Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Дек 09, 2005 5:16 pm 
Аватар

Здравейте пичове муари!!! Крачейки днеска лекинко по центъра, крачетата кривнаха в позната посока и след малко се оборудвах с тази джаджа:

Изображение

Изображение

Материалът за изработка е много интересен, не е твърд, а е относително мек, като някакъв вид гума. Та въпросът ми е - дайте акъл как да го прикрепя към шнура, при положение, че всичките ми шнурове са комплектовани с плетените накрайници. Ясно е, че на пръв отскок е варианта клуп в клуп, но според мен в случая би стояло много грубо, да не кажа почти невъзможно като вземем предвид, че колкото и да е мек материала, то при двойното прехвърляне би му дошло в повече?? Досега си правех лидери от влакно и то съвсем "ахмашки" - метър 0.35, метър 0.25 и около 70 см. 0.14, и работят не лошо, ама реших да пробвам и от тези хубости. Предварително благодаря за вариантите, които ще предложите!!! Между другото сега е 17.15 вечерта, стискам палци да се задържи дотолкова лошо времето :wink: , и утре ще се опитам да си подобря "рекорда" за късно кълване :wink:. В понеделник ще ви докладвам. Поздрави на всички!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 09, 2005 6:43 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Съб Юни 23, 2007 6:32 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 8:33 am 
Аватар

Аз също ползвам подобен лидер,и реших проблема с закрепването по следния начин- на края на шнура се прави малко клупче,като двата края сестягат с парче влакно/все едно връзваш кукичка/.Отгоре се капва капка моментно лепило и работата е готова.И така само сменяш лидерите/клуп към клуп/.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 10:51 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Съб Юни 23, 2007 6:33 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 11:00 am 
Аватар

Велико -първата идея е страхотна. поздрави Док!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 1:13 pm 
Forum Admin
Аватар

Здравете, мушмороците,

Бат Райко, манекенино, ехехеее, за свързането на лидер към шнур, аз позлвам нормален възел с тръбичка или ухото на игла, за да го вържа. Вариантът, дето Док е предложил, (здраво Док) съм го пробвал и аз, но ако не се пробожда сърцевината на шнура, ми се чини, че е по-добре, хем не се наранява много връхчето хем нема да пие водица, като пресъхнала слоница.

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 10:02 am 

Здравейте колеги,

Този лидер Райко, не става да го вържеш с никъв възел/развръзват се -- материала на лидера е много хлъзгав и мек/. Ше се наложи с клуп в клуп - сори. На АИР-ФЛО полилидерите са със същия проблем/то май са същите/. Освен това в дебелата част на лидера във вътрешността има най-обикновен монофил/нещо 0.20мм./-ако отрежеш клупа ще го видиш
Иначе лидера с супер, изпъва много добре - като за парите си.

Наслука

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 1:18 pm 
Аватар

Здравейте пичове муари!!! На първо място искам да благодаря най-сърдечно на всички, които споделиха опита си в свързването на тия пущини към шнура :wink: . Определено ще ми бъдат полезни, даже си ги разпечатах на принтера - колежката ме гледа като извънземен, ама жена, какво да я правиш :wink: :wink:. На следващо място - както казваше един бивш министър-председател на изстрадалата ни родина : "ЗА БОГА, БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ...." и то точно това, което ви показах. Петък вечерта, след като ви отправих питането, се прибирам в къщи и разбира се започвам да си разглеждам новата придобивка. Развивам я аз и ми прави впечатление, че стои на витки. Решавам да я поизпъна, и без да прилагам кой знае какво усилие лекинко поопъвам. Мале мила, като пуснах обратно дзверо се навърте на спирала :shock: . Бре, викам, що стана - пробвам пак, а то още повече се завърте!! С внезапно охладняло сърце разбирам, че туй нящо вода няма да види и в пристъп на деструктивно поведение :wink: го скъсвам. Прав си бате Стефане, че на практика повода представлява монофил около 0.20 минаващ през нещо като шлаух, удебеляващ се в горната част. Само няма да се съглася с твърдението ти "...като за парите си". Пичове, не искам да ви казвам, че струва колкото три монофилни " тейпъред кнотлесс лидер" :evil: :evil: . Изпада се направо в комична ситуация - от фабричното му навиване явно има остатъчна памет, ако се опиташ да го изпънеш, още повече се посуква. Може и аз да съм сгрешил някъде, ама от едно леко изпъване такова нещо досега не бях виждал. Но, такъв е живота, какво да се прави :cry:. Та основната ми мисъл беше - внимавайте много с подобен тип лидери!!! Поздрави на всички!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа