Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Летище София
МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2008 7:43 pm 
Аватар

Здравейте момци!! Заглавието стана малко фъркато, ама няма как да ви осведомя по-точно къде се подвизаваха двама видни столични мухари днеска 8) 8) 8) !! За малко и тия празници да отминат неусетно в разчистване след поредните майстори в апаратмента на баща ми :x :x :? :? и седене пред компа...
Вчера обаче се чуваме по жисеметата с бай ви Лъчо Минев и се разбираме да отскочим за два-три часа на езерото под новия терминал. Имах сигурна информация от колега, който редовно си ходи там на плувка, че кленовете от седмица-две са се разшетали, а това почти винаги означава успех в търсенето им на муха!! Имах и още една причина неистово да копнея за меткане, но за нея - след малко :wink: :wink: ...
Та появяваме се ние към ту 11.30 и езерото ни посреща с малко повишено ниво и обичайната си лека мътност на водата, която обаче прави ясно отличими едрите кефалюги:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Сега е време да ви кажа и за другата важна причина....В края на миналата седмица попълних колекцията си с една дълго желана пръчка от малко известната марка " Йист Бранч". Това е едно от култовите имена сред американските билдъри, според мнението им е първата фирма, която предлага на билдърите бланки от реални първи и нула класове. За времето на съществуването им главен дизайнер на прътите и тейпърите на бланките е небеизвестния майстор на бамбуци Хал Бейкън. След закриването на фирмата / около 2000 - 2001г. / незначителна част от оборудването и мандрелите им са закупени от друга малка билдърска фирма - Джей Пи Росс. Прекрасна 9 футова въдица, 4 клас, със зелени на цвят бланки, шпигот втулка с особено, късо изпълнение, интересна дръжка, обожаваната от мен медиум към бавна акция..... Но, както се казва, стига приказки - ето снимки на тая красавица:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Лъчо също беше скрил в ръкава изненади :lol: - в случая ставаше въпрос за макара на световно известния дизайнер Ари Харт - моделът Ремко / Ari T Hart Remco /, прекрасно пасваща на Харди Суверен-а!! Какво да ви кажа - знаете малко "пролетарското" ми отношение към цените на макарите :lol: :lol: , но като пипнете макара, направена от тоя гении / казвам го без капка съмнение в тези силни думи /, разбирате защо хората плащат невероятни за нас суми, за да придобият нещо направено от тоя чиляк!!:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Знаейки репутацията на Лъчо като един от хората, които разбират от кастинг / за разлика от мене /, го помолих да похвърля с "Йист Бранч"-а и да даде мнението си за въдицата.....Човекът го направи повече от добре....още на второто хвърляне кастингът донесе онази тръпка, за която живее всеки от нас:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Пръчката се хареса на Лъчо и както се казва, на дневен ред бях аз....Грехота беше да не се отчета...и се отчетох :wink: :wink: :wink: :

Изображение

Изображение

Изображение

За по-хубаво сефтосфане на такъм не бях си и помислял - хубаво време, взимащи риби, приятна компания......но изненадите тепърва предстояха....В края на езерото, при помпата, видяхме две много хубави риби. Лъчо колегиално ми ги отстъпи и аз, превивайки доколкото мога авторитета си :oops: :oops: / виждате от снимките, че вече е много авторитетен :oops: /, започнах да се приближавам към тях. Мястото е много шантаво - пясъчна коса, слизаща под лек наклон към водата и предлагаща отлична видимост за всеки обект, подхождащ към водата / особено с моите размери /. Меракът обаче прави чудеса :lol: :lol: :lol: - сега като се замисля не знам как точно пропълзях до брега, а и едва ли ще мога да го направя отново....но го направих в точното време и в подходящия момент.....Разпънах шнура и подадох учудващо точно до главата на по-голямата риба. Същата се обърна авторитетно и смукна муата / коркова убавица разбира се / като генерален директор кИфтенцИ по татово време :lol: :lol: :lol: !! Продължението го знаете - то се изпитва, трудно се описва.....Нека снимките говорят:

Изображение

Изображение

Изображение

След тия емоции решихме малко да отдъхнем и да похвърляме на пружина, на дъно, белким удари някой по-голям клян:

Изображение

Пусто да остане, не щя да удари :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!
В интерес на истината тоя гьол е особен - там пИчели тоя, който върви пръв / нещо като при пъстървата /. От тая гледна точка ми беше кофти, щото на първия му е доста лесно.....Лъчо е над тия неща, но се разбрахме де се разделим и да облавяме двата бряга, за да има всеки възможност да хване някой хайван. От страната на камъните излъгах още две дребни риби:

Изображение

Изображение

И както казват старите хора - много хубаво не е на хубаво...Имах вземане от страхотна риба - със сигурност над килограм, но бе слабо закачена - тръсна два пъти глава и се откачи....Рибата беше с някаква рана на гърба.....колегата дето си лови на плувка ми е разказвал, че има едни мухари, дето май обичат повечко да "мухарят" с въздушна пушка на езерото :-s :-s ......дано да не е такава рана де...но с тоя убавец тепърва ще се срещаме 8) 8) !!!! Постепенно излезе усилващ се вятър, който "свали" рибите в дълбочина и повече взимания нямах. Не зная как беше при Лъчо, предполагам, че ще драсне два-три реда по темата...
Ами момчета, това е от бат,ви Райко...Имах неистова нужда точно от такъв излет - резултатен и в добра компания!!!! Специално благодаря на Лъчо за отзивчивостта му да го направим заедно!!!
Ааааа....и щях да забравя.....всички герои на днешния разказ се завърнаха живи и здрави по местообитанията си :lol: :lol: :lol: !!!!
Поздрави на всички!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2008 8:14 pm 

Ами какво по-хубаво е можело да ви се случи!
Браво за репортажа и чудесните снимки,засърбяхаме ръцете!Утрешния ми излет пропадна и съм бесен(но ще празнувам 31-та 8) )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2008 9:57 pm 
Аватар

Браво бате Райко.Зарадвах се от чудния ви излет.Поздрави от В.Търново.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2008 7:46 am 
Аватар

Поздравления за репортажа,Райко!Уникално място,уникално оборудване, тактики и чудесни снимки!
Живи и здрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2008 8:17 am 
Forum Admin
Аватар

Здрасти, Бат Райко,

Поздрави за авторитетните снимки!

"Яааааа, войводоооо, таяяя, твойта нова прачка, като естествено продължение на мустака брееееей, ей, хайдутин нъеден" , хехееее.
Много ми хареса и оная снимка с шаранджийксия комплект!

Поздрави,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2008 11:07 am 
Аватар

Здрасти наборе,поздрави за всичко което ти се е случило,нова хубавица,хубави рибоци и най-вече изживяването. :lol: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2008 12:11 pm 

Браво наборе, добра фотография, хубави риби и тертеплийски такъми, па и време чудо ви се е улучило на риболова!
Приятелски Поздрави Делчо :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2008 7:39 pm 
Аватар

Браво за хубавия излет, Бат Райко! Радвам се, че и рибките не са останали безучастни.
Честити нови красоти, само малко ми се сви сърцето, като видях онова кадро, на което си я захапал стръвно... :D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 02, 2008 1:34 pm 
Аватар

Честити мухарка и елек на двамата приятели!!! :D
Отвсякъде си личи колко сте щастливи.Лъчо е по-умерен,но ти братко даваш и на него. \:D/ Какво друго може да накара един 40 годишен сериозен мъж да позира захапал любимото си оръжие !?! :D :D :D
Супер се кефя като ви гледам!
Поздрави и дано скоро се видим!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2008 6:10 pm 
Аватар

Бреееее, голям кеф! :D
За пети път препрочитам темата и всеки път мед ми капе на сърцето и все по-сладка ми става :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа