Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 08, 2009 1:43 pm 
Аватар

Идеята ни с един приятел е като застудее да се разхождаме дотам. Та въпросите са много: какви са условията там, има ли риба и каква е, удобно ли е за риболов, трябва ли да си вадим риболовен билет и от къде, или някои да ни препоръча място където да опънем палатка за една нощ? Какво знаете споделете.

Видях че в други теми се споменава Гърция ама нищо не ми стана ясно, особено за билета?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 08, 2009 3:14 pm 
Аватар

За Струма в гръцко не знам....Но аз като съм ходил там на гости и на риба,шурето разправя,че никой не проверявал.Мен за няколко риболова също никой не ме е проверявал.Говоря за южна Гърция - около Патра...
По-важното е да се спазват правилата.Например имало водоеми,предназначени за нужните на населени места.На тях е забранено.Естествено трябва някой да ти каже къде може и къде не...
Така беше там преди 2 години - тогава за последно съм бил там и съм риболовувал :D .... Сега не знам дали информацията ми е актуална.Отнякъде чух,че тази година била уж нулева :D - т.е. имало някаква цялостна забрана,но не мога да кажа със сигурност.

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 09, 2009 7:49 am 
Аватар

pacho написа:
Отнякъде чух,че тази година била уж нулева :D - т.е. имало някаква цялостна забрана,

:shock: :shock: :shock:
Както се казва в един филм: Лошо Седларов, лошо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 09, 2009 3:42 pm 
Аватар

Колега,това не е сигурно :D ....Но така чух.... :wink:

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: За излета
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 10, 2009 11:47 am 
Аватар

Здрасти Камба!Принципно има такси за риболов.Миналата година бях там по това време и лових риба но не се застоявах много и за проверки знам че неправят много.Гърците не се впускат много на затворени водоеми и реки.Не съм се интересувал пряко за това но за три ходения не са ме проверили.За морето въобще не се притеснявай.През ден бях там както при нас е-нямаш грижи. :wink: .Но иначе реката е чудна.Почти не видях рибари!За питейнете водоеми знам че е забранени.Принципни са и то доста.Ето и някоя снимка като влезиш през Кулата по Промахомас- Изображение Изображение Изображение Раката е покрай магистралата и има на места лесен достъп.И успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 4:22 am 
Аватар

Това лято реших да съчетая морето с риболов и направих почти 20-тина дневен тур из Гърция. Преди да тръгна да ловя риба, естествено разпитах как стоят нещата. Питах навсякъде където се сетих - и в тяхното Лименархио, и един Дасофилакас (горски), както и много рибари, професионални и любители)

Резултата е: Билет за риболов с въдици се иска единствено за риболов от лодка ! Издава се от т.н. Лименархио в окръжните градове. За нас най-близо е в Солун. Плаща се еднократно - 25 Евро, а за всяка следваща година се плаща само по 4 или 5 Евра (за заверката). За риболов от брега (както за море, така и за сладководни водоеми ) не се изисква билет.

Цялостна забрана и то май за цели две години има само за окръг Драма и тя е "издействана" от родните български рибари, които масово бракониерстват и оставят след себе си по 2 тона боклук. Където е стъпил български крак всичко е осрано... естествено. Понякога направо ме е срам, че съм българин :( Както казва един приятел: където минем - трева не никне, за дърво, ако се хванем съхне...

Риба по принцип има повече в крайморските райони, защото до към 100-тина км от морето гърците нито ловят, нито ядат сладководна риба ! Повечето гърци не искат дори да я пробват :D !

Съвет от мен: избягвайте Северна Гърция, особенно от Серес на ляво към Александруполис. В този район (понеже е най-близко) сме се представили "най-добре". Само като чуят за български рибари, косите на гърците настръхват и отношението като цяло е лошо. Не, че е проблем, но ни гледат някак на криво.

Доста трябва да сме се прочули, защото на моста на реката, до едно село - Дравискос, видях табела с разрешените срокове за риболовуване, както и с минималните размери за различните видове риби на която ПИШЕ И НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК :shock: :shock: :shock: Пропищяли са хората от нас !

За палатка не знам ! Аз пътувам с кемпер и в Гърция обикновено спирам на брега, на първа линия (и в хай сезона), за да си гледам плажа от прозореца:
Изображение

спирал съм по плажове, и в села, и в градове и НИКОГА, НИКЪДЕ не съм имал проблем (за разлика от България). В Гърция никога не са ми искали нито курортна такса (не знаят що е то, горките ), нито пари за паркинг, нито пък някой гръцки аналог на баба Пена е идвал да ми "къса" билетче за каквото и да било, нито пък общинска полиция ме е гонила - нищо ! Полицайте дори поздравяват учтиво :D

Аз през летния сезон съм виждал сума палатки опънати по разни пусти плажове... Не вярвам някой да ви направи проблем за палатка опъната в някоя гора, стига да не палите огън и да не "оакате" пейзажа.

Накратко: Ловете си спокойно в Гърция,
но пазете чистота и НИКОГА НЕ ПАЛЕТЕ ОГЪН ! Строго е забранено ! Глобата е много голяма, а с тях не се спори ! Разрешено е използването на метално барбекю с дървени въглища !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 15, 2009 7:20 am 
Аватар

Благодаря на Юлиан и Калоян за отговорите, много изчерпателни.
Колко до боклука няма място за притеснение, преди 3-4 години май заради нашта компания сложиха боклукчийска кофа на изхода на Бобошево, събирахме доста боклук около палатките (не че ни беше самоцел, а ни пречеше и си почиствахме мястото) и после като го закараме в града да го хвърлим се почваха скандали с бабичките че сме им пълнили кофите :)
А това за огъня доста ме стресна, добре че допълни че може метално барбекю (предполагам тези за еднократна употреба се броят).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа