Здравейте момци!! Заглавието стана малко фъркато, ама няма как да ви осведомя по-точно къде се подвизаваха двама видни столични мухари днеска

!! За малко и тия празници да отминат неусетно в разчистване след поредните майстори в апаратмента на баща ми

и седене пред компа...
Вчера обаче се чуваме по жисеметата с бай ви Лъчо Минев и се разбираме да отскочим за два-три часа на езерото под новия терминал. Имах сигурна информация от колега, който редовно си ходи там на плувка, че кленовете от седмица-две са се разшетали, а това почти винаги означава успех в търсенето им на муха!! Имах и още една причина неистово да копнея за меткане, но за нея - след малко

...
Та появяваме се ние към ту 11.30 и езерото ни посреща с малко повишено ниво и обичайната си лека мътност на водата, която обаче прави ясно отличими едрите кефалюги:
Сега е време да ви кажа и за другата важна причина....В края на миналата седмица попълних колекцията си с една дълго желана пръчка от малко известната марка " Йист Бранч". Това е едно от култовите имена сред американските билдъри, според мнението им е първата фирма, която предлага на билдърите бланки от
реални първи и нула класове. За времето на съществуването им главен дизайнер на прътите и тейпърите на бланките е небеизвестния майстор на бамбуци Хал Бейкън. След закриването на фирмата / около 2000 - 2001г. / незначителна част от оборудването и мандрелите им са закупени от друга малка билдърска фирма - Джей Пи Росс. Прекрасна 9 футова въдица, 4 клас, със зелени на цвят бланки, шпигот втулка с особено, късо изпълнение, интересна дръжка, обожаваната от мен медиум към бавна акция..... Но, както се казва, стига приказки - ето снимки на тая красавица:
Лъчо също беше скрил в ръкава изненади

- в случая ставаше въпрос за макара на световно известния дизайнер Ари Харт - моделът Ремко / Ari T Hart Remco /, прекрасно пасваща на Харди Суверен-а!! Какво да ви кажа - знаете малко "пролетарското" ми отношение към цените на макарите

, но като пипнете макара, направена от тоя гении / казвам го без капка съмнение в тези силни думи /, разбирате защо хората плащат невероятни за нас суми, за да придобият нещо направено от тоя чиляк!!:
Знаейки репутацията на Лъчо като един от хората, които разбират от кастинг / за разлика от мене /, го помолих да похвърля с "Йист Бранч"-а и да даде мнението си за въдицата.....Човекът го направи повече от добре....още на второто хвърляне кастингът донесе онази тръпка, за която живее всеки от нас:
Пръчката се хареса на Лъчо и както се казва, на дневен ред бях аз....Грехота беше да не се отчета...и се отчетох

:
За по-хубаво сефтосфане на такъм не бях си и помислял - хубаво време, взимащи риби, приятна компания......но изненадите тепърва предстояха....В края на езерото, при помпата, видяхме две много хубави риби. Лъчо колегиално ми ги отстъпи и аз, превивайки доколкото мога авторитета си

/ виждате от снимките, че вече е много авторитетен

/, започнах да се приближавам към тях. Мястото е много шантаво - пясъчна коса, слизаща под лек наклон към водата и предлагаща отлична видимост за всеки обект, подхождащ към водата / особено с моите размери /. Меракът обаче прави чудеса

- сега като се замисля не знам как точно пропълзях до брега, а и едва ли ще мога да го направя отново....но го направих в точното време и в подходящия момент.....Разпънах шнура и подадох учудващо точно до главата на по-голямата риба. Същата се обърна авторитетно и смукна муата / коркова убавица разбира се / като генерален директор кИфтенцИ по татово време

!! Продължението го знаете - то се изпитва, трудно се описва.....Нека снимките говорят:
След тия емоции решихме малко да отдъхнем и да похвърляме на пружина, на дъно, белким удари някой по-голям клян:
Пусто да остане, не щя да удари

!!
В интерес на истината тоя гьол е особен - там пИчели тоя, който върви пръв / нещо като при пъстървата /. От тая гледна точка ми беше кофти, щото на първия му е доста лесно.....Лъчо е над тия неща, но се разбрахме де се разделим и да облавяме двата бряга, за да има всеки възможност да хване някой хайван. От страната на камъните излъгах още две дребни риби:
И както казват старите хора - много хубаво не е на хубаво...Имах вземане от страхотна риба - със сигурност над килограм, но бе слабо закачена - тръсна два пъти глава и се откачи....Рибата беше с някаква рана на гърба.....колегата дето си лови на плувка ми е разказвал, че има едни мухари, дето май обичат повечко да "мухарят" с въздушна пушка на езерото

......дано да не е такава рана де...но с тоя убавец тепърва ще се срещаме

!!!! Постепенно излезе усилващ се вятър, който "свали" рибите в дълбочина и повече взимания нямах. Не зная как беше при Лъчо, предполагам, че ще драсне два-три реда по темата...
Ами момчета, това е от бат,ви Райко...Имах неистова нужда точно от такъв излет - резултатен и в добра компания!!!! Специално благодаря на Лъчо за отзивчивостта му да го направим заедно!!!
Ааааа....и щях да забравя.....всички герои на днешния разказ се завърнаха живи и здрави по местообитанията си

!!!!
Поздрави на всички!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!