Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Юли 27, 2006 2:50 pm 
Аватар

Здравейте пичове муари!!!! Ходя си аз с провесен нос из къщи в неделята и в един момент решавам, че така не може да продължава и ще се ходи за риба, та ако ще кръвното да отиде на майната си!!! Уреждам си по телефона три свободни дни и на следващия ден вдигам семейството рано-рано, зареждам се със захранки и червеи / защото ми омръзна да ми натякват кога ще донеса риба, та кога ще донеса риба :lol: / и отпрашвам към язовир Искър на едно бунгало около километър преди Щъркелово гнездо / непосредствено след новопръкналата се конна база :?: Камелот /. Решил съм да отделя време на фидер риболова, който още ми лежи на сърцето и за десерт да изпробвам новата си придобивка - Сейдж Куаят Тейпър ВФ 3 Ф, който взех специално за Файв Ривърса.
Няма да ви разказвам, а и тук не е мястото, за това колко трагично се отрази пребиваването ми на искърските платики, макар че със съжаление трябва да отбележа, че рибата е издребняла доста в сравнение преди около 3 - 4 години. Синът почва да ми лази по нервичките от самото начало :lol: , като започва да вади прилични кефали от долното място:

Изображение

Изображение

Най-интересното в цялата ситуация е, че ври от дребни до средни / 30-35 см./ и няколко капитални - над 40 см. риби в най-големите клечоци, сред които е на 99.9% невъзможно да бъде подадена мухата без да стане закачка. За да не съм голословен вижте сами местенцето - на практика това е крайчето на залива, дупка от около три-четири квадратни метра, в която се разхождаха такова количество кефали, каквото съм виждам само на един разлив на Тунджа под яз. Копринка!!! Наред с тях и през трите дена като се появявах около дупчицата, от нея се "изстрелваха" навътре и три шарана около и над десетина килограма, които по обяд мързеливо се препичаха на педя под повърхността на водата!!!!!:

Изображение

Изображение

Изтрайвам стоически двата дни и след като правя умопомрачамащо количество платика, захвърлям с погнуса :lol: фидерите и стягам оръжието за масово поразяване. Него съм ви го представял - Файв Ривърс бланки на Дан Крафт - 8 фута, 3 клас, което дотолкова ме впечатли, че вече не дебна за нищо друго в Ибей, освен за подобни къстъм красоти, дори и от не толкова известни марки!!! Сега обаче, ако си спомняте преди време ви бях написал, че единственото, което поне на нашия пазар е в състояние да балансира толкова лека пръчка е ето тази макаричка:

Изображение

Изображение

Изображение

Не се заблуждавайте от надписа 5/6 клас, макарето е изключително леко и грамотно направено!!!
И така, на 26.07. , в 6.00 бат,ви Райко с горда стъпка се появява на бреговата ивица!!! Следват опознавателни меткания, от които оставам с изключително приятно впечатление от шнура и особено при късите - 3-5 метра подавания / всички знаете колко тегави са тези хвърляния - обикновено шнура е недостатъчен да "натовари" пръчката и пада "безпомощно" във водата!!! При Сейджа обаче този проблем го няма!!! Сядам на камъняците и нали съм си естет :lol: правя две снимки точно преди изгрева:

Изображение

Изображение

Малко лирично отклонение - от доста години се шматкам по гьоловете :lol: , но точно този момент - минути преди изгрева, когато още омарата се вие над водата, винаги ме е изпълвал с възторг и благоговение!!!! Мамка му и прасе, има нещо загадъчно в тези двайсетина минути и очакваш едва ли не нещо ала Лох Нес :lol: !! Ето ви и още две снимчици, точно когато голямата печка :wink: се показва над ихтиманските баири:

Изображение

Изображение

Лекичко се отправям към клечоците и започвам да си подавам любимата коркова муха. След три-четири подавания се закача долния убавец:

http://gallery.akulata.com/albums/bateraiko/ace.avi

След още няколко и този:

http://gallery.akulata.com/albums/bateraiko/acd.avi

Както и този:

http://gallery.akulata.com/albums/bateraiko/acc.avi

Ето още един мъник:

http://gallery.akulata.com/albums/bateraiko/acb.avi

Ето накрая и бат,ви Райко в действие, заснет от портрета, на когото категорично му бе забранено в последния ден да лови на муха и бе изпроводен след снимката да си върти блесната :lol: :lol: :

Изображение

Те това е от бате Райко. Изкарах три прекрасни дни на язовира, през които не правих нищо друго, освен да ловя до откат!!! Само дето откат няма в тая краста - утре да ми кажат и пак излитам. Поздрави на другарите муари!!!!!!!!!!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 27, 2006 5:26 pm 
Аватар

Братинко,поздравления за синковеца(направи го мухар). <ok

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2006 6:17 am 
Аватар

ЕЙ,бате Райко предаде ти ТЕЦ-о и се отдаде на блудства с искърскио кефал :lol:.Сигурно е страхотен кеф с 3# да закачиш половинка риба.Пожелавам ти по-често да ти се случва,където и да е!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 28, 2006 9:32 am 
Аватар

Бат Райко поздравления за Убавия риболов :) , ако не е тайна тези бунгала кадето си бил какъв им е статута , как се плаща и свободни ли са за наемане или са ведомсвени ??? Това залива на острия завой ли е ???

Поздрави Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа