Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:10 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Апр 06, 2005 11:32 am 

Са и аз да ви кажа кви ги дробих. Понеже вкъщи върви ремонт, майстори се шматкат, фърчат прахоляци навсякъде, и аз къде, къде, взех мухарката и на Враждебна. Отдавна ми беше мерак да пробвам оня големия гьол, абе викам си - все ще излезе някое рибе, не мое така. И отивам начи, естествено с изпитаната тояга на Балцер 7-8 клас, за са мога да се измахвам по-навътре.
Гьолът е много интересен, там може да хванете кефал, хепатит, стомашно-чревни заболявания, респираторна инфекцийка да си дръпнете, абе въобще противогазът си е задължителен елемент. Освен това е добре да разполагате или с огнестрелно оръжие, или поне с някакъв по-як нож, щото в района се мотаят едни съмнителни циганоидни елементи, нямащи нищо общо с оксфордското възпитание на пишещите в този форум. Причината е, че точно до водоема се намира едно сметище, и такива миризми се носят оттам, такива ухания са...Обаче има и добри кефлета, както се убедих впоследствие.
Отивам значи снаряжен с последната пролетна колекция на "Д-р Мишо", дето я представях в последния брой на БГ-риболовеца, плюс няколко грозни прилепа от "Акулата енд партнерс". Промъквам се значи към гьола и кво да видя: стадо огромни кефалища плува немного далеч от брега. Бря, промъквам се, ама пущините ме забелязаха и веднага се натопиха надолу. Викам си обаче: след като са минали оттук, пак ще минат, въоръжих се с търпение, измахах се възможно най-навътре и зачаках. Мухата беше модел Кайзер Брънзел, модел д-р Мишо и моя изработка, дето Акулата некомпетентно ги окачестви като мухи с лоши имена.
И някъде след десетина минутки гледам, че тез пак се появиха, ама на 5-6 метра по-навътре от максималното ми измахване. Почвам значи така леееееееееекинко да мърдам мухата, ама съвсем леееееекинко, и не щеш ли, една риба само я гледам как тръгна величествено към Кайзер Брънзела, наближи го, отвори си устата, видя й се бялото, и каза бльоп, смуук, мляс, хрус....кееееееееф, само засичам и шнурът се изпъна яко. Баси борбената риба, на всичкото отгоре пред мен дълбочината сигурно беше поне три-четири метра, тва чудо заби надолу, ама и аз не се давам, то опъва, аз опъвам, и в краяна сметка след няколко минути кефалът беше при мен. Страхотен екземпляр, 41 санта, от дамски пол, с издут корем от хайвера. Откачих го внимателно и го пуснах обратно. Понеже от цялата тупурдия останалите риби бяха духнали, предприех разходка по водоема, за да видя къде пак има свърталища на таквиз кефали. Първото нещо, което видях на стотина метра по-нататък бяха едни два кефала, женски, ама на два крака, чернички такива, които оферираха : Батеее, пет лева за.... абе с една дума казаха, че който им метне, ще му изправят кукичката. Имаха ужасен вид, едни парцаливи такива, абе ужас...Черпих ги по една цигара, отклоних деликатно офертата за изправяне на куката и свистене на аванса, обясних че съм за риба, те ми пожелаха късмет (щот ги черпих цигари, не за друго), и продължих да търся кефали. На едно място пак имаше такова стадо, ама много навътре бяха, просто невъзможно да се заметне.
Та в крайна сметка след едночасово трамбоване и опитване тук и там, без резултат, се върнах на първоначалната позиция. Мамини сладки, пак бяха там. Тоз път се промъкнах като индианец от "Винету", заметнах и опаааа- една риба пристига. само да кажа, че тоз път бях сменил Кайзера, който се скъса в едни драки, с една от мухите на Акулата, една толкова неугледна, че чак не заслужава и име да й се дава. Ама лови пущината уе, това също лапна, пак се води люта битка и в крайна сметка извадих кефала. Беше по размери колкото първия, пак с такъв корем, и също беше пуснат веднага.
След това задуха един силен вятър, и сметището се развоня яко. Реших, че е време да прекратявам. Тръгнах да се прибирам по реката, и докато стигна до околовръснтното, хванах три кленчета, ама дреболяк. Рибата беше в разливите и плиткажите без течение.
Та тва от мен, ама не ви съветвам да ходите на Враждебна, или ако ходите - с противогаз.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 06, 2005 12:48 pm 
Аватар

Страхотен ърбан риболов е било туй, Станиле! Значи и в София има какво да се хване :lol: , я рибка, я нещо друго. Бе то за таквиз големи риби наблизо си заслужава човек да си недене противогаз(па и 2 кондома за всеки случай, че лош вятър духа) :lol:
Толкоз грозни ли бяха бабалюгите, не си ли заслужават описанието (не момите де) ?
Поздравленя за добрата слука!
:wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Сря Апр 06, 2005 1:37 pm 

Не бе човек, едната муха беше Кайзер Брънзел - бутиков модел от колекциите на Доки Мишоки, а другата - неква акулска модификация, от онези, дето въобще не се старае да им оформя коремите както си трябва, ами ги увъртял едно към гьотере с едни черни конци при секва липса на симетрия, а отстрани им турил да стърчат две пера, измъкнати от възглавницата на студентката от блок 44Б. Ама и на тях кълве де, практически изпитани са. Абе не мое да не си ги виждал, с едни жълти кореми ги прави такива, ужасяващи, ще възмутят който и да било мухар-естет.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 06, 2005 2:40 pm 
Аватар

Така като я описваш туй е известната зимна оса на Акулата(не че на това прилича)- с прибрани близо до тялото крилца, без хекъл , клиновидна и бая грозничка :lol: .
Доста удачен модел за пролет и капризни беляци- опитвал съм я.
А за тоя Брънзел (абе туй не значеше ли сплъстени косми в задната област :shock: ) нещо не се сещам сега, ма щом е докторско произведение- бива го!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 08, 2005 8:57 pm 
Аватар

Mnogo ме вдъхнови този разказ и ще се пробвам на село у двора на ТКЗС-то, има един гьол...:)

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа