Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Мар 19, 2006 7:28 pm 
Аватар

Колеги,моля някой ако знае някое място за мухарстване около красивия гр.Хасково ,моля нека сподели!То времето е променливо но нищо не се знае.Ако някой има пресни впечатления.Предварително Благодаря!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 20, 2006 8:14 am 
Аватар

Здрасти,Бояне !
вчера(неделя) бях на работа и нямаше как,но днес смятам да пообиколя наоколо.Последно като ходих реките бяха МНОГО големи,аз поне не бях ги виждал така.Сега вече би трябвало да се нормализират лека полека.
Днес като се върна ще мога да дам по-точна информация.
Ако имаш път насам можем да направим една разходка заедно.
Ще ти изпратя телефона ми на лично,ако решиш нещо звънкай.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 20, 2006 8:21 am 
Аватар

Ще чакам Пачо.Дано реките се успокоят вече...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 20, 2006 7:56 pm 
Аватар

Значи реките около Хасково вече почти са се прибрали.Проблема обаче е,че водата е много мътна.Кефала въобще не даде признаци на живот.Белурката(уклейката) обаче е почнала да се активизира,но общо взето и при нея е слабо.
Единствения ми успех днес бяха три белурки на мухата - л....ка на Смити.
Все пак остана ми удоволствието от приятната разходка и хубавото време...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 28, 2006 9:28 pm 
Аватар

Първо - извинявам се,че нямам снимки.И второ - обещавам другия път да има - не съм свикнал да си нося фотото,какво да правиш !?
Та значи бернахме се днес към обед с двама мои приятели към яз.Тракиец.Единия от тях - [b]Колето[/b] - е мухар и се надявам скоро да го убедя и той да се впусне във Форума.Така де - да разширим малко хасковската група тук...
Пристигнахме на устието на язовира и какво да видя-едни нахвърляли въдиците,други разхвърляли ракиите и мезетата - рай.
Нахлузих ботушите,приведох бойната готовност и тръгнах.
Реших да прекося реката,за да мина от другия край на язовира.Избрах си подходящо местенце и нагазих.Като стигнах,обаче,до средата ми се отвори едно така хубаво местенце - само да заметне човек.И заметнах - по течението на реката(в посока към язовира) на около 6-7 метра.И хоп - първи удар - кефле 20 - 22 см.Хвърлям втори път - резултата същия.Страхотно начало.Мухата беше бръмбарче с жълто коремче на кука № 14.Недобросъвестен колега,обаче,секна радоста ми - реши да прекоси реката точно пред шнура ми.
И тъй като преди два дни имах успех нагоре по реката,за разлика от опитите ми на язовира,решението беше взето - тръгнах нагоре.Ефектът беше - от всяко вирче кефче.Къде по-голямо,къде по-малко...Вирчетата по реката,обаче свършиха и реших да се върна да опитам на устието на самия язовир.
Тръгнах обратно надолу и си пийвах от водчицата,за която бях забравил,че съм взел.След около 15 - 20 мин. вече бях достигнал целта.На отсрещния бряг имаше няколко колеги на плувки и затова внимателно нагазих във водата.Заметках и имах няколко удара.
В ляво от мен,обаче,започваше един ред с дървета във водата,надвесили жадно клони.Това е мястото ! Замятам и следва удар - около 25 см. кефал.Виждам,обаче,по-нагоре - точно пред дърветата голямо движение.Тръгвам,но след няколко метра водата достига до ръба на ботушите ми,които иначе са от тези дето стигат почти до кръста.Замятам,но въпреки,че давам всичко от себе си,немога да достигна нужната дистанция.И взех решение - набълтах във водата до кръста,ботушите ми се напълниха,но хвърлих там,където исках.За съжаление,обаче,въпреки,че здраво се понамокрих на това място удар така и нямах.
След около десетина минути излязох на сушата,събух си ботушите,изсипах водата от тях,седнах,запалих си цигара,извадих си водчицата и реших,че това е края на днешния ми излет...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 29, 2006 8:50 am 

pacho написа:
И взех решение - набълтах във водата до кръста,ботушите ми се напълниха,но хвърлих там,където исках...
:D :D

Интересен репортаж Пачо, благодаря.. Тва ми напомня за един приятел.. срещам го преди една година на реката и гледам с нови ботуши и го питам дали е доволен а той вика - ми не знам имам ги от 1 седмица.. аз питам - добре де ми до сега не си ли газил?
- ми газех си и до сега
- е с какво бе?
- ми с обувки
А действието се развива февруари :shock: няколко дена след тва, на същата река, още с пристигането така се изшляпах в един дълбок бързей, че и шапката ми беше мокра.. беше 5-10 градуса под нулата.. след около 4-5 часа риболов бях почти сух :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 29, 2006 8:06 pm 
Forum Admin
Аватар

Здрасти, Ванка,

Благодаяр за споделените емоции!

Така както ми описваш местата, имам предчувствие, че до неколко дена там ки се групират стада беляци да фърлят хайвера.

Дебни положението и успех!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 18, 2006 8:16 pm 
Аватар

Здраве желаем на всички !
Значи днес бяхме пак на познатото място - устието на яз.Тракиец.
Пристигнахме някъде около 9,00 ч. Допих си кафето сред природата и се приведох в бойна готовност.
Нагазих в реката на едно от любимите ми места.Тоя път реших да започна с оса - Филиповка(много стойностна муха,бат' Стояне ).Още с първото подаване останах приятно изненадан - страхотен удар и кефал около 25 см. Викам си край - ще има разбиване.Но не би...
След около 30 - 40 мин. махане и няколко опита за удар,реших да сменя мястото.Слязох 40 - 50 м. надолу към язовира.И пак същата работа - с едно от първите хвърляния - пак невероятен удар - направо изтървах шнура.Доста едър кефал - между 35 - 40 см. Емоция голяма...
И след това пак само дребосък,който засега явно само тренира как ще лапа мухите като порасне.Една цигара и реших да се разходя нагоре по реката.Стигам до един бързей - а те скатани там.На около 4-5 м. изкаран шнур,приклекнал до едно храстче и със силно цопване на мухата в бързея - резултата беше - голем кеф.
Неусетно как мина времето покрай реката.Поглеждам часовника и гледам 16,15 ч. И си викам - хайде обратно.
Ако Миглена Ангелова беше до мен,щях да и кажа,че преживях поредния си успешен и стремителен ден днес.

Настроението ми,обаче,се развали точно накрая - като се върнах до устието на язовира.Там където пресичам водата,за да отида до колата,видях две доста едри каракуди,движещи се с корема нагоре и описващи много странни траектории.Викам си - мале,тая каракуда съвсем се е побъркала.А по - надолу колегата,с който бяхме заедно,видя няколко "обекта",въоръжени със сопи и веднага си обясних странното поведение на двете риби - просто са били ударени(интересен,или по-точно жесток начин на риболов).Най-лошото е,че това е само един от гнусните начини на хващане на риба по това време на устието на язовира.И това е всяка година. МНОГО ЖАЛКО ! ! !
Е , това е ...

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Апр 18, 2006 11:07 pm 
Аватар

Опа,от старание и вълнение се обърках...Неделя.Излет около китното село Хлябово-на познат водоем,където кефалите дават на жабче обилно-даже на 2 януари/по данни на брат Най и племенника Косьо/.Отидохме около обяд,времето с променлива облачност и слънчавост.По повърхността млоогу кръгове от играещи /хм де да знам дали са точно играещи/риби.Па се ухилихме с брата,па си рекохме:е те с`я ги утепахме!Да,ама не-помяткяхме,помяткахме и освен леки удари/неуспешни/ на дребосък-нищо!Па брат Най куту се ядоса, па куту грабна блеснарката и куту закачи едно жабе и хвана с голям зор два кефала.Пихме по едно,размислихме трезво и решихме,че кефалът вече си хвърля хайверя и затова не кълве.
Аз не изпуснах от ръце мухарката и тука,па там и изведнъж-удар и улов-около 20сантиметрово кефалче.Мухата беше бумбарче,изработено по идея на Краси.Брата се активира и също грабна мухарката.Сложи собственоръчно изработено комарче.И така пасейки-пасейки стигаме до едни плитчини-и там като се почна-просто погром над уклея.Вярно,много изтървани удари,но и много успешни-просто им загубихме бройката в един момент.Освен уклея брат ми хвана и 3кефалчета около 20см.Това страхотно,но нали аз,като по-напред с материала трябваше да показвам,да обяснявам,брата да ме зяпа в устата,да записва трескаво на гърба на риболовния билет и да мълви"Учителю,пийни си още една глътчица" :? Все пак това му е първи излет извън лабораторни условия!Майтапя се-аз бях много доволен,че той не остана разочарован от първия си излет.Всички риби бяха върнати на родителите им.Снимки не прилагам/с огромно съжаление/,но фотото остана в колата,а никой от нас не искаше да изостави тоз неземен душевен оргазъм.
Аз сега отивам да полегна,понеже съм малко болничък-дали от мъка,че кефалите не кълвяха,дали от радост,че уклея се побърка или просто,защото бях нагазил бос до колене във все още студената вода :lol: .

Последна промяна Д-р Най на Сря Апр 19, 2006 10:31 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 19, 2006 8:19 pm 
Forum Admin
Аватар

Д-р Най написа:
Това страхотно,но нали аз,като по-напред с материала трябваше да показвам,да обяснявам,брата да ме зяпа в устата,да записва трескаво на гърба на риболовния билет и да мълви"Учителю,пийни си още една глътчица" Все пак това му е първи излет извън лабораторни условия!Майтапя се-аз бях много доволен,че той не остана разочарован от първия си излет.Всички риби бяха върнати на родителите им.

Здрасти, бай Митяй,

Хубаво си го написал. От това, да хване начинаещия повече риба от учителя, по-хубаво за втория няма. А и това с пускане на рибата - браво!

Поздрави и благодаря, че сподели!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа