Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Ное 20, 2009 2:38 pm 

Здравеите колеги муари.Много бих искал някои по на близоако е вазможно да направим излет и да погледам поне как някои лови на нимфа че аз колкото и да чета нищо не става.А идва судено и пак само ще си къпя мухите.Чакам снетарпение някои да ме ограмоти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 20, 2009 2:56 pm 
Аватар

В Хасково има здрава група мухари. Предполагам никой няма да ти откаже няколко урока. Успех.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 20, 2009 3:23 pm 

Ами само чакам и сам на линия,даже и мухарката ще си взема и мухие.само да му се занимава на някои.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Пет Ное 20, 2009 3:42 pm 
Аватар

Здрасти andrean !

Напомняш ми за мен самия преди две години, може би и по-малко.Също като теб и аз си нямах и бегла представа какво е това "риболов на нимфа".Но от мен да знаеш, че веднага след като се посветнеш за какво става въпрос ще се плеснеш по челото и ще си кажеш - ма това ли било ?
Монтажа е елементарен - вързваш на шнура около метър, метър и нещо корда, с диаметър 0.25 да кажем.Не е задължително да е конусовидна, защото няма да презентираш сухи мухи, просто няква корда.Нанизваш на същата тази корда един индикатор(почти като плувка за риболов на леко).Правиш един клуп след като си нанизал индикатора.Към клубчето вързваш да кажем 30-40см. повод от корда 0.18мм-0.20мм например.Вързваш една нимфичка най-отдолу и може да се каже, че си готов.Индикатора, който е на по-дебелата корда отгоре, трябва да фиксираш по някакъв начин да не се плъзга.Става идеално с единия край на една клечка за зъби ако ползваш индикаторите, които Акулата предлага например.Замяташ в бързея и дебнеш.Ако е бързичка водата утежняваш малко линията - 1 съчма оловце на 25-30 см от нимфата.И пак пробваш как минава линията по течението.Всяко спиране или потъване или каквато и да било странична реакция на идикатора следва да води до контролна засечка от теб - не можеш да знаеш кое е дъно и кое е риба, нали ?
Монтажа, които ти посочвам е примерен ! Всичко е много относително и е според условията - сила на течение, дълбочина, цвят на водата и т.н.

Дерзай ! С времето ще станеш почитател на този риболов, който винаги е алтернатива да хванеш риби, особено ако не се вдигат на суха муха ! Ще почнеш да познаваш потенциалните места, които биха държали риба и извозвайки нимфата умело, ще ги лъжеш.Има ли риба зад камъка да кажем, извозиш ли както трябва покрай него, ще я хванеш ! С удоволствие споделям тези неща, защото, когато аз задавах въпроси, нямаше кой да ми каже, какво, как и защо.А знам какво е да те гризе отвътре! Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа