Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:37 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: По струмски.
МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 5:38 pm 
Аватар

Здраве на всички и честито Ви откриване на сезона.
След трескава петъчна подготовка по събиране на багажа, в събота рано сабале с моята половина две приятелчета се отправихме към Кюстендил, където по уговорка ни очакваха с нетърпение. По пътя възникна лек спор относно мястото на риболов – аз настоявах за района на Шишковци, предполагайки че там лудницата ще е по-малка, а приятелчетата за Върджинвил / Невестино /, защото там сме си го знаели а и са тръгнали за мрена. Решението дойде от кюстендилското другарче, което звънна и каза че е под стария мост и е размятал цялото си имане по ливадата за да пази места. Та така се озовахме на Струма, на около 200-250 метра по течението, считано от стария върджинвилски мост. Поради това отпадна и евентуалната среща с Кристал и Соте, ама време има.
Реката ни посрещна по-пълноводна и хладна от обикновено.
Изображение
С половинката сглобихме тоягите и поехме в различни посоки, доколкото позволяваше ограничението, наложено от други колеги по брега. Като цяло, нашия риболов си беше упражнение по кастинг и превръзване на мухи, рядко прекъсвано от някое маломерно рибе.
Изображение
Стигнах почти под моста, където има плитък разлив и от предишни години си знам че се завъртат добри риби.
Изображение
Да, ама не. Накрая с много мъки, от една новообразувана локва дръпнах мерен клен, снимах го и го амнистирах.
Изображение
Върнах се при компанията,
Изображение
която скубеше добри мрени на разни модели безгръбначни и допивайки бирата, спореше дали да мине на мастика или не. В крайна сметка така и стана и докато се организираше група за магазина, минах надолу по течението откъдето прилъгах рекорда за деня.
Изображение
Следобеда продължи с бири и мастика, сетихме се че друго кюстендилско приятелче /не е рибар/ има рожден ден и го поздравихме вкупом. Има-няма час по-късно той се появи на реката с жена си и детето. В допълнение достави скара с всички консумативи и произволно избрана от него бутилка – пак мастика. Така постепенно излета премина в традиционно нашенско ОТКРИВАНЕ, умирисано на печени мръвки, долнопробен алкохол и юнашка пот. Кулминацията настъпи с пристигането на мухарско подкрепление - Светлин от Благоевград, който като стар винпромаджия достави тубе с познайте какво? Да, мастика. Явно и е сезона.
Изображение
За отбелязвана е, че през цялото време мрените се скъсваха да дърпат кордите и бяха с доста добър размер.
Изображение
Не липсваха и подобни грозни моменти с оборудването,
Изображение
както и материални загуби – чифт джапанки заминаха за Гърция – и придобивки – собственика на последните последователно извади от вира цял гардероб /ботуш, един брой, дамски; мъжки балтон и шарена някога унисекс блуза с къс ръкав/.
Някъде към пет отново нагазах встрани от мренаджиите и започнах да подавам към отсрещния бряг. След няколко минути забелязах как от моста по течението се спускат двама убавци и пребарват подмолите.Лекинко почна да ми кипва. Минаха покрай поне четирима други рибари и никой нищо не им каза. За да поправя тая несправедливост, като се изравниха с мене ги наградих с няколко пу..и майни и им пожелах скорошно удавяне. Единия се разскимтя, но за негов късмет не се опита да се прави на мъж, така бях побеснял, че да съм влязъл в новините и днес да ми гледат мярката за неотклонение. Излезнах и последователно набрах двата номера на ИАРА Кюстендил, по стара традиция никой не вдигна. Толкова за контролните органи. За отбелязване е, че тия нищо не хванаха а други подобни по реката нямаше.
Когато групата поприключи мастиката, се преброихме и поради липса на достатъчен брой трезви шофьори едното возило остана пред община Върджинвил, което предопредели неделната дестинация. Разбора продължи в Кюстендил на мач, салати, мрени и най-после водка.
В неделя отново бяхме на линия на мястото, реката беше поспаднала и определено по-бистра. В замяна, освен кленовете вече не кълвяха и мрените. Спретнахме лек плаж
Изображение
с нормирано от ЗДвП и НК количество бира и след изчерпването и, предвид че доста се смрачи откъм Кюстендил се разделихме кой откъде е и се прибрахме.
Та така за откриването, аз останах доволен. Снимките са с телефон и естествено, пак по стара традиция, ме няма на нито една.
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 6:19 pm 
Аватар

Ex Жоси , манИкените бате са за модната индустрия :) .
И аз като тебе избегвам да се появявам по снимки , че олигофренията е пълна . Хубав излет сте си направили а относно
бракотата и при нас се получи същото двама идиоти пребараха едно дашно местенце с ръце и цял ден там нищо не се показа.
Чак на другия ден излезнаха рибочетата ама като гледам същите
размери . Важното е че сте си изкарали добре 8) .
Поздрави от мен , па ще се видим все некой ден :D .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 5:56 am 
Аватар

Жозефин, здрасти баце!! Отново увлекателен репортаж си спретнал, спор няма :wink: :wink: !! Поздрави на цялата дружина!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 9:16 am 
Аватар

Здравей Josefin.Добре ти е било при теб :D :D :D :D .Искам да те поздравя за хубавият излети дано скоро се засечем и с теб.

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 9:32 am 
Аватар

Все някой ден ще се срещнем по реките :D
sote-full написа:
Ex Жоси , манИкените бате са за модната индустрия :)

Хич не е така, аз съм си манИкен Изображение ама обикновено снимам /верно с телефон, ама на цялата бойна готовност само фото ми липсва/ и затова ме няма. Са, ако съфорумката anri постне нейните снимки.... :D
Поздрави и риби за всички !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 3:57 pm 

Поздрави за хубавия излет . Наистина добре се е получило .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 16, 2010 2:14 pm 
Аватар

Хубава река е Струма и стават чудни излети, поздрави за излетчето, другия път за по-дълго :)
И аз бях на Струма понеделник и вторник и реката все още беше по-висока от нормалното и по-студена. Изкарах предимно на стола с бира в ръка тъй като рибата въобще не се вдигаше да яде от повърхността, пробвах и на мокра със същият успех, явно бяха по дъното ама нямам нимфи. Авера ловеше на бял червей и изкара един клен и една мренка около 25см, останалите 5-6 рибета бяха кленчета около 4-5см, как изобщо се закачаха не знам, по-важното че всички очакват следващият рибар които да ги хване и дано имат късмета да ги пусне :)

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 16, 2010 4:52 pm 

А така,набирайте скорост момчета!Поздравления за излета и хубавия разказ!!!!!! :D \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа