Стефане привет, по ред причини съм възпрепятстван да дойда на събирането организирано от русенци на Янтра, та да драсна два три реда тук по въпросите които явно ни вълнуват всички. Ако и да ги трият, то форуми да искаш днес
Вчера цял ден правих проби с ориентирането на шевовете на въпросните бланки,като моите са 3 клас. Стремежа ми беше да елиминирам до минимум "правото" парче при сгъване в зоната на сглобката между първата и втората секция основно, както и да постигна максимално плавна крива на огъване. Отделно исках и 10-15 градуса изместване в ляво на работната ос на бекбона защото при мятане винаги завъртам леко въдицата по оста надясно. След доста опити с ориентирането на горните три секции накрая почти се получи при едно единствено разположение на снадките. Веднага налепих маркерните малки лепенки, начертах на компа схемата с разпределението на еднокраките хопкинс водачи. Използвах малък и нискостоящ качествен Т фуджи стрипер , също изместен малко по-напред. Общия брой на водачите при мен ще бъде с един два по-малко от масовите схеми за десетфутови пръчки нисък клас, а имено тип топ, десет еднокраки водача и стрипер.
Целта ми е да се получи максимално балансирана, но и същевременно олекотена в предната част пръчка. Взех си умишлено малко по-тежък никел силвър макародържач, щото да ползвам макарите си , които основно да къде 120-140 грамови.
Днес по обяд всичко отнесох да се прави, като в приятен разговор с билдъра обясних всичките си изисквания, и мисля че ще се получи. Единствено помолих да не залепва дръжката защото другата седмица ще пристигнат уиндчековете. Също няма да се лепи на този етап капачката на риълсита отдолу, че ако се наложи да мога да добавя малко тежест отвътре за постигане на баланс при замятане който би ми паснал с наличните ми макари.
Та така, утре следобед излитам от тук, но когато се върна след няколко дена, и ако искаш, всички схеми които съм правил, както и опиксанието за моя проект, мога да ти ги пратя на мейла.
Поздрав!