Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 1:27 pm 
Аватар

http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=1389

Честито, Бате Райко, страхотни са - аз ги гледах тази година в един гараж.

Имам процедурен въпрос - ако трябва може да се отдели в отделна тема - това е форум и ми се струва, че не е наложително толкова да се мълчи по темата за фирмите, марките, продуктите им и т.н. Вярно е, че фирма, която иска да рекламира би трябвало да си сложи банер и както си му е реда, но ми се струва, че спокойно може да се осъждат шнуровете на РИО (много добре се държат в студа), новата чанта на Бате Райко от магазин 'БЕНТ' (а не от "онова гаражче там, вие си го знаете"). Всичко това естествено без прекаляване с открита, прикрита и друга реклама. Смятам, че Акулата може да преразгледа Правило 9 - но може и да не съм прав.

Наложи се да преместя това мнение тук като нова тема.

Акулата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 1:56 pm 
Аватар

Аз съм съгласен- Фирмите са неизменно свързани с мухарския риболов и според мен трябва да се споменават. това си е един вид опит!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 2:15 pm 
Forum Admin
Аватар

Здрасти, Роско

Благодаря ти за предложението!

Причината заради, която реших да допълня правилника с такова правило е една единствена - скритата реклама.

Според мен, за споделянето на впечтления от даден такъм, с изброяването на неговата марка, добри и лоши качества, е достатъчно, за да се направи характеристика за самия такъм, без да е необходимо да се споменава адреса и името на магазина, от който е закупен.

Не бих желал да попреча на никого да говори за марката, (например Кортланд) която харесва, и да споделя неговите впечатления от нейните качества. Но с посочване на информация, като - <от тоя магазин я купих, адреса му е този, вносител и е тоя и тоя, цената е тая и тая, по бързо че ще свършат, не се блъскайте ще има за всички>, си е чиста проба скрита реклама на магазина, който продава съответната марка.

Може да не съм формулирал добре правилото. Какво може да се промени по Правило 9, очаквам, Роско, предложение от теб и останалите потребители! Моля те, формулирай правилото, според теб, как трябва да звучи, така че да не се допуска скритата реклама!

Поздрави!

Радо

П.С. Когато имате предложения или възражения по отношение на форума, моля, задавайте ги директно в тази стая, тя е затова.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 2:18 pm 
Аватар

Интересна тема.
Как се получава сега на практика - някой колега показва или пита за някакъв мухарски такъм или аксесоар.Докато го изчетеш примерно си готов да му отговориш и естествено част от важната информация е цената на въпросната стока и от къде да се купи.Плюс сравнение по качество и цена с подобни.Тъй като това противоречи на гореспоменатото от Росен правило трябва да се пишат ЛС и така според мен ,който после чете темата остава без отговор.Разбира се не трябва да има арогантно налагане на даден продукт,а само информация за него.
Твърдо съм да няма реклама - за нея има правила и който иска да рекламира фирма или магазин се свързва с Акулензи и се договаря.
Все пак последната дума има Акулата.
Поздрави.
П.С.Например в най-големия щатски форум за родбилдинг и муховръз редонвно се коментират цени на всякакви компоненти и материали из различните онлайн шопове.Пък ако има промоция ,който пръв я надуши веднага пуска инфо за всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 3:13 pm 

Принципно Акулата е прав, че който иска да прави реклама си му требе банер. Обаче, според мен не може да се застрахова 100 процента. Щот колега пита -От къде? И му се казва: От там. Но това не значи и реклама а улеснение. Друго,антирекаламата. Да речем купих си продукта Х-икс от еди кой си магазин-Не го правете. Тук обаче има представител на магазина и започва скандал. Ми полезно, е да не си даваме парите за доказани некачествени стоки. Трето- във форма на майтап. Айде сега, че карам вече майбах- Килипир, Килипир- Керпич!
Изобщо всякакви вариации по темата. Тъй, че братко Акула според мен, сайта ти е най-хубав и ако подържаш фронта, ще видиш как ще се множат банерите. И тогава щще стане така както казва Док. Из форумите, се споделя инфо. Ето примерно във www.rodbuilding.org- никъде не съм прочел до сега ми тя оназ вудица е кофти, ти си балък ако я купиш. А нещо от сорта- куих си другият модел, доволен съм от нея. При положение, че вторта фирма няма рекаламен банер в този сайт да речем.
Ей, много ги разбирам тез-рекламните въпроси...особено рекламистките, тачим..
айде идвай си, че от Вълково ми дзвънят по няколкопъти на ден...Чули рекламата за Акулата от София-до Кулата и искат да я махнат от мухарският ефир, че разбрали и други села. И можело да стане вражда, от кое село, че стане и зет, и кмет.
Пз!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2005 3:49 pm 
Forum Admin
Аватар

Мушмороци, арно сте анализирали нещата, ма предложение не видех.

Не забравяйте, че има и един момент, като пример ки ви го посоча.
Аз и Док се наговаряме, че ки правим реклама във форума на магазин <Влачи рейс>, който внася марката<Куче>, примерно нали. Та, собстеника на магазина, бай Хаиз, ни е наш приятел и ки му прайм реклама, ако ни дава по една бутилка с рачия секи месец и по една тепсия чибабчета.
А наща работа ки е следната. Аз и Док, се регистрираме във форума и започваме, той да пита - <Абре, тука има ли некой да знае марката Куче дали е арна бре?>, а па аз ки му отговарам, <Ем как да нема уе, епа яз, от дек си ти бре, та не знайш шнуровете на Куче, че са най арните уе?>. А той ки ме пита, <От дек да си ги купа бре, и за колко гроша?>, а яз, <Ми от магазин Влачи рейс, там и там се намира, ето ти адреса и тел на Бай Хаиз, и като му се обадиш ного поздрави ки му кайш и повече цървено месо да тура в чибабчетата и по малко вода в рачията, оти че го е..м и хаизо>.

Та за такава скрита реклама ви говоря.

Нищо против немам да си коментирате продуктите на Куче, че това било такова онова онакова, ама магазини и цени да не се споменават.

А това, че еди си кой влиза и пита, ми нека пита де, и за цени и адреси, тогава, който желае, може да му пусне лично и да му отговори. Ма са верно, некой друг после като чете нема да разбере кое колко струва и къде се намира, ми ного е лесно, да пита и той и на него ки му кажат, пак на лично.

Та така...ако имате некаквив предложение, давайте, са е момента.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Дек 11, 2005 1:22 am 

Росен написа:
http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=1389

Честито, Бате Райко, страхотни са - аз ги гледах тази година в един гараж.

Имам процедурен въпрос - ако трябва може да се отдели в отделна тема - това е форум и ми се струва, че не е наложително толкова да се мълчи по темата за фирмите, марките, продуктите им и т.н. Вярно е, че фирма, която иска да рекламира би трябвало да си сложи банер и както си му е реда, но ми се струва, че спокойно може да се осъждат шнуровете на РИО (много добре се държат в студа), новата чанта на Бате Райко от магазин 'БЕНТ' (а не от "онова гаражче там, вие си го знаете"). Всичко това естествено без прекаляване с открита, прикрита и друга реклама. Смятам, че Акулата може да преразгледа Правило 9 - но може и да не съм прав.

Наложи се да преместя това мнение тук като нова тема.

Акулата

Роска и аз мисля като тебе .Абсолютно съм съгласен,че теа неща не е проблем да се казват,както и други колеги споменаха.Разбирам го и Акулата;В крайна сметка не е лесно да угодиш и на рекламодатели и на Форумци.Тука трябва и ние да проявим разбиране.В една такава ситуация не бих искал да съм на негово място........... !
Раде ,примера ,който го даде с наговорките и т.н.,наистина може да се появи.Кокошкари ,колкото искаш,но не мисля ,че това може да остане скрито и неразбрано.Кат се появи нещо такова ще се санкционира и това е .
Кат го гледам бат ни Райко,с тоа мустак засукан, убав,какъв е манекени, колко само е щастлив с новата придобивка и как иска да сподели кое ,как, защо..... . :D .Не.... :!:
Са сериозно.От едно споменаване на магазин ,фирма ,тел никой нема да се облагодетелства.Не знам проучвания ,да доказват обратното,а и който залага на това..........,еми да е жив и здрав бизнеса му и со се се.... :twisted:
Мисля си ,че една обща формулировка в случая е най-удачната.Така всеки съвестен юзър ще знае и мисля си ще се съобразява,а тоя дет си мисли ,че може да се прави на интересен,с тая тема е вече предупреден.
Поздрави!
Формата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 11, 2005 4:45 pm 
Аватар

:idea:
http://www.data.bg/f.php?fid=8860906
Поздрави Форма.
П.С.Вече ти ли си местния шериф :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 9:39 am 
Аватар

Де бре юнаци, здравейте!! Направо се чувствам неудобно, че покрай пухкавата ми особа се завъртя такава дискусия :oops: :wink: ! Но въпроса е принципен!! За мен няма нищо по-ценно от мнението на колега пробвал някой мухарски продукт, и който с чиста съвест, разбирайте в смисъла магазин "Влачи рейс", да го препоръчва или да го критикува. От друга страна обаче не мога да не се съглася, че са твърде възможни ситуациите, описани така оригинално и находчиво от бат ви Акулеско :wink:. В крайна сметка нека правилото да остане, пък подробностите да се дават в лични съобщения! За чантето например ми писаха трима форумци, и аз немедленно им дадох всичката информация, с която разполагах!! Не ми отне много време или усилия!! Но гласувам с двете си ръце дискусиите за плюсовете - минусите на даден продукт да продължат, аз поне лично чувствам удовлетворение ако успея да предотвратя дори и едно разочарование на колега от неща нескопосано, още повече ако пък е и скъпо!! Както между другото смятам да го направя след малко в "Мухарско оборудване" :wink: :wink: . Толкова от мен. Поздрави на всички и успешна седмица!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 9:35 pm 
Forum Admin
Аватар

Старата формулировка

9. Моля ви, когато споделяте впечатления, коментирате мухарски такъм, бъдете така добри да не споменавате неговата цена и името на фирмата или магазина от където сте го закупил...

Новата

9. Моля ви, когато споделяте впечатления, от закупен от вас мухарски такъм, бъдете така добри да не прекалявате със скритата реклама.

Така добре ли е уе Роско?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 9:40 pm 

На мен това ми изглежда разумна формулировка, която ще запази правото на администраторите да трият теми, в които се прекалява с рекламата.
Това означава ли, че вече вместо точици ще виждаме цени в темите, свързани с конкретни такъми, Радо? :D

Поздрав,
Косьо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 9:44 pm 
Forum Admin
Аватар

theater написа:
На мен това ми изглежда разумна формулировка, която ще запази правото на администраторите да трият теми, в които се прекалява с рекламата.
Това означава ли, че вече вместо точици ще виждаме цени в темите, свързани с конкретни такъми, Радо? :D

Поздрав,
Косьо

Означава, Косьо.

Аз ще си запаза правото обаче да декорирам в червено, ако надуша некъде прекалено натрапващи се теми от едни и същи потребители за едни и същи такъми, може ли така да направя Косьо?

Всичко добро!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 9:47 pm 
Аватар

akulata написа:
Старата формулировка

9. Моля ви, когато споделяте впечатления, коментирате мухарски такъм, бъдете така добри да не споменавате неговата цена и името на фирмата или магазина от където сте го закупил...

Новата
9. Моля ви, когато споделяте впечатления, от закупен от вас мухарски такъм, бъдете така добри да не прекалявате със скритата реклама.

E сега вече има диалог Радо - адмирации - тази формулировка е съвсем приемлива. Сега всичко зависи от съзнанието на дадения потребител.
Иначе ше го даваме на формича ...ех ееее :wink:
Жив и здрав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 9:52 pm 

Аз съм доволен от промяната. Като абсолютно незаинтересован от рекламирането на риболовни такъми(не се занимавам с такъв бизнес) наистина смятам, че това ще е от полза за потребителите.
Пожелавам успех в набирането на повече рекламодатели, а лично моя апел към хората, занимаващи се с продажба на риболовни принадлежности е "Не бъдете дребнави и си плащайте рекламата така както ние си плащаме такъмите във Вашите магазини !" .

Адмирации и от мен за правилното решение ! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2005 11:42 pm 
Аватар

Точно!
<ok

Това имах впредвид:

akulata написа:
Аз ще си запаза правото обаче да декорирам в червено, ако надуша некъде прекалено натрапващи се теми от едни и същи потребители за едни и същи такъми, може ли така да направя Косьо?

Първо ще бъдат санкционирани от самите потребители - и в планинарския форум и в манията имаше такива случаи и мога да ти кажа, че никак не бяха добре приети от потребителите на форума и така по-скоро някой ще си направи антиреклама.
А ако някой ви даде на двамата с Док по едно шише ракия да му правите реклама, аз ще ви дам по две за да не го правите :) :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа