Здравейте пичове муари!!!! Ходя си аз с провесен нос из къщи в неделята и в един момент решавам, че така не може да продължава и ще се ходи за риба, та ако ще кръвното да отиде на майната си!!! Уреждам си по телефона три свободни дни и на следващия ден вдигам семейството рано-рано, зареждам се със захранки и червеи / защото ми омръзна да ми натякват кога ще донеса риба, та кога ще донеса риба

/ и отпрашвам към язовир Искър на едно бунгало около километър преди Щъркелово гнездо / непосредствено след новопръкналата се конна база

Камелот /. Решил съм да отделя време на фидер риболова, който още ми лежи на сърцето и за десерт да изпробвам новата си придобивка - Сейдж Куаят Тейпър ВФ 3 Ф, който взех специално за Файв Ривърса.
Няма да ви разказвам, а и тук не е мястото, за това колко трагично се отрази пребиваването ми на искърските платики, макар че със съжаление трябва да отбележа, че рибата е издребняла доста в сравнение преди около 3 - 4 години. Синът почва да ми лази по нервичките от самото начало

, като започва да вади прилични кефали от долното място:
Най-интересното в цялата ситуация е, че ври от дребни до средни / 30-35 см./ и няколко капитални - над 40 см. риби в най-големите клечоци, сред които е на 99.9% невъзможно да бъде подадена мухата без да стане закачка. За да не съм голословен вижте сами местенцето - на практика това е крайчето на залива, дупка от около три-четири квадратни метра, в която се разхождаха такова количество кефали, каквото съм виждам само на един разлив на Тунджа под яз. Копринка!!! Наред с тях и през трите дена като се появявах около дупчицата, от нея се "изстрелваха" навътре и три шарана около и над десетина килограма, които по обяд мързеливо се препичаха на педя под повърхността на водата!!!!!:
Изтрайвам стоически двата дни и след като правя умопомрачамащо количество платика, захвърлям с погнуса

фидерите и стягам оръжието за масово поразяване. Него съм ви го представял - Файв Ривърс бланки на Дан Крафт - 8 фута, 3 клас, което дотолкова ме впечатли, че вече не дебна за нищо друго в Ибей, освен за подобни къстъм красоти, дори и от не толкова известни марки!!! Сега обаче, ако си спомняте преди време ви бях написал, че единственото, което поне на нашия пазар е в състояние да балансира толкова лека пръчка е ето тази макаричка:
Не се заблуждавайте от надписа 5/6 клас, макарето е изключително леко и грамотно направено!!!
И така, на 26.07. , в 6.00 бат,ви Райко с горда стъпка се появява на бреговата ивица!!! Следват опознавателни меткания, от които оставам с изключително приятно впечатление от шнура и особено при късите - 3-5 метра подавания / всички знаете колко тегави са тези хвърляния - обикновено шнура е недостатъчен да "натовари" пръчката и пада "безпомощно" във водата!!! При Сейджа обаче този проблем го няма!!! Сядам на камъняците и нали съм си естет

правя две снимки точно преди изгрева:
Малко лирично отклонение - от доста години се шматкам по гьоловете

, но точно този момент - минути преди изгрева, когато още омарата се вие над водата, винаги ме е изпълвал с възторг и благоговение!!!! Мамка му и прасе, има нещо загадъчно в тези двайсетина минути и очакваш едва ли не нещо ала Лох Нес

!! Ето ви и още две снимчици, точно когато голямата печка

се показва над ихтиманските баири:
Лекичко се отправям към клечоците и започвам да си подавам любимата коркова муха. След три-четири подавания се закача долния убавец:
http://gallery.akulata.com/albums/bateraiko/ace.avi
След още няколко и този:
http://gallery.akulata.com/albums/bateraiko/acd.avi
Както и този:
http://gallery.akulata.com/albums/bateraiko/acc.avi
Ето още един мъник:
http://gallery.akulata.com/albums/bateraiko/acb.avi
Ето накрая и бат,ви Райко в действие, заснет от портрета, на когото категорично му бе забранено в последния ден да лови на муха и бе изпроводен след снимката да си върти блесната

:
Те това е от бате Райко. Изкарах три прекрасни дни на язовира, през които не правих нищо друго, освен да ловя до откат!!! Само дето откат няма в тая краста - утре да ми кажат и пак излитам. Поздрави на другарите муари!!!!!!!!!!!!!!!