Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 11:01 am 
Аватар

Изтрито заради нарушение на т. 13 от правилника за писане!

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 6:07 pm 
Аватар

ХА-ХА-ХА! Чао!

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 6:52 pm 
Аватар

Браво, ашколсун, аферим - поредната хубава тема да замине в небитието - и ако не е жалко би било смешно, но вече не е.
Днес в прекрасния анализ за новите десетфутови бланки втори клас, който бе направил Ицето габровски, в увода изрично бе упоменал, че не иска да се приема като реклама написаното. Човека си беше отделил от времето да напише много верни неща, които да са единствено от полза на последващи ползватели. Сега тъкмо наснимах подготовката за билдване на моите, и щях да обсъдя някои интересни моменти, щото има варианти около ориентирането на шева заради бекбона, схемата на водачите и тн., и гледам сега червения цвят на поредното насилие над волята на форумен участник.

Срамота..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 7:55 pm 
Аватар

Постовете в темата и без друго са редки, при все, че темата е интересна и занимателна за много от колегите.
Когато колега реши да сподели инфомация или да инициира обсъждане, то той трябва да бъде поощрен, а не санкциониран. Тъй като каквото и да е обсъждане е по-полезно за читателите на форума от спазването на точка 13 да речем.... Чието широко тълкование, в случая е в ущърб на четящего брата.... а и за собственика на форума.... поради натрупаното напрежение...
Общностите (каквато се явява и форумът), си имат собствени механизми за самодисциплиниране... и ако общността прецени, че някой съфорумец е прекалил с рекламните послания, то тя непременно ще откликне подобаващо.... А човекът, бидейки социално животно, волю неволю ще се съобрази със социума към който иска да принадлежи...
В този ред на мисли смятам, че точка 13 или поне начините на тълкуването й, трябва да се ревизират....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 8:25 pm 
Аватар

Мунчакис....наздраве май френд!! Върви си бос по асфалта и си свиркай....
П.С.: Радо, както написа Джованито, си трябва малко по-широко тълкуване на т.13. В противен случай всеки пост, в който се цитира производителя на определен продукт може да се счете за нарушение на точката :-s :-s. Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 9:30 pm 

Няма по верен начин, да накараш някой ДА НЕ СИ купи нещо, като го изтъкваш усилено по форумите.Ние отдавна сме претръпнали към всякакви постановки.Същевременно, да се похвалиш, или да направиш анализ на нещо, с което ловиш, е част от удоволствието..
Надявам се, Ицето да "изкара добри пари" като "дистрибутор", или "платено лице на БФЦ". Щеше да бъде смешно, ако не беше жалко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 9:37 pm 
Аватар

Все пак темата се казва ,,впечатления от... ,, , а не ,, купувайте... ,, и за какво е форума , ако не е за споделяне на впечатления???? :-k .
А темата ме интересува , тъй като и аз съм до разпределянето на водачите ....
Надявам се да го обсъдим наживо в събота :wink: =;
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 10:30 pm 
Аватар

Стефане привет, по ред причини съм възпрепятстван да дойда на събирането организирано от русенци на Янтра, та да драсна два три реда тук по въпросите които явно ни вълнуват всички. Ако и да ги трият, то форуми да искаш днес :D
Вчера цял ден правих проби с ориентирането на шевовете на въпросните бланки,като моите са 3 клас. Стремежа ми беше да елиминирам до минимум "правото" парче при сгъване в зоната на сглобката между първата и втората секция основно, както и да постигна максимално плавна крива на огъване. Отделно исках и 10-15 градуса изместване в ляво на работната ос на бекбона защото при мятане винаги завъртам леко въдицата по оста надясно. След доста опити с ориентирането на горните три секции накрая почти се получи при едно единствено разположение на снадките. Веднага налепих маркерните малки лепенки, начертах на компа схемата с разпределението на еднокраките хопкинс водачи. Използвах малък и нискостоящ качествен Т фуджи стрипер , също изместен малко по-напред. Общия брой на водачите при мен ще бъде с един два по-малко от масовите схеми за десетфутови пръчки нисък клас, а имено тип топ, десет еднокраки водача и стрипер.
Целта ми е да се получи максимално балансирана, но и същевременно олекотена в предната част пръчка. Взех си умишлено малко по-тежък никел силвър макародържач, щото да ползвам макарите си , които основно да къде 120-140 грамови.
Днес по обяд всичко отнесох да се прави, като в приятен разговор с билдъра обясних всичките си изисквания, и мисля че ще се получи. Единствено помолих да не залепва дръжката защото другата седмица ще пристигнат уиндчековете. Също няма да се лепи на този етап капачката на риълсита отдолу, че ако се наложи да мога да добавя малко тежест отвътре за постигане на баланс при замятане който би ми паснал с наличните ми макари.
Та така, утре следобед излитам от тук, но когато се върна след няколко дена, и ако искаш, всички схеми които съм правил, както и опиксанието за моя проект, мога да ти ги пратя на мейла.

Поздрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 10:52 pm 
Аватар

Поради другото неудобство на форума, да има възможгност за корекция на постовете поне час след написването им , пиша отново, защото по-горе забравих да добавя снимките.

Изображение

Изображение

Изображение
-----------
Макародържача и корка са от един мухарски магазин на цар Борис III'ти, нагоре след пресичането на околовръстното, при втория сфетофар в ляво. Водачите са пък от друг, от където са и бланките :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 11:09 pm 
Аватар

Смях се с глас като...абе добре че има гуугъл мапс че да хванем къде е магазина.Мише разбирам,че това е работна въдица и е правилно да не се влага скъп хардуер.Проекта е чуден/Аз вече строших едни бланки.Който пита ще му кажа колко са здрави,но нека първо да видя как ще ме подкупят вносителите,че да знам какво да отговарям..... \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 13, 2012 11:38 pm 
Аватар

Бранко, при мен аритметиката чукна 280 левчета барабар с хонорара на билдъра, и мисля да ми върши работа. Може да се икономисат петдесетина кинта от макародържача и дръжката, отделно и вързването, но за кой ича условия и може да си ги направи.
А и аз ловя дребни рибки, също ориентирайки се с гугъл мапс и верният му приятел гармин, няма страшно :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юни 14, 2012 6:48 am 
Forum Admin
Аватар

Привет, колеги,

В темата, която изрично отворих в "За форума", се опитах ясно да обясня кое и защо съм направил, може да прочетете тук:

http://forum.akulata.com/viewtopic.php?f=1&t=7377&p=62575#p62575

Ако иамате някакви други забележки, може да ги поставите за коментар.

На всеки, на който не му е приятно да пише в този форум по една или друга причина, може да използва правото си да не пиши!

Благодаря за вниманието!

Поздрави,

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юни 14, 2012 7:58 am 
Аватар

Не дотам далновидно е подобно изказване, ако се вземе предвид факта, че АЗ-ът при повечето колеги е особено развит - което си има своите обяснения. Да тръгнем от там, че форум се прави с хора и такова арогантно поведение срещу общността би могло да има негативно влияние върху нея..... или остатъците от нея...

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юни 14, 2012 9:38 am 
Аватар

Джовани, правотата ти е неоспорима, но няма кой да те чуе.
От доста време се въздържам да пиша именно поради това отношение на админа, за съжаление когото познавам от доста години. Какво да се прави, развитие на грешките или грешка на развитието... въпрос на нравственост интелект.
Но стига толкоз, секи си знае него си и да се оправя както може..
--------------
В темата единствено продължих да пиша заради въпроса на Стефан от Казанлък, който без лично да познавам, ме радва с мерака и сръчността си. От тук нататък, ако Стефан има желание, кореспонденцията с него ще водя извън този форум.

Поздрави за теб, и да снимаш на Янтра.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Юни 14, 2012 9:56 am 
Аватар

Аз имам един по-простичък въпрос. Защо не изтри пасажите които не отговарят на това:
Цитат:
"Всякаква информация, която е свързана с търговеца предлагащ този продукт, вид услуга, контактна информация и т.н рекламираща търговеца, която бива публикувана от потребителите на форума в даден пост моментално ще доведе до изтриването на съответния пост, с която ще се загуби и част от информацията за продукта."

ами изтри целия пост? Първо имаше доста ценна информация, а и човека се беше потрудил доста, за да ни даде наистина полезна и изчерпателна информация. Второ 100 човека сега ще коментират нещо не съществуващо, което вече изглежда смешно и странно.
Ако искаш да не се чете производител или фирма или вносител просто ги изтрий само тях от поста или ги замени с ***** много по-лесно е и темата си остава.

Означава ли това че ако напиша: "Днес си купих SAGE от български търговец и много ми харесва", цялата ми тема ще бъде изтрита, защото вносителите и търговците на SAGE в БГ не са безброй ? Или днес си купих magic tool на Marc Petitjean. Или заради Марк няма да ми изтриете поста защото никой не го предлага тук и това май е разковничето. За продукт който няма директен вносител в България няма проблем да се обсъжда май.

Както и да е, странно е с тази цензура.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа