Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:11 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 18, 2010 6:36 am 
Аватар

"На мен лично ,ми се ходи НАВСЯКЪДЕ. Животът е един.Личните впечатления-също."

Не знам дали си имате въобще идея колко е прав бат ви Данчо...Напоследък всяка божа неделя ставам свидетел как 88 годишната баба на жената открива, че светът е много по-голям и по-интересен от безкрайното ломско поле и още по-безкрайната селска работа....Всеки път, когато я заведа на Пънча тя не спира да се удивлява на хилавите борове, дето растат по ската - колко били високи, колко били прави....Представяте ли си ако тая жена види рилските или родопски масиви......А най-тъжното е, че в заника на дните си бабата стигна до сакралния въпрос - е аз оти ги ручах жабетата?????
Затова ми се е откачила устата да ви повтарям - не се яжте един друг, купувайте си такъми, ходете където можете и където не можете за риба, правете си густото, както викат пловдивчани :D , и направете единия си живот щастлив!!!!

"Публикуването на излети поне за мен е начин, да споделиш емоцията с хора които не са били с теб в момента...."

Точно така е приятелю, за което още веднъж ти благодаря!!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 18, 2010 9:54 am 
Аватар

"Публикуването на излети поне за мен е начин, да споделиш емоцията с хора които не са били с теб в момента...."

ВЯРНО! ФАКТ!!!
"Пилето" беше писал за "далаверата" от риболова - ето я : емоцията да си ТАМ, сред хубавото и да ти е кеф! И да - "репортажите" са за това: да разкажеш какво си преживял, какво си видял, какво те е зарадвало, какво те е учудило и какво искаш да имаме за вбъдеще и ние в България на всички, които не са могли, не могат или никога няма да могат да посетят подобни места !!!

Рядко срещам някаква форма на фукане в този форум - аз лично не смятам, че е проява на интелект! "Сейдж"-ът , сам по себе си, не те прави по-добър риболовец, така както "Мерцедес"-ът не те прави по-добър водач... :roll: Най-много да засегнеш някой добър, но по-скромен финансово събеседник и да го загубиш за дискусията! :idea:
Хайде - със здраве и повече такива репортажи за приятни емоции!!! :!:
Наслука!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 18, 2010 5:23 pm 
Аватар

Аз си мисля, че колегите ходещи в чужбина за риба трябва да се чувстват ЗАДЪЛЖЕНИ да пускат поне снимките от излетите си там! Един вид възпитание! Да не говорим, че повечето от нас никога няма да могат да видят тези места на живо.
Това е нужно, и за да не се самомозабравяме и да си мислим, че сме си самодостатъчни! И за да не сме като оня, дето казвал: до ушите съм в лайна - обаче не ми пука! Щото точно в това и точно до там сме затънали! А най-лошото е, че вече почваме да свикваме...а някои си казват: е к'во толко...

П.С. В халите има пъстърва 7лв/кг печена на скара!!! Жива далавера!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 18, 2010 8:30 pm 
Аватар

Весе, поздрави приятелю!
..Но мн хора, които познавам не постват във форума заради далаверски реплики.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 21, 2010 1:14 pm 
Аватар

Моѝта далавера при риболовите ми в другите страни е следната:
Едно ходене например в Нова Зеландия ми излиза колкото едно прибиране у нас.Е аз предпочитам да посещавам и други страни и други реки и водоеми щото не е само България нали?
Даже вече мисля,че не си заслужава да се прибирам всяка година у нас,за какво ли пък да се прибирам?
Вместо да се прибирам например мога тази година в Патагония,следващата в Зеландия а пък третата в Австрия.Една година за дорадо на следващата за тигрова рибка.Придобиваш друг опит други изживявания и т.н.
Вече имам приятели по целия свят което за мен е незаменимо.
Мога още да пиша но не ми се занимава вече.
Колкото за пускането на репортажи от странство аз го правя защото искам да споделя радостта си от излетите и с потребителите на форума,без никакви задни мисли.
Бат Данчо споделяѝ излетите си ако е възможно и въобще да не ти пука от мърморковците.
А коѝто мое да ѝебне мое го прави и у странство,коѝто не мое не мое го прави и у нас.Не само у нас има пут.....ки и у другите държави има. :wink:
При това имаш и избор дет се вика днеска черна утре жълта и т.н.Същото е и с купоните.
Благодаря на колегите за споделения излет.

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 21, 2010 6:57 pm 
Аватар

mecho puh написа:
"Далаверата" е в магазина - отиваш купуваш си "истинска езерна пъстърва" по 8лв./кг. и доволен я меташ на скарата , докато някой гад събира следващото количество от "заграденото" ... :x

Истината е че това което се отглежда във фермите - животински, рибни и каквито и да е други излиза по-вредно за природата отколкото варианта всеки да си хване рибата от реката (след като е отишъл до там пеш или с колело) и си я изпече.

(пример)
В момента наличието на ферми за атлантическа съомга по тихоокенското крайбреже е съссипало популациите на дивите видове поради небивала концентрация на морски паразите по пътищата по които минават малките рибки при миграцията си на Север.

Но вредата не свършва само с паразитите. Изпускат се риби които се конкурират с местните видове за храна и понякога ги изместват, внасят се вредни вещества в океана чрез храната които не трябва да са там и какво ли не, да не говорим за транспорта и изгорения бензин.

Истинският проблем е увеличеното население на планетата, което продължава да се увеличава. В следствие нуждата от храна и природни ресурси нараства експоненциално и става това което виждаме - масово замърсяване, масово пресушаване на реките, масови аварии доубиващи и това което е останало.

Но от повечето хора някой печели при сегашния капиталистически строй - хората са стока, или добитък, увеличаващ доходите за бизнеса..... това е логиката и според нея се избират политици и се правят закони.

Нещата обаче могат да се обърнат ако горивата се продват на истинската им стойност - (енергията от литър бензин не е равна на тази от литър минерална вода, както грешно бихме могли да заключим от цените им). Ако се сравни какво може да се направи с литър бензин и какъв е еквивалента му в ръчен труд при да кажем ниско заплащане от $7/час, то литър бензин ще излезе на цена над $1,000

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 22, 2010 10:40 am 
Аватар

Явно не съм се изразил правилно и ясно - под "заграденото" имах впредвид резервати, паркове, защитени местности ... :(
Тоест "далавера" от риболова, в чисто стопански смисъл, могат да имат САМО БРАКОНИЕРИТЕ ... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 22, 2010 1:18 pm 
Аватар

Един от проблемите ни в този форум,а и не само в него е,че когато някой напише мнение и то се различава от нашето ние му тегляме веднага по една майна!Затова Данчо не се впрягай излишно,винаги ще има иначе мислещи...Пускай снимки,ако имаш и съм сигурен,че ще се почувстваш по-добре!Защото според мен споделянето е неделима част от кефа,нали? :D
За себе си бих допълнил,че ако не бяха вашите репортажи от иностранско,форумът щеше да загуби много!
Наздраве!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 02, 2010 4:37 pm 

Драгомир написа:
2. Отиваш Босна, Словения, Черна Гора или до където ти позволи портофела за една семица, живееш на чисто подредено и сред вежливи хора, чустваш се европеец, виждаш как всеки цент който даваш си заслужава, нацепваш се от кеф защото риболова върви, няма боклук в реката и единствената ти тревога ще е каква муха да сложиш и в кой учатък да ловиш. Пак нема далавера, ма не ти люпят семки върху главата поне.

И ако идеята е за почивка в истинския смисъл на думата - вариант 2 по ми харесва.

Колко добре написано! Да не забравяме, че има и редица други развлечения на място освен риболова - колоездене, алпинизъм, водни спортове, кръчми ;-)

Изображение

Хората се стараят да създадат удобства. Ето тези по-горе минават през специални проходи на всеки бент. По-долу си имаха кей направен да спрат и да починат и т.н.

Цените: 8 евро такса за къмпинг, да речем, при тези условия ми се струва много ниска. Цените в магазините са същите като при нас. Зимата бях там пак - цените по лифтовете не се различават много много от нашите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 02, 2010 7:01 pm 

Колеги, нещо гледам предварително сте се възбудили! :D :D :D :D :D
Все пак има още 90 дена до Забраната? :D :D :D :D :D :D
Ако не знаете. Има проект . Перловска до Орлов да стане ревир , а НДК музей на мухарството. Там има доста място за пероснал и хоспитализирани.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа