързал 70 санта лидер.Абе мъка с две думи,след което му обясних какво и как да направи и му дадох един от моите лидери коѝто беше 2,70 като нарочно го скъсих с 50 сантиметра за да го улесня.Както по късно ми каза Хю нарочно го беше сложил с мен в лодката за да му помагам.
А пък како да ви кажа за тринидатеца температурата беше около 15 градуса,когато излезна за обяда каза,че по голем студ през живота си не е брал,въпреки,че се беше екипирал със зимно яке,шапка и рункавички.Мислех си как ли би се почуствал у нас през зимата?
Въпреки всичко Хю му помогна да си хване първата рибка през живота си на муха и на края на деня направо грееше от радост.Иракчанина хвана две рибки като непрекъсната ми благодареше впоследствие за помоща която му бях оказал.
Аз изкарах три риби,като повечето рибари имаха между две и три риби,като имаше двама и с повече,като един имаше седем .Мухите които работеха този ден бяха предимно имитации на дамсел с цвят олив.Единия от групата не хвана пъстърва но пък хвана една щучка.И така въпреки всичко,всички от групата си изкарахме много добре този ден.
А при тези големи вълни как ли са ловели тези които бяха нагазили до кръста защото имаше и такива?
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аз този ден ловях със шекспирчето си,че напоследък много го бех забравил.
Тука сградата откъдето се копуват билетите,столовата и магазина за такъми.
Изображение

Поздрави и живи и здрави приятели.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 3:29 pm 
Аватар

Цитат:
Групата ни беше много колоритна. Един иракчанин,ирландец,италианец,азиатец,тринидатец,англичанин и аз.

Здравейте!
Та то това си е било ебаси олимпиадата :)

А иначе, страхотен излет! Благодаря за споделеното!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 5:09 pm 
Forum Admin
Аватар

Здрасти, Стойне,

Брато, хубав излет си направил, благодаря ти, че го сподели.

Интересно ми е, този Хю, който ви е водил, какъв клас такъм ползва и какъв шнур. Ползвахте ли потъващи шнурове?
Въобще ще бъде интересно, ако разкажеш повече за тактиките, които прилагат англичаните по такива места.

Поздрави,

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 9:52 pm 
Аватар

Убавиня! тоя ираки ми мяаза малко на контрагент на ал кайда :lol: :) :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 6:14 am 
Аватар

Ееехххх.....ще ги стигнем някога...макар и не сега...Стойне, поздрави за хубавия излет!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 8:40 am 
Аватар

Голема работа си направо се кефя с твойте репортажи.
Бъди жив и здрав поздрави и успех.
Соте.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 9:01 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
Ееехххх.....ще ги стигнем някога...макар и не сега...Стойне, поздрави за хубавия излет!!!

"Небъдна работа е тая"

Чудомир

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Апр 21, 2010 7:16 am 
Аватар

stoyan filipov написа:
като цената за една лодка за един ден беше 58 паунда.

Риболова от лодка във вятър едва ли е много фън.

При вашите условия би свършила отлична работа една switch rod от 11-12' (примерно 7-8 клас) в участъците на реките държани от риболовни клубове в които има някакви шансове за съомга. (освен ако няма пълн азабрана за това по това време) Малко повече спорт и по-малко разходи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа