Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 12:04 am 
Аватар

Най-вероятно лятото ще прекарам в Малта при роднини, обаче сред тях риболовци няма, камо ли мухари.Понеже за река на територията на Малта не съм чул, а ми се лови на муха, питането ми към Вас е има ли риби и места, удобни за това?Колегите, посещаващи Гърция може би имат някаква информация за Средиземно море и ще бъда благодарен на какъвто и да е жокер.В най-лошия случай бих се задоволил със спининг, но все пак се надявам да практикувам любимия си метод на риболов.В Мрежата не мога да намеря нищо с ключови думи Малта и мухарство... :-s

- Лий Улф - 1939 г.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 10:07 am 
Аватар

Бате, здрасти!! Първият сайт, който Гугулето показва за "Фишинг ин Малта" е те този:

http://www.fishingmalta.com/

Гледайки от снимките, то със сигурност албакора, дорадо-то и баракудата ще "вземат" на мухарско снаряжение.....друг е въпроса, че ще ти трябват т.нар. "бобеници", както казва най-добрия мухар в габровската селищна система.....Едва ли ще имаш такъв такъм, но вероятно на място би могъл да се открие под наем!! Поздрави и очакваме репортажи от Малта :wink: :wink: !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 10:35 am 

Камба, Малта е един гол остров, целия от жълтеникави камъни и скали. Там чешми трудно се намират (в хотелите се ползва пречистена морска вода), пък да не говорим за реки. Остава ти като опция морския риболов, който може да се практикува навсякъде и от бреговете, но не знам дали точно с мухарка ще стане. Все пак продължавай да търсиш информация, например, ако там се навърта зарган и случиш периода на миграцията му, с мухарката ще бъде много интересно. Сигурно има и други хищни риби, които можеш да пробваш на стример.
Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 4:56 pm 

Здрасти Камба :D ,
по средиземноморието мухарството не е развито, съдя по това че такъми за такъв риболов не се предлагат в риболовните магазини (крайбрежните, в Гърция никъде, този вид риболов никак не е популярен) имам в предвид Гърция и Италия! Но въпрeки това като се замисля къде ловим лаврак със спининг и с какъв тип воблери 8) никак не е изключено да се риболовства на стримир с мухарка, да има реални и задоволителни успехи :wink: !!
Извинявам се за спама, но ако проявяваш интерес бих споделил много, много скромният си опит върху риболова на хищници в Средиземно море и специално лаврак!
По принцип лятото, особено началото му не е сезона на хищниците!
Поздрави :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 6:14 pm 
Аватар

Раздела, в който пуснах темата е Оф-Топик, следователно не виждам проблем да обсъдим каквото можем и евентуално би ми било от полза. :lol: Лефер дали няма в тази част на Средиземно море?Това ми е любимата риба и като риболов и като вкусови качества, следвана от Балканката, та ако в определен сезон се завърти лефер знам как да му накъсам шортите. :D

- Лий Улф - 1939 г.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 6:25 pm 

ходи си за морски риби ,не се мъчи с мухарка там!Като се върнеш си ги скуби с мухарката пак!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 6:49 pm 
Аватар

Де бре, мореходци :D :D ...то за морските видове е идеята - ясно е, че на тоя пущиняк Камбата нема да открие некоя малтийска Панега :D :D :D!!
Реално погледнато всеки морски хищник би могъл да се "гони" с мухарски такъм, друг е въпроса дали "разходите" откъм жива сила и време са оправдани....Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 7:04 pm 
Forum Admin
Аватар

Bate Raiko написа:
Де бре, мореходци :D :D ...то за морските видове е идеята - ясно е, че на тоя пущиняк Камбата нема да открие некоя малтийска Панега :D :D :D!

Де, бре, тецоловецо 8) не се знае, тя Панега милата Златна от земята излиза, а преди това от къде влиза знае ли се? Може от Малта да идва :)

Здрасти, Камене,

Миналото лято прекарах няколко поредни уикенда в Гърция, през което време опитах да ловя морски риби с мухарка в морето. Оказа се трудна работа - всичко на всичко хванах три риби - едно малко лавраче, един морски костур и една риба, на която така и не й разбрах заглавието. Хванах ги на стримери в места с каменисто дъно.
Предполагам, че ако по времето когато ходиш, има големи хищници като лаврака и лефера, на близко разстояние от брега, може и да случиш на риби и да успееш да дръпнеш някоя от тях на муха, щом ги ловят на спининг, може да се пробваш и на муха.
Ако опиташ сутрин рано или вечер, по каменист бряг, може и да случиш, знам ли.
Мухарският риболов в Гърция, както казаха и колегите, е много непознат така, че поне от липса на внимание няма да се оплачеш. Няма да забравя как съм чакал до полунощ да се източат любопитните туристи от кейовете, които туко няма няма и застанат на групички зад гърба ми, да ме наблюдават и да ме одумват в какво съм се забъркал, без да подозират, че това ми ти въже за да лети напред, требе си да се тегли първо назад 8).
И още нещо много важно, което разбрах - далечната дистанция на замятане със шнур в морето е малко безмислено като понятие.

Поздрави и успех!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 11, 2010 7:48 am 
Аватар

Радо каза:

"И още нещо много важно, което разбрах - далечната дистанция на замятане със шнур в морето е малко безмислено като понятие."

Тъй, тъй....нали гледате по филмите - на практика застават с лодките "над" пасажа и почват подаванията...Камба, баце, всъщност ако смяташ да мухариш от брега заниманието наистина се усложнява неимоверно :-s :-s . Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 15, 2010 1:55 pm 
Аватар

Понеже съм бил за две седмици в Малта,мога да ти кажа,да нехраниш особенни надежди за какъвто и да е вид риболов. И на трите острова няма,грам сладка вода за пиене,камо ли река. Това са вулканични острови,няма пясъчна ивица,с изключение на два плажа по 300 метра,които се използват нон стоп за барбекю от тамошните аборигени,остналият бряг е вертикална скала,със минимум 4-5 метра дълбочина до брега.Риба ако търсиш,само на кейовете,евентуално,където се крие малката риба от дорадото,но там пък ФФФнимавай с параходите,да неодраскаш някой ;-) че под неколко милиончета няма,да не си заработваш боята от някой руснак 2-3 годинки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа